Reklama

Reklama

VOD (1)

Seznamte se s Gusem Gormanem (Richard Pryor), naivním počítačovým programátorem, pro nějž je klávesnice jeho největší zbraní. V důsledku toho čelí Superman svému dosud největšímu nepříteli. Christopher Reeve se znovu zhostí své role v níž ještě prohloubí lidskou stránku své postavy, když jako Clark Kent spatří na srazu střední školy ve Smallville Lanu Langovou (Annette O’Toole). A když se Muž z oceli po vystavení Kryptonitu stane jeho největším nepřítelem, Reeve se zhostí obou rolí s oslnivým herectvím. Prožijte Supermana III s celým jeho srdcem, hrdinstvím a vzletným humorem. (Magic Box)

(více)

Recenze (178)

Nolanofil 

všechny recenze uživatele

Chcel som dať o jednu hviezdu menej, ale potom som si spomenul na prišerného AMAZING SPIDERMANA 2 z roku 2014 a svedomie mi to nedovolilo. Superman III je blbý film, nevtipný a trápny, no v samotnej podstate ako-tak zábavný na jedno použitie. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Scena z vrakoviska bola super. Mam rad tieto stare filmy, kde niektore sceny trvaju aj par desiatok sekund, resp. minut. Teraz je to samy strih. Inak taky komiksovy priemerik z cias, kedy sa komixy nebrali este az tak vazne. Ci len na mna to tak posobilo? ()

Cartmof 

všechny recenze uživatele

Třetí díl Supermana s Christopher Reevesem mě zklamal. Druhý díl byl sice slabší, ale stále dobrý a tak jsem doufal, že se kvalit audrží i u dalšího dílu. Bohužel jak už to u devadesátkových pokračování bývá, film je akorát plochý a člověk se většinou zasměje jen nad tím, jak je film špatný. I přes to, že je film už v letech, kdy bylo CGI lepší, stále bych tu nechtěl kritizovat věci jako Supermanovo létání. Zápletka, kdy se budižkničemu dostane do počítačové firmy a pár kliknutíma ovládne svět je jak od prvňáka a průběh filmu není o moc lepší. Herecké výkony jsou na tu dobu dost dobré a člověk si k postavám vytvoří nějakou vazbu. Superman se tu vrací do Smallvillu, Lois scénáristy na začátku pošlou dopíče a snaží se narychlo vytvořit pouto s bývalou spolužačkou, přičemž se jim to podařilo asi jako mě psaní recenzí. Třetí díl se zkrátka nepovedl, ale tohle klišovité dojení značky už beru u starších kousků jako samozřejmnost. ()

pend 

všechny recenze uživatele

Schizofrenický Superman je báječný, ale Vaughn a Pryor nejsou odpovídající padouši. Slabší než dvojka. ()

godycz 

všechny recenze uživatele

ruzovy panter 007. pa knasli toho nevtipneho negra a ceckovy film byl na svete. dve hvezdy pouze za druhou pulku filmu - zwalkerovany superman. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Tento Superman už neměl vzniknout a jestli ano, tak měl být ze dvou třetin úplně jiný. Nechal bych to, že se Clark vrací do rodného Smallvillu a po cestě narazí na hořící továrnu. Coby Superman ji uhasí zmrzlým jezerem. Tuhle scénu osobně považuji za vůbec nejlepší scénu ze všech dílů s Christopherem Reevem. Parádní scéna byla ještě ta, jak zachránil zraněného kluka v poli pšenice před kombajnama. Naopak to hlavní v tomto filmu, černošský povaleč Guss Gorman, který nic neumí, odmítá pracovat, se z ničehonic stane největším hackerem světa. Hackne i program na změnu počasí a pak ze Supermana udělá takového Hancocka. Tohle se mi tedy vůbec nelíbilo. Byla to nepovedená parodie na Supermana, Bonda a Batmana z roku 1966. Ačkoliv celý tento film byl z nějakých 70% parodií. Už ten začátek, jak chodí ulicí slepý chlap a na každém kroku páchá problémy. Lidem padá barva na hlavu, padají telefonní budky, lidé padají do kanálu... Parodie jak ze starých němých grotesek. Navíc tady už není Lex Luthor a Lois Laneová se mihne jen na chvíli. Tohle se opravdu nepovedlo. [4181. hodnocení, 160. komentář, 48%] ()

SkyCaptain odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle je teda podle mě totální filmový trash! Miluju první dva filmy se Supermanem a tak jsem jenom zíral na tenhle stoprocentní sešup v kvalitě. To přece neni možný aby se dva díly, které jdou v sérii po sobě od sebe tak kvalitativně lišili, tohle jsem ještě v žádné jiné sérii neviděl. Špatně je tu všechno - dementní herectví Richarda Pryora, neúčast Louis Lane a nahrazení nudnou Lanou Langovou, kopec absolutních nelogičností, všudypřítomné trapné dialogy a humor, děsné triky, laciná sytylizace a scénář, který se celou dobu potácí od ničeho k ničemu. Čtyřka (Quest for Peace) je proti tomuto úplné veledílo ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Po výborné dvojce, která navíc překonala díl první, je pro mne Superman 3 naprostým zklamáním. Richardu Lesterovi se podařilo nadějné komiksové sérii zakroutit krkem podobně jako Joelu Schumacherovi v případě snímku Batman a Robin.....no.....ale Batman a Robin byl ještě horší případ:-( ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Excelentní!Škoda,že ještě třeba neoživil Vladimíra Iljiče a nepropustil z kriminálu Charlese Mansona,to už by se Američani a jejich podržtaškové,a že jich je,úplně posrali. ()

fisikk 

všechny recenze uživatele

Vím, že děj ani scénář nejsou nic moc. Mě však příběhy Supermana vždy fascinovaly a ráda jsem je sledovala. Okouzlila mě ta vytvořená aura okolo jeho osobnosti. A proto nejsem schopna ji prohlédnout a vidět skutečnou realitu filmu. ()

GOREGASM odpad!

všechny recenze uživatele

Že se bude Superman už ve trojce brodit televizně fantasmagorickým bahnem jsem teda nečekal. Nejenže je film sám o sobě absolutně zhovadilý a přídomek blbost splňuje formu komplimentu, ale především jde o totální zadupání ikonického hrdiny six feet under. Tady je prostě všechno špatně, ultrastatického Reeva nevyjímaje. Stupidní fórky, íkvotykvoidní logika a Richard Pryor aka zničehonic geniální kybernetický génius aka dementor na papíře i na plátně (naneštěstí pro diváka není sám) zatěžují čerstvě pohřbeného Supermana vahou minimálně megatunové náhrobní desky, z pod které Christophera Reeva vyprostila jen vidina dalšího megašeku. No fuj. 0% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Třetí příběh o muži z ocele už bohužel dopadl nevalně. Shlédnutelný sice ještě stále je, ale to by nesměly existovat oba předešlé filmy s Christopherem Reevem. Máme tu sice nového padoucha, ale ten je charakterem naprosto totožný s Lexem Luthorem. A když si vezmeme postavu Guse Gormana, tak ten tu vlastně zastupuje komickou figurku, kterou byl dříve Otis. Kupodivu naopak ku prospěchu je záměna Lois Lane, která se tu objeví skutečně jen na chviličku na začátku příběhu, za dávnou přítelkyni Clarka Kenta ze střední školy ve Smallville, Lanu Long. Ta byla pro změnu zase jen na chviličku pouze na začátku prvního snímku a tak jí tu byl dán daleko větší prostor. Příběh jako takový, který je samozřejmě na základě komiksů a to i s několika odkazy, je však bohužel poněkud nevýrazný. Superman má tentokrát tak velký problém, že to s ním zamává více, než by kdo čekal, ale diváka to nemá šanci moc oslovit. Ten problém nakonec vyřeší nápaditě, ale natočené je to ve zcela opačném smyslu. Robert Vaught klasicky jako záporák je v roli svůj a hrál jen to, co mu předepisoval scénář. To platí i pro komika své doby Richarda Pryora, který na všetečnost scénáře dokonce doplatil cenou za nejhorší herecký výkon. Tvůrci zkrátka jen kopírovali již vyřčené jinými postavami a to bylo chybou. Filmový soumrak nad Supermanem byl tímto nevyhnutelný. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

“Throwback Thursday #23” - Tak Superman 3 je film vyloženě pro komiksové masochisty. Režisér druhého filmu Richard Lester se tak trochu stal hrobníkem této série, protože po druhém díle se nevrátil Hackman jako Luthor, nechtěl se vracet ani Reeves a nechtěla se vracet ani Margot Kidder v roli Lois, ta tu proto hraje asi 5 minut a je ve filmu zcela nepodstatná. Film úplně ignoruje události dvojky, Lois tu se Supermanem prakticky nemá rozhovor a film je neskutečně naivně a hloupě natočen. Když obsadíte ztřeštěného komika Richarda Pryora do role geniálního hackerského geeka, kterým se ve filmu stane po kurzu programování, tak se dá tušit totální průser. Z nových postav se kromě Pryora objevuje spolužačka Clarka Lana Lang a Luthora nahradil jiný zlý byznysman Webster. Ten chce ovládnout svět ekonomiky pomocí počítačů a vyřadit ze hry Supermana. Ten je část filmu zlý, což je neskutečně špatně natočeno a Superman jako douche působí spíš nechtěně komicky. Bitka Kenta a Supermana na vrakovišti je asi nejlepší akční scéna filmu. Za to finále Supermana proti superpočítači opravdu působí jak z 50. let, a to jak po stránce triků tak stupidity. Třetí díl Supermana je opravdu špatný film, jenž bude sloužit jako voda na mlýn názorům, že komiksové filmy jsou triviální infantilní zábavou pro děti. Superman 3 je bohužel spíš utrpení sledovat, a to mi ještě čeká čtvrtý díl. Shlédnuto na AMC. * ()

Besyn 

všechny recenze uživatele

Ožralý Superman je sice skvělý,ale tvůrci se z toho snažili asi udělat komedii a tak výsledek je vskutku otřesný,nevtipný,spíše trapný a nesahající svým předchůdcům ani po paty. Tohle už opravdu nemělo vzniknout a čtyřku jsem už radši vynechal úplně,nejsem totiž zas tak blbej. ()

Jeand´Boa 

všechny recenze uživatele

Jelikož je to součást legendární série, kterou lze považovat snad za dědečka všech následujících komiksových podívaných, rád se na ni podívám ... a jsem schopen se i pobavit nad rošťáctvím druhého já slavného superhrdiny ... ale jinak se prostě nemohu přenést přes to, že už nejde o tak (použiji-li metaforu) zářivý plášť - jeho barvy poněkud vybledly... ()

Související novinky

Zemřel americký herec Robert Vaughn

Zemřel americký herec Robert Vaughn

12.11.2016

Poslední ze Sedmi statečných se odebral na věčnost. Robert Vaughn, jehož minulostí trýzněný Lee se navždy zapsal do westernové historie, nás včera opustil ve věku 83 let. Ačkoliv ho znáte z řady… (více)

Reklama

Reklama