Reklama

Reklama

VOD (1)

Seznamte se s Gusem Gormanem (Richard Pryor), naivním počítačovým programátorem, pro nějž je klávesnice jeho největší zbraní. V důsledku toho čelí Superman svému dosud největšímu nepříteli. Christopher Reeve se znovu zhostí své role v níž ještě prohloubí lidskou stránku své postavy, když jako Clark Kent spatří na srazu střední školy ve Smallville Lanu Langovou (Annette O’Toole). A když se Muž z oceli po vystavení Kryptonitu stane jeho největším nepřítelem, Reeve se zhostí obou rolí s oslnivým herectvím. Prožijte Supermana III s celým jeho srdcem, hrdinstvím a vzletným humorem. (Magic Box)

(více)

Recenze (178)

otík 

všechny recenze uživatele

Superman zde bojuje chvílemi sám se sebou, film je spíše parodií na sám sebe a ne zas tak vtipnou komedií, ale některým scénám jsem se s chutí zasmál, zvláště těm trikovým. Není tu žádný pořádný záporák, Richard Pryor si střihl docela velkou roli počítačového machra v jemu vlastním ztřeštěném duchu, další záporáci jsou spíše trapní. Jde o ubohou snahu pokračovat v zajeté sérii. ()

Baker 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je fakt paráda...po filmařské i umělecké stránce totální blbost, ale bavil jsem se neuvěřitelně....vidět ožralého supermana, jak v baru střílí buráky, nebo jak narovnává věž v Pise, to se jen tak nevidí...:-) ()

stOKYi 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku sa mi to veľmi páčilo.. bolo to naozaj vtipne, čo som ani nečakal.. všetko bolo v poriadku kým neprišiel obrí počítač... Potom som si dával otázku.. kto a hlavne prečo chcel zhovädiť tak úžasnú sériu zo supermužom. ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle je fakt trapárna... Celkem zajimavy ještě je, jak Supermán má problémy sám se sebou, ale jinak hruza... Piko a ta ženská robot na konci, chchch, to bylo jak z nějaké dětské show. Richard Pryor tam měl asi působit jako komediální prvek. Tak za prvé, ten mi nikdy moc komediální nepřišel. A za druhé, pokud měl být komediální, tak nebyl a působil spíš vtěrně a negersky a jako uplnej chuj, co mi svým afrem leda tak lezl na nervy... ()

baruss

všechny recenze uživatele

Raspberry Award (Maliny) : 1984 : NOMINÁCIE (2) : Najhorší herec VR - Richard Pryor, Najhoršia hudba - Giorgio Moroder. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Podprůměrná kravina a absolutně blbá parodie na Supermana. Pár slušných akčních momentů to sice má, ale jinak je to spíš k smíchu. Ani se nedivím Chrisu Reevovi, že do toho už nechtěl jít... No, stalo se. ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Kromě Hvězdných válek neznám žádnou vícedílnou sérii, která by si udržela vysoké množství diváků a fanoušků od prvního až po n-tý díl. Bohužel Superman patří k těm, jehož kvalita se s přibývajícími díly limitně blíží nule. Pořád ale dopadl lépe než Batman z 90. let. U mě si však tento Superman pozornost získal výborným námětem, byť tam Christopher Reeve nemá moc času ukázat své kvality. Jen je mi líto, že se z komiksu stala díky rádobyvtipnému scénáři komedie, ve které se náhodou objeví i Superman. Jinak nemůžu zapomenout na souboj dvojníků a na počítač. Pokud nebudu zmiňovat procentuální hodnocení, vychází mi to na čtyři hvězdy. ()

neoBlast odpad!

všechny recenze uživatele

Dobře uznávám, že odpad! dávám z povinnosti, protože filmařsky je toto strašná ptákovina. Vyjmenovávat důvody nemá opravdu smysl. Ale z celé osmdesátkové vlny má tahle trojka asi největší naději na můj rewatch. V přítomnosti intoxikovaných přátel. Má dokonce výborné předpoklady zařadit se po bok přivilegovaných Bratrů z donucení a hlavně Černého přízraku, filmů jež se staly pravidelným itinerářem v rámci našich nepravidelných movienights sessions. 10 % ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Je to jenom můj pocit, nebo se Superman trojka nesměle snaží o komedii? Je tu nepovedený pokus o situační humor a občasné rozpačité konverzační výměny, které v hlavě scenáristy působily směšně. Obojí se minulo účinkem. Korunu všemu nasadil nevtipný Richard Pryor, v roli počítačového hackera - génia. Kupodivu by se film bez Supermana Klidně obešel. Ten si sem tam někoho zachrání z katastrof které se na něho tak lepí, ale do děje samotného většinu času nezasahuje. Trvalo to dva díly a ze superhrdiny v pláštěnce se stala vedlejší postava. ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Dost přeplácané pokračování, v němž nezůstal kámen na kameni. Prakticky celá první půlka filmu je věnována Richardu Pryorovi a Superman je tu jaksi mimochodem. I když se tu najde pár slušných fórků, Lesterův smysl pro humor se u pokračování jednoho z nejlepších komiksových filmů naprosto míjí účinkem. Šílený Superman je sice fajn, ale mám dojem, že v Robocopovi 2 to byla větší sranda. Finále se superpočítačem je zbytečně protahované a přehnané. Kromě obsazení Pryora je největší slabinou bezradný scénář, ze kterého se určitě dalo vytřískat víc, viz. nedořešený vztah Supermana/Lois/Lany. Prvním dvěma dílům se dalo ledacos odpustit, ale trojka už je předsmrtná křeč. ()

demented 

všechny recenze uživatele

Superman vs. obrovský superpočítač made in 1983. Vždy dokážem oceniť,keď má nekto odvahu a neváha si urobiť srandu zo zabehnutých značiek. Nevyhol sa tomu ani Superman. Tretie pokračovanie spadá do parodickej roviny, pohybujúcej sa od grotesky smerom až neviem kam :) Na jednej strane sú tu scény typu nasávajúci či "děvkársky" superman, superman vs. Clark Kent, ktoré sú strašne fajn, ale celok vyzerá ako priemerná a nevýrazná komédia, ktorých boli v zlatých osemdesiatych rokch natočené tisíce. ()

Imune 

všechny recenze uživatele

Teda, jednička parádní, dvojka téměř stejně dobrá, ale toto. Myslel jsem, že má být v dalších filmech série vždy složitější a těžší zápletka a tady byl supermanův uhlavní nepřítel počítač. Mám rád superhrdinské filmy, ale tohle mi prostě nesedlo. 45% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Především jde o hrozně hloupý film. Richard Lester ho (podobně jako dotáčky dvojky) beztvářně, rutinně degradoval na groteskní komedii (také největší roli obsadil ukecaný, pitvořící se černoch produkující "humor") se slušnou výpravou. Na toporně statickou akci se dostalo sporadicky a ústřední trio (kvartet) padouchů zbylo pro smích. Sice se mi celkem líbil třeba vtípek s šikmou věží v Pise, souboj Clarka se zlým Supem či roztržitá Lana Langová, ty ovšem bezzájmovou, vleklou apatii nerozehnaly. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Taková nepovedená parodie nebo co. Třetí díl poslal Supermana ke spánku, asi dobře, že tak. Podle mě scénáristi pracovali s několika opravdu dobrými tématy, jako Superman schizofrenik, ale nedokázali je zvládnout. No a když se koukáte na hlavního padoucha, říkáte si, kde se ti Lexové Luthorové pořád berou (neexistuje někdo jiný zlý)? Lovestory se také nepovedla zakomponovat. 55% = 3/5 ()

Ichabod odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tady jsou už jenom idiotské postavy a Reeve si jede svou speciální hereckou ligu. Jedna debilní akční scéna střídá druhou a souboje jsou totálně gay. Ostudná série a ani dva následující restarty s mega budgetem a snahou i talentem obdařených tvůrcu se mezi výjimečnou kvalitu nedostali.Superzoufalec :) ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Pri úvodnej titulkovej scéne som váhal, či pozerám správny film, ale naozaj to začína groteskou. Slabou, ale ešte znesiteľnou, to horšie príde neskôr. Objaví sa jeden lúzer ako hlavná postava, ktorý potom doplní partiu nevýrazných záporákov, kde šéfuje osvedčený vrah od Columba. Zbláznenie sa a schizofrénia Supermana naozaj nie je to, čo divák od takéhoto filmu očakáva. To všetko v prepálenom trvaní vyše dvoch hodín a filmová katastrofa je na svete. Nemôžem dať ani dve hviezdy, pretože ide o zneuctenie kultovej postavy. –––– Chceš zbohatnout? Staň se počítačovým programátorem. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Po odstránení Kapitána Zodda sa Clark môže sústrediť na svoju kariéru v Daily Planet. Článok o zvykoch na predmestí Metropolis ho zavedie do jeho rodiska, kde sa stretáva s charizmatickou Lanou. Problémy ale na seba nenechajú dlho čakať. Herecké obsadenie: Tradične robotický Reeve, ktorý sa ani nesnaží niečo hrať. Prtoste si odrapoce svoj text a nechá všetko na vizuálnu stránku filmu. Richard Pryor mal byť pseudo zábavným elementom filmu ale moc to produkcií teda nevyšlo. Najhoršie je, že hlavný zloduch je celkom sympaťák a teda nemáte dôvod priať mu niečo zlé. Prevedenie: Som si myslel, že po návrate v čase z predchádzajúceho dielu už väčšiu koninu neuvidím ale tento film v negatívnom smere predčil všetky moje očakávania. Pocity: Pokladám za osobný úspech, že som to dokázal dopozerať aj keď na 5 krát. Pridaná hodnota: Zrejme sa jedná iba o vydrankanie peňazí zo známej značky. Teda o pridanej hodnote sa nebudeme ani baviť. 30% ()

Související novinky

Zemřel americký herec Robert Vaughn

Zemřel americký herec Robert Vaughn

12.11.2016

Poslední ze Sedmi statečných se odebral na věčnost. Robert Vaughn, jehož minulostí trýzněný Lee se navždy zapsal do westernové historie, nás včera opustil ve věku 83 let. Ačkoliv ho znáte z řady… (více)

Reklama

Reklama