Reklama

Reklama

VOD (1)

Seznamte se s Gusem Gormanem (Richard Pryor), naivním počítačovým programátorem, pro nějž je klávesnice jeho největší zbraní. V důsledku toho čelí Superman svému dosud největšímu nepříteli. Christopher Reeve se znovu zhostí své role v níž ještě prohloubí lidskou stránku své postavy, když jako Clark Kent spatří na srazu střední školy ve Smallville Lanu Langovou (Annette O’Toole). A když se Muž z oceli po vystavení Kryptonitu stane jeho největším nepřítelem, Reeve se zhostí obou rolí s oslnivým herectvím. Prožijte Supermana III s celým jeho srdcem, hrdinstvím a vzletným humorem. (Magic Box)

(více)

Recenze (178)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Richard Pryor bol komik a Superman bol vždy trapák. Nečudo, že vznikla trápna komédia. Mimo trápnosti, vtipného úvodu, zle vygradovaného príbehu a nijakých akčných scén ma potešil Supermanov/Clarkov vzťah so ženami. Louis ho už nezaujíma, nevadí mu, že nová frajerka je hotová aj zo Supermana a jeho "zlé druhé ja" sa vyspí so zloduchovou manekýnkou. Potom jej povie, že to nebol on, že ten z noci už neexistuje. Toto bol jediný skutočne vtipný moment filmu a po ňom nasledovalo finále, ktoré by sa dalo ako tak brať vážne počiatkom 50. rokov. Aj čo sa týka trikov. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla katastrofa. Pouze sólová jízda Christophera Reevese. Neuvěřitelně slabý díl. Záporné postavy byly velmi pofidérní. Tenhle díl se snažil vyzařovat komediální nádech, ale potýkal se pouze s obrovskou trapností. A výkon Richarda Pryora ani nebudu komentovat, protože pro ten neexistují ta správně špatná slova. Tady je to jednoznačný odpad. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Šílenost, kterou bizarností předčil pouze čtvrtý díl. Zde byl počátek konce komiksových filmů na dlouhou dobu. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná změna žánru v bláznivou komedii. Tohle byla taková šílená, ale fakt ŠÍLENÁ ptákovina, že jsem se u toho fakt dobře bavil a smál. A o zábavu přece jde ne? 65% ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Co to sakra bylo? V příběhu se střídají nesmyslné scény se scénami, u kterých se člověk musí křečovitě smát nebo brečet, a pro zpestření se nám tu objeví i nějaký ten trapný humor. Jedna * za příjezd do práce ve Ferrari (sice to asi neměla být komedie, ale budiž) a druhá za střílení buráky. No nic, usedám k počítači a jdu ovládnout svět. Jen si kvůli tomu budu muset nechat snížit IQ na 50. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekl, byl jsem velmi překvapený, když jsem po tolika letech zjistil, že existuje třetí a dokonce i čtvrtý díl Supermana. Jenže když se hned na začátku objevil Pryor, asi mi došlo proč k tomu došlo. Udělat ze Supermana romantickou komedii (s tím že tyhle dva žánry se neustále předhánějí o prvenství) s až neuvěřitelně přehnanou bondovskou nadsázkou? Ale hlavně, Superman bez Lois Lane (hlavně v podání úchvatné Margot Kidder)? Děláte si srandu? To i toho Lexe Luthora jsem byl ochoten oželet. No, alespoň zábavné to bylo, i když můj úsměv byl občas škodolibý a nevěřícný. Přesto to mělo jakési své kouzlo. Po těch prvních dvou zcela vážných dílech je tohle takový úlet, až se mi chce napsat, kam se na to ty předešlé dva filmy hrabou. 2,5* ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Už nabízíš celkem málo ale dávam šanci tomu že se to změní příběh je o dost slabě nezajímavý celkem brzo a lehce si pro tebe přišly a akce se moc dobře neukazuje až na jednu, ale jsem na to připraven protože dost často to tak je. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Pro kristovy rány! Tak zde je extrémně vidět ta změna režiséra. Naprosto debilní scénář, který nemá hlavu a patu. Úplně dementní padouch. Příšerný Richard Pryor. Několik rádoby vtipných scén, hlavně tedy začátek, kdy superman zachranání člověka z auta, které se zaplňuje vodou. Docela se mi chtělo smát. Akce byla minimální a když už nějaká byla, tak byla velmi špatně natočená. Jen jedna jediná věc se mi libíla! Narozdíl od jedničky, kdy Superman ztratil své schopnosti, tak to bylo nudné. Ale v tomto díle, když je superman zlý a následně souboj mezi Clarkem Kentem a Supermanem, přiznávám, že to bylo velmi dobré a právě tato scéna drží tento film od odpadu. Christopher Reeve to měl zabalit už po dvojce, jelikož je ( byl ) to kvalitní herec a nemá ( neměl ) zapotřebí hrát v takovýchto blbostech. No prostě zhovadilost největší!!! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Uz infantilny zaciatok, jak z nejakej animovanej grotesky, naznaci v akom style sa bude niest cely film. Tento styl mi k Supermanovi vôbec nesedi. Uz tak dost detskeho hrdinu to znizuje na absolutne kvalitativne dno. Nastastie v prvej polovici filmu sa predsalen najde par scen, ktore su zajimave. Po rychlom odstaveni Lois Lane sa zacne Clark dvorit Lane Langovej. Chemia medzi nimi funguje perfektne. Dalej je pôsobiva akcna scena s horiacou tovarnou, ktoru musi Superman zachranit. Zo zaporakov ma obcas vtipne momenty Richard Pryor ako nezamestnany chudak z ktoreho sa vykluje genialny programator. Ovela menej zaujimavy je druhy zaporak nevyrazny Robert Vaughn ako megaloman s diabolskym planom na este väcsie zbohatnutie. Na podobnu postavu Luthora v podani Hackmana z predoslych dielov sa absolutne nechyta. V druhej polovici filmu naviac Superman zmagori, zacne chlastat a celkovo sa spravat ako hovädo. K tomu sa tam zacnu diat sialene veci ako bitka s megapocitacom alebo bitka Clarka Kenta so Supermanom. WTF? Druha polovica ma uz vôbec nebavila. Je mi to fakt luto, ze to tak dopadlo. Tento diel bol este stale evidentne dost drahy, Reeve bol jeden z najlepsich Supermanov, ale vysledok je detinsky film, ktory sa v druhej polovici stal absolutne nepozeratelny. 3/10. ()

st.ranger 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu je Superman vlastně navíc. Hlavní linie by se mohla věnovat Gusovi a byla by z toho celkem příjemná komedie. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CHYBA VE FILMU - V úvodu příběhu (4 minuta) začne plyšový tučňák hořet na pravém zakrnělé, křídle. Když se však dostane do rukou Clarka Kenta (Superman) hoří mu jen hlava a křídlo je nepoškozené.......... Tak půl hodiny a je to velká nuda. Jen podivné tupé dialogy, hudba skoro žádná, ani akce není, kde jsou ty povedené a vtipné hlášky, co jich bylo v jedničce a dvojce bezpočet? CHYBA VE FILMU - Ve 41 minutě přinese Superman (Christopher Reeve) zachráněné dítě své školní přítelkyni Laně. Lana Langová (Annette O´Toole) má v jednom záběru čistou tvář, ve druhém záběru je umazaná od oleje a v dalším záběru už je zase čistá........ Příběh mi spíše připomíná nějakou parodii. Parodii, kde jsem se skoro vůbec nesmál. Kde je ta pohoda předcházejících příběhů? Kde je geniální Lex Luthor? Asi to vše odletělo do Vesmíru. CITÁT - Nejmenuje se Člověče, to je Superman!!!........ ()

Dale 

všechny recenze uživatele

V hlavnej úlohe superpočítače zo začiatku 80-tych rokov a Superman bojujúci nielen s Richardom Pryorom ale aj s depresiou. Dej v podstate žiadny, triky úbohé aj na tie roky, veľký prepad oproti celkom solídnym prvým dvom častiam. ()

JayZak 

všechny recenze uživatele

Zas jednou proti většině, ale aspoň jsem v téhle záplavě hozené špíny trochu originální. U Supermana 3 jsem se totiž výborně bavil. Já námět ani příběh tohoto komiksového superhrdiny nějak moc neprožívám, takže když se hlavně v první polovině film zvrhl v humornou eskapádu, vůbec mi to nevadilo, jenom jsem se smál. Úplný začátek byl slabší a je pravda, že Eiffelovka byla v 2. díle lepší otevírací scéna, ale tento nedostatek se mnohými věcmi později vylepšil. Richard Pryor. Nominovaný na Zlatou malinu za nejhorší výkon? Haha, naopak zahrál výborně, bylo vidět, že si svou roli užíval, a tak trochu nahradil absentujícího Lexe Luthora (svou humorností, na zlovolné plány tu byl herecky slušný R. Vaughn). Je pravda, že scénář je opět slabý, zvraty jsou občas trochu nucené a o faktických věcech ani nemluvě (superpočítač, satelit co mění počasí - na druhou stranu co čekat ve filmu o létajícím člověkovi v červených slipech, že). Kladné věci ale převažují: zajímavé postavy (kromě Pryora třeba ne až tak hloupá blondýna), dobré nápady (zlý Superman) a scény (schizofrenní souboj na vrakovišti, faux pais v Pise), toť důvody, proč dávám 3,5*. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Komédia so Supermanom. Kto by to bol povedal? No ono keď tam hraje Richard Pryor, ináč to ani dopadnúť nemohlo. Celkovo ale svižné dielko, ktoré treba brať také aké je. A určite sa pobavíte. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se rozhodoval, jestli dát 2 nebo tři a zůstávám jaksi uprostřed :-)) Sice to není sračka, ale je to děsná blbost. Příběh je průměrný a většinu času docela nuda a nejvíc mě tam vadily ty rádoby humorné prvky. Několik výjimek vtipných bylo. Třeba to s tou šikmou věží anebo ta blondýnka, co si potají, když jí nikdo neviděl četla Kantovu Kritiku čistého rozumu, ale jinak to tam většinou působilo dost rušivě. Lois byla odsunuta na druhou kolej a objeví se na začátku a na konci. No zkrátka nic moc a trochu se děsím čtyřky, ale i tak budu chlap a podívám se na ní. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Takto pochovať jednu nehynúcu komisovú ikonu je umenie Lester....lietajúci opitý Superman, súboj na vrakovišti- zlý Superman vs. Clark Kent? A ten nechutný imbecilný černoch....čo to do pekla malo znamenať? Úvod filmu mi pripomínal humor najhorších častí policajnej akadémie, skrátka hnus. 2. najhoršia komiksová adaptácia akú som videl( na Schumacherovu katastrofu Batman a Robin nemá nič). Tá 1* je za Christophera Reeva, neskutočný kvalitatívny pád po skvelej dvojke ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tak určitě slabší film o světoznámém superhrdinovi, ale pořád to ujde. Když nic jiného, tak je to průměrný filmek, který nenudí a místy i hodně pobaví. 60% :) ()

Související novinky

Zemřel americký herec Robert Vaughn

Zemřel americký herec Robert Vaughn

12.11.2016

Poslední ze Sedmi statečných se odebral na věčnost. Robert Vaughn, jehož minulostí trýzněný Lee se navždy zapsal do westernové historie, nás včera opustil ve věku 83 let. Ačkoliv ho znáte z řady… (více)

Reklama

Reklama