Reklama

Reklama

Tři zločinci z planety Krypton (Terence Stamp, Sarah Douglas a Jack O'Halloran), nevědomky propuštěni z vězení Phantom Zone, plánují zotročit Zemi, právě když se Superman (Christopher Reeve) rozhodne ukázat Lois Laneové (Margot Kidder) svou romantičtější stránku. Gene Hackman (jako Lex Luthor) se také vrací z prvního filmu a se špičkovým vedlejším obsazením, vtipnou režií Richarda Lestera a vizuálem, který ohromí a potěší, Superman II vám zachrání den, kdykoli se na něj podíváte! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Hitler by poskakoval nadšením vědět, že jeho idea íbrmenše se má čile k světu i po čtyřiceti letech. Pravda, superman poněkud zhodněl, ale zůstaly mu modré oči a také dřívější reflexy, kdy při letu vzorně vztyčuje pravici, levici, občas i oboje. Jinak se jednalo o báječnou podívanou, ovšem tak maximálně pro pěti-šesti leté děti, a to ještě pro ty zaostalejší. Nás starší potěšil jeden postřeh skutečně vzatý ze života, kdy se suprman musí vzdát svých superschopností, aby byl schopen žít s normální ženou. Jak mrazivě pravdivé! Pravda, obyčejně se ani člověk nemusí sám namáhat, však ona mu žena přistřihne křídla sama. Jinak suprman prokázal, že byl sice obdařen všelijakými nadpřirozenými schopnostmi, ovšem supervkus mezi ně nepatřil, jinak by dal určitě přednost té slečně v latexu před tou tuctovou husičkou. A taky čest a fair play mu nic moc neříkaly. Poté, co zbaven superschopností dostal přes superhubu od jakéhosi ožraly v baru, se na konci vrátí už zase v "normálním" stavu a samozřejmě si to s ním lehoučce vyřídí. Jak by řekl Mirek, bylo to nečestné a nesportovní! ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Ty jsi ten, kterému říkají prezident?“ RIchard Donner je „pryč“, kvalita šla šupem dolů. Respektive byl vyhozený/odsunutý na druhou kolej, i když své verze se nakonec přeci jen dočkal (2006). Herci jakoby netušili, co mají hrát, scénář je místy bezradný, některé triky vrchovatě naivní. A výstup prezidenta v televizi je hodně mimo mísu. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Překvapivě ještě hloupější než první díl, ale méně létání, tedy méně zadních projekcí. Z jednoho padoucha je zde najednou 3+1, což je velice naškodu. K celkové tragédie přispívá i to, že je Hackman v některých pasážích (evidentně tam, kde se nesnímal zvuk přímo) nadabován. Reeve mi přijde o trošinku snesitelnější, než v prvním díle. Snad proto, že zde tak často nechodí ve své trojkombinaci kozačky + slipy + plášť. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Skvělé pokračování Supermana! Na stejné úrovni jako první díl. Fantasy, krásně naivní film o muži bez slabin, který je z jiné planety a dokáže porazit kohokoliv díky svým úžasným schopnostem. Tentokrát se utká s vězni ze své vlastní planety, kteří byli uvězněni ve dvojrozměrném vězení a putovali vesmírem, ale osvobodili se. Výborný Christopher Reeve v roli Supermana exceluje a je velmi sympatický až skoro dokonalý. Postava Lexe Luthora ustoupila trochu do pozadí, ale Gene Hackman je v té roli opět výborný a má opět skvělé hlášky. Dále pak se tady utvořil skvělý pár Superman a Loise a mezi nimi to parádně jiskří. Akční scény jsou ještě vymakanější než v prvním filmu a herecké výkony a příběh celkově stoupli o stupínek výše. Změnu režiséru během filmu prakticky ani nepoznáte. Jediné co mi vadí je opět zase ta až moc pohádkovost filmu. Takže 4 hvězdy. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že se snad dvojka od jedničky svou atmosférou skoro ani neliší, možná jen tím, že jednička je první :-) Filmu neublížilo ani to, že se během natáčení vyměnil režisér. Skvělý Lex Luthor v podání Gene Hackmana a mezi Christopherem Reevem a Margot Kidder to jiskří, i když se baví jen o párku ;-) Není to vůbec špatný... -CHCI MUŽE, DO KTERÉHO JSEM SE ZAMILOVALA! -JÁ VÍM LOIS A JE MI LÍTO, ŽE TADY NENÍ... ()

Galerie (155)

Zajímavosti (28)

  • Celosvětová premiéra proběhla 4. prosince 1980 v Austrálii. (Varan)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Reklama

Reklama