Reklama

Reklama

VOD (1)

Seznamte se s Gusem Gormanem (Richard Pryor), naivním počítačovým programátorem, pro nějž je klávesnice jeho největší zbraní. V důsledku toho čelí Superman svému dosud největšímu nepříteli. Christopher Reeve se znovu zhostí své role v níž ještě prohloubí lidskou stránku své postavy, když jako Clark Kent spatří na srazu střední školy ve Smallville Lanu Langovou (Annette O’Toole). A když se Muž z oceli po vystavení Kryptonitu stane jeho největším nepřítelem, Reeve se zhostí obou rolí s oslnivým herectvím. Prožijte Supermana III s celým jeho srdcem, hrdinstvím a vzletným humorem. (Magic Box)

(více)

Recenze (177)

Tosim 

všechny recenze uživatele

I když bych k smrti rád dal čytři hvězdičky, nejde to. Superhrdinův příběh je obohacen o staronový milostný motiv, Robert Waughn je skvělý zloduch a boj dobra a zla v podání Supermana a Clarka Kenta na vrakovišti je úžasný, prostě to nejde. Mimo jiné mi to kazí ten obří počítač a moc nevýrazný Richard Pryor :-( ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $39miliónovTržby USA $59,950,623Tržby Celosvetovo $75,800,000║ Pokus o paródiu? /30%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvou dílech si člověk mohl říct, že někteří lidé v Hollywoodu vědí, co dělají a využívají toho chlapíka v barevném obleku, jak nejlíp umí. Opak se stal pravdou a ze slušně rozjeté série se stala naprostá fraška, která se možná snažila být tak popkulturní až to zahnala do extrému, z kterého není návratu. Jako komedie je to alespoň v několika místech funkční, jako vážný film o muži z oceli opravdu jen výsměch. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Doslova odpudivý film, který nadlouho degradoval mého milovaného Muže z oceli na figurku podporující mír, zachraňující svět před globálními či společenskými problémy a mající často problém víc sám se sebou než se zákeřnými protivníky. Při absenci Lexe a minimalizování rozsahu postavy Lois je tak jediným zajímavým momentem souboj Clarka s Kal-Elem. Fanoušky předlohy sice potěší objevení Lany Langové, ale i tenhle motiv nakonec vyzní nějak do ztracena. A teď to hlavní negativum: koktající, protivný a věčně na plátně překážející Richard Pryor. Bez něj by to bylo jenom slabé, s ním je to pro nejlepší postavu DC comics katastrofa. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Vtipné gagy v Supermanovi? Tak tohle mi vůbec nesedlo, jako hlavní postava mi navíc přišel Gus a ještě mi bylo dost divné, jak se z totálního flákače stane doslova přes noc počítačový génius. Jinak zlomyslný Superman byl zajímavý nápad a milé zpestření byla Websterova chytrá přítelkyně, tvářící se jako bezduchá husa . ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Superman nikdy nebyl můj oblíbený komiksový hrdina, nicméně jedničku (a později Superman se vrací) mu upřít nemůžu a nechci. To, co se mi nelíbilo ve dvojce, je tady ale zdvojnásobeno a co se mi líbilo tu chybí. Změna režiséra je vidět a s ní i změna stylu. Je to špatný film. Dá se snést - ale lépe je ho nevidět. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Zvrhlost, ve které campy humor definitivně vítězí. Že něco není v pořádku zvětříme hned na začátku filmu. Jestliže první díl otvíral epický zánik Kryptonu a druhý napínavý boj Supermana s teroristy o atomovou bombu na Eiffelovce, trojka začíná infantilní bláznivou groteskou vrcholící tím, že Superman zachrání řidiče topícího se v kabině svého auta (do kterého nějakým podivným způsobem vtéká voda ze sraženého hydrantu pod ním). Kamenem úrazu je slabý scénář, který sice operuje s několika zajímavými motivy (nadšení i obavy z komputerizace, schizofrenický Superman), ale postrádá silný příběh plný emotivních momentů, jakým disponovaly oba předchozí díly. Místo toho je pojednán jako trapná taškařice, opírající se o one man show Richarda Pryora, který se ne náhodou dělí s Christopherem Reevem o místo na filmovém plakátě – stráví totiž na plátně zhruba stejně tolik času. Nedotaženost scénáře lze krásně ilustrovat na Clarkově/Supermanově romanci s Lanou Lang. Ačkoliv nápad nechat nový (super)hrdinův milostný objekt zahořet (narozdíl od Lois) pro Clarka a ne pro Supermana je osvěžující, vyvrcholení romantické linie se s předchozími díly, kde Superman kvůli Lois vrátil čas či se zbavil svých superschopností nedá srovnávat. Ještě hůře je na tom postava ústředního padoucha, který je pouze převlečeným Lexem Luthorem (další aristokraticky povýšený, ale ani zdaleka ne tak vtipný a charizmatický megaloman s komickým poskokem a bimbem), nemluvě o tom, že Robert Vaughn nesahá Gene Hackmanovi ani po kotníky. Vrátím-li se k filmu, pořádné obrátky nabere až ve druhé polovině, kdy se Superman pod vlivem syntetického kryptonitu stane „zlým“, vyvede pár zlomyslných skopičin, následně se efektně porve sám se sebou na vrakovišti a zlikviduje padoušský tým. Škoda jen, že je finále u superpočítače komiksově hloupoučké a naivní jako Kačenka Langerová z VyVolených. Kdo tenhle scénář poslal do výroby... ()

Don Jebal 

všechny recenze uživatele

Rozpočet: 39 000 000 $ Otvárací Víkend: 13 352 357 $ (v 1 759 Kinách) Tržby USA: 59 590 623 $ Tržby Celosvetovo: 75 800 000 $ ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Co je horší než špatný film? Špatný film, u kterého se ani nezasmějete tomu, jak je špatný, protože to už není k smíchu. A to je přesně tohle příšerné pokračování komiksové legendy. Superman III je od začátku do konce špatným filmem, kterému chybí nadhled, lepší příběh, ústřední padouch, který by nějak ohrozil Supermana (aneb ne, černoch, který se omylem(!) naučí kódovat na počítači, zkrátka a dobře není zapamatování hodným padouchem, či poskokem padoucha) či prostě nějaká věc, která by zaujala diváka. Ani mě nebaví o tomto dílu psát, tak jen zkrátka a dobře, mnoho lidí považuje čtvrtý díl za nejhorší ze série, ale u mě to je tento. Jen tak tak a už by ležel v odpadu. 20 %. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Třetí díl se více než 3/4 své stopáže netváří jako propadák. Bohužel opět hodně nezvládnutý závěrečný boj proti supermodernímu počítači posílá celý snímek ke dnu. Jinak jsem se docela solidně bavil, zlý superman stojí za to, stejně jako Richard Pryor, který zastupuje nejpodivnější castingové rozhodnutí všech dob. Hodně jsem zde cítil inspiraci Bondovkami. Tento díl mě utvrzuje v názoru, že Christopher Reeve byla pro sérii vynikající volba. On dle mého soudu byl a bude jediný správný Superman. ()

kinej odpad!

všechny recenze uživatele

Richard Lester spáchal na postavě Supermana stejný zločin jako Joel Schumacher na Batmanovi. Natočil jej tak, že daroval trumf všem možným kritikům, kteří považují komiks za brakový druhořadý žánr. Superman 3 je tak moc špatný, že už to snad ani víc nejde. Chvílemi jsem si říkal, že někdo ze Foxů se chtěl krutě za něco pomstít Christopheru Reevovi a to tak, že mu stálo za to vynaložit nemalý peníz, aby mo viděl máchat se v tom největším filmovém bahně. Příběh je dětinský jako z pera sedmiletého dítěte, které si napsalo scénář pro své firgurky, režie ubohá a když už by si mohl Superman získat diváky akcí, např. při hašení chemičky, tak se tam kryptoňan klidně prochází a kdekým debatuje, no prostě prohra na plné čáře. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Tretieho Supermana som dopozeral až na štvrtý krát. Je to neskonale nudná a prázdna rozprávka, ktorá je o kilometre naivnejšia, než je stráviteľné (i na Supermana). Richard Pryor (???) čoby debilko, ktorý sa zo sekundy na sekundu stane programátorom, giga počítač, Kanta čítajúca tupá blondínka, robotická žena, rozdvojený Superman... a ešte viac. Za zmienku azda stojí iba tá čudná scénka súboju Clarka Kenta a Supermana a sublínia s Lanou Lang a Smallvillom. Inak je to desné, nelogické (načo sa Sup naháňa za jazerom, keď môže oheň zahasiť superdychom?), trápne smiešne, naivné a hlúpe. Škoda rečí. A Lois má tu iba cameo... PS: a záhada, či je Superman 2 dielom Donnera alebo Lestera je vyriešená! ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Hodně mi to připomnělo Spider-mana 3. Teď teda nemyslím tím, že je tu na chvíli hlavní hrdina "zlej", spíš to, že třetí díl přináší jakousi podivnou ujetou komedii, kde se nevyplatí jakkoliv přemýšlet. První polovina je ještě v pohodě, chrlí se tu tak velké množství stupidních fórů, že si určitě každý najde nějaký, kterému se zasměje, ale ve druhé, kde už nastupuje super-superpočítač, který zvládne naprosto cokoliv... tam už je to opravdu špatný a neúnosný. (4/10) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 5/10 Efekty 4/10/// +postava Lany Langové, příběh Supermana pokračuje, několik scén -film postrádá logiku, lepší příběh a technické zpracování, Lex Luthor je jen jeden/// Při úvodních titulcích jsem teda pořádně čuměl a nevěděl jestli se smát a nebo plakat. Na vině je především technická stránka filmu, od začátku dokonce je na filmu vidět jeho stáří a v kontrastu s příběhem o inteligentním počítači se mi chce až zoufat. Tolik nelogičností a levných efektů v průběhu filmu se jen tak nevidí. Musím třebas upozornit na jednu scénu při které superman zachraňuje loď z které uniká nafta...supík si krásně jako by nic nafouká všechnu vyteklou naftu zpátky přes otvor do lodi (tady bych to ještě bral) a aby zabránil následnému úniku nafty, tak celou díru přisváří svými paprsky (z očí mu šlehá laiser nebo oheň) a tak mě logicky napadá neměla ta loď udělat BUM?... u svého auta to raději testovat nebudu :-) Teď takovej postřeh: Postavu Lany Langové, kterou ve Smallvillu ztvárnila Kristin Kreuk zde hraje Annette O´Toole, která v témže seriálu kraje matku Klarka Kenta. Fakt, který ale mile potěší. Na závěr snad jen dodám, že film jsem rád zhlédl, má něco do sebe, ovšem předchozím dvěma dílům se nevyrovná a nebýt postav a Supermanovského schématu, tak by neměl co nabídnout./// Celkem 56%/// ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tento díl je určitě propracovanější než dva předchozí, ale triky stále nemají dobrou úroven a scénář je místy velmi překombinovaný. Herci nebyli špatní a Richard Pryor byl osvěžující. ()

Související novinky

Zemřel americký herec Robert Vaughn

Zemřel americký herec Robert Vaughn

12.11.2016

Poslední ze Sedmi statečných se odebral na věčnost. Robert Vaughn, jehož minulostí trýzněný Lee se navždy zapsal do westernové historie, nás včera opustil ve věku 83 let. Ačkoliv ho znáte z řady… (více)

Reklama

Reklama