Reklama

Reklama

Tři zločinci z planety Krypton (Terence Stamp, Sarah Douglas a Jack O'Halloran), nevědomky propuštěni z vězení Phantom Zone, plánují zotročit Zemi, právě když se Superman (Christopher Reeve) rozhodne ukázat Lois Laneové (Margot Kidder) svou romantičtější stránku. Gene Hackman (jako Lex Luthor) se také vrací z prvního filmu a se špičkovým vedlejším obsazením, vtipnou režií Richarda Lestera a vizuálem, který ohromí a potěší, Superman II vám zachrání den, kdykoli se na něj podíváte! (Magic Box)

(více)

Recenze (198)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Znovu totéž, tentokrát obohacené o nějaký ten humor zamotaný do love story děvčete ještě o fous slepějšího než jistá rudohlavá Mary-Jane a chlapce ještě o fous teplejšího než rudobotého...hm, moment, on vlastně na pohled teplejšího superhrdinu nikdy nikdo s vážnou tváří do placu nehodil:) No prostě se do děje celkem vtipně a procítěně vpletla láf story a laserová operace očí slečny Lainové, což našeho tereje rudonohého přiměje k jednomu z nejblbějších a hlavně nejhůře načasovaných rozhodnutí v životě. Závěrečné rozuzlení jsem nikdy pořádně nepochopil, ale já si prostě se Supermanem vždycky rozuměl asi jako se Star Wars... Co k tomu jinak dodat? John Williams i zde stále vládne a tríčky jsou vzhledem k datu vzniku zhruba stejně přešlé dobou jako v díle prvém. Konečné hodnocení je pak zhruba totožné, a to znamená 60%. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Se změnou režiséra přišla podle očekávání také změna kvality. Bohužel k horšímu. Druhý Superman se bere až příliš vážně a zcela mu chybí nádech komična, zastoupený v jedničce nezapomenutelným padouchem Luxem Lethorem v podání Genea Hackmana. Ten tentokrát dostal pouze „brandovský“ štěk. A ostatní herci jakoby ztratili pevnou půdu pod nohama – působí nejistě, rozpačitě a nepřesvědčivě. Největším zádrhelem tohoto filmu však je stupidní scénář (koho by kdy napadlo, že se na něm podílel Mario "Kmotr" Puzo). Jeho míra – u komiksových adaptací nezbytné – naivity dosahuje obludných rozměrů, přičemž jednotlivé scénky na témata typu: Superman ztratí své schopnosti a zákonitě musí hned dostat na budku, jsou dokonalým příkladem scénáristovy bezradnosti a zároveň zoufalé neoriginality celého příběhu. Hořkosladce dojemné jsou dvě patriotické scény: americký prezident sděluje svému lidu, že předal vládu nad celým (!!) světem jakémusi pošukovi z kosmu; Superman letí s americkou vlajkou v ruce vstříc zítřkům bez kryptonitu. 60% Zajímavé komentáře: JohnnyD, Indy ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že se snad dvojka od jedničky svou atmosférou skoro ani neliší, možná jen tím, že jednička je první :-) Filmu neublížilo ani to, že se během natáčení vyměnil režisér. Skvělý Lex Luthor v podání Gene Hackmana a mezi Christopherem Reevem a Margot Kidder to jiskří, i když se baví jen o párku ;-) Není to vůbec špatný... -CHCI MUŽE, DO KTERÉHO JSEM SE ZAMILOVALA! -JÁ VÍM LOIS A JE MI LÍTO, ŽE TADY NENÍ... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tady už na rozdíl od jedničky i ta prvoplánovitá zábava lehce pokulhává, nicméně stále jde o solidní nadprůměr v kategorii popkornových snímků. Jako filmový hrdina mi Superman přijde možná až příliš klišovitě zařazený do kategorie "správňák", ovšem svou úroveň má a nečiší z něj takový ten ryze americký patos, jako z některých jiných klaďasů filmového plátna. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pro mě lepší a zajímavější než skvělý první díl. Více nebezpeční protivníci, zajímavější příběh, slušně natočené a zahrané. Christopher Reeve je nejlepší superman a už by se mohla najít náhrada za Gene Hackman, který trochu začíná ztrácet na své síle. PS: všimněte si, že Bílý dům bez vlajky má stojaté fontány:)) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

I po letech a po vícenásobném shlédnutí stále nenudící film. Pořád je to tak kouzelně naivní a Christopher Reeve je prostě neuvěřitelnej švihák a sympaťák. Oproti jedničce tu jsou důstojnější padouši, ale hláškující Luthor nezmizel úplně což je dobře. Jedna z nejlepších dvojek, naprosto na stejné úrovni jako jednička. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Souboj s kryptonskou trojkou je sice nezapomenutelný, jinak však film trpí jasným komplexem druhých dílů a Lois mě nehorázně štvala. Přesto z něj sálá nostalgická síla a krásně staromódním trikům se odolává jen velmi těžko. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Musím ti zložiť poklonu Superman, tvoja dokonalá maska oklamala aj mňa.“ Rád by som k tomuto predovšetkým po trikovej stránke extrémne zastaranému (traja Kriptoňáci v skle) komiksovému hitu prechovával rovnako nadpriemerné nostalgické spomienky ako napríklad k PLANÉTE KRULL. Ale nedá sa svietiť - predovšetkým preto, že SUPERMAN II je zlý film. Navyše, fenomén Supermana mi vždy bol vzdialený a za celé roky sa mi zďaleka najviac páčila fanúšikmi nenávidená verzia Bryana Singera z roku 2006. Jediné, čo na SUPERMANOVI II nezostarlo, je hudba Johna Williamsa a úžasný Gene Hackman ako Lex Luthor. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Bez energie a šťávy. Už to nemá ten nádech jedničky, spíš to bez přestávky irituje. Už ve své době to muselo působit jako archeologie v pohybu. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Opoznání horši než první díl, tady je snad všechno horší, kdyby aspoň ty nelogičnosti odstranili, ale ty bohužel ponechali a na to narvali přeplácanej příběh a ubohý souboje, nejdřív jsem si teda myslel, že to nebude špatnej nápad vložit supermanovi do cesty jemu rovnýho soupeře, bohužel hned od první chvíle kdy se tři "zlý supermanové" ocitnou na zemi a začnou pěkně trapně ovládat zemi a stupidně po každým chtít aby jim vyjádřil pokoru tim, že si před nima klekne, jsem věděl že to nebude to pravý a pozdější stálý prodlužování souboje mě v tom jenom utvrdilo a šel bych s hodnocením ještě níž, kdyby supermanovi odebrali jeho sílu, jak to v první chvily vypadalo, ale naštěstí, pro mě zahadným zpusobem ji zase ziskal zpět, takže jsem v klidu mohl skouknout úděsnou bitku, ve který byl superman v plný síle a nechci ani domyslet co by se stalo kdyby nebyl, bohužel taky nebyl skoro vůbec využitej Gene Hackman a ve filmu jen tak paběrkoval a i tak byl daleko lepší než ty "zlý supermanové", ale i tak superman je superman a už jenom kvůli nejlepším představiteli supermana Christopheru Reevovi tomu musim dát aspoň 3* ()

choze 

všechny recenze uživatele

I když Superman čelí mnohem větší hrozbě a romantická linie se zásadně posouvá, dvojka postrádá epičnost jedničky a nepříjemně tlačí na campy humor (venkov, scéna, kde Zod a spol. odfoukávají na newyorské ulici lidi) a to je Otis hned zkraje odlifrován do pryč (a bohužel i slečna Tesmacherová). Stoický Zod je ale vynikající záporák. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pevně stáhni půlky v tom svém travesti kostýmku generále Zode, protože:„There is one man on this planet, who will never kneel before you!“ Christopher Reeve znovu ve slušivém přiléhavém oblečku - tentokrát proti trojce desperátů z planety Krypton, kteří zjevem nápadně připomínají jednu nejmenovanou německou nihilistickou kapelu.. Jednoznačně slabší než první díl, ať už vinou méně nápaditého scénáře či ztrátou glancu Lexe Luthora. Když už nic, tak se člověk alespoň dozví, jak se v žurnalistice tvoří novinové titulky (Paris destroyed / saved). ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Na jednotku to nemá, no ani jednotka nebola z pohľadu dnešného diváka asi veľmi atraktívna. Staré triky a efekty, prehnaná hudba a postava Clarka bola podľa mňa až trapne karikaturizovaná. 60%. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Takový nadprůměr samozřejmě s ohledem na tehdejší dobu, způsob filmování, trikové možnosti apod. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Paradny zaciatok, slusny zaver, ale medzi tym neunosne mnozstvo logickych nezmyslov, blbosti a strach nahanajucich dialogov. Az na par momentov sa charizma Supermana uplne vytratila a z Lexa Luthora sa stal obicajny (aj ked je treba priznat ze miestami zabavny) saso. Po trikovej stranke omnoho horsie ako jednotka a uplne najviac ma nastvalo ako pokazili (vymenili) tie uzasne uvodne titulky z jednotky. Film drzi ako tak po hromade humor a par podarenych scien. Oproti prvemu dielu je to vsak hotova tragedia. (4/10) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pokračování filmového praotce DC univerza přišlo o 2 roky a jak už tu někdo předtím poznamenal, jedná se v podstatě o totéž s prá vtipnými okamžiky. Co dodat. Je sranda se na to i dneska podívat, protože Clark Kent je nadpozemskej slušňák a celkově se film nebere moc vážně. A pak je tu samozřejmě ta absurdnost Clarka s brejlema a bez...70% ()

sud 

všechny recenze uživatele

První díl je spíše Supermanovým životopisem a skutečná akce se objevuje až v posledních čtyřiceti minutách. Dvojka je už ryze akční záležitost, kde proti našemu hrdinovi (Christopher Reeve) stojí tři zločinci z kosmu, generál Zod (Terence Stamp), Ursa (Sarah Douglas) a Non (Jack O´Halloran) . A to zločinci pořádní a zcela důstojní protihráči. Záporák číslo jedna z prvního dílu Lex Luthor (Gene Hackman) je zde spíše vlezdoprdelka a podrazák než maxizločinec. Kéž by každý originál měl takovéto pokračování na kterém není ani znát výměna režiséra. ()

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Reklama

Reklama