Reklama

Reklama

VOD (1)

Seznamte se s Gusem Gormanem (Richard Pryor), naivním počítačovým programátorem, pro nějž je klávesnice jeho největší zbraní. V důsledku toho čelí Superman svému dosud největšímu nepříteli. Christopher Reeve se znovu zhostí své role v níž ještě prohloubí lidskou stránku své postavy, když jako Clark Kent spatří na srazu střední školy ve Smallville Lanu Langovou (Annette O’Toole). A když se Muž z oceli po vystavení Kryptonitu stane jeho největším nepřítelem, Reeve se zhostí obou rolí s oslnivým herectvím. Prožijte Supermana III s celým jeho srdcem, hrdinstvím a vzletným humorem. (Magic Box)

(více)

Recenze (178)

kubilov 

všechny recenze uživatele

Superman 3 byl propadák už od první scény. Jeden by řekl, že se scénáristi poučí a na rozdíl od druhého dílu na plátno přinesou zajímavou zápornou postavu, to se ale však neděje. Jeden debilní černoch a záporák jak ze špatný bondovky rozhodně není to správné řešení. Problém je taky v samotném Supermanovi, který se spíše než jako ochránce nevinných lidí chová jako vymletej greenpeaceák, což mu podle mého názoru dost škodí. Hlavní ženská postava se nám taky proměnila, ale zde je nutno říci, že to žádný propad k horšímu není, možná i naopak. Přesto, že třetímu Supermanovi chybí lehkost předchozích dílů, nahrazuje to velmi povedeně vykreslené alter ego, které v nezapomenutelných scénách zničí panorama italské Pisy a sfoukne olympijský oheň, jenže to by nebyl Superman, aby vše nakonec nenapravil. Jako celek se mi nakonec druhý a třetí díl jeví na stejné úrovni. ()

Dinsberg 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se už moc nepovedlo. Z akčního Supermana už nezbylo skoro nic. Parodie se zde už rozjela naplno a Richard Pryor tomu nasadil korunu. ()

Budisovie odpad!

všechny recenze uživatele

Totálne logické výpadky a trápne pokusy o opakované vtipy. V tomto filme akurát vynikla myšlienka novej technológie do budúcna. Štvrtej časti sa veľmi obávam. ()

mrclTV odpad!

všechny recenze uživatele

Už úvodné titulky naznačovali, že tento film bude prúser...a aký to prúser je? Svojou nekvalitou si Superman III môže podať ruky s Batmanom od Schumachera. Hrozné. ()

fifox 

všechny recenze uživatele

Už úvodní scéna z ulice ve stylu němé grotesky předznamenává, že půjde o hodně odlehčenou akční komiksovku. A je to dobře. Příliš vážné pojetí předchozích dvou dílů působí po letech hodně směšně. Navíc to tady pěkně odsýpá. Jasně, jsou tu nelogičnosti, například když Superman uhasí hořící chemičku zamrzlým jezerem namísto toho, aby ji rovnou uhasil svým ledovým dechem, celkové zpracování je ale mnohem zdařilejší. Speciální efekty jsou propracovanější (například hrdinovo přistávání nebo přeměna padouchovy ségry na robota) a hlavně, tam kde dobová technologie nestačila, nasadili tvůrci humor, viz ostřelování letícího Supermana ve stylu videohry... Filmu prospěla i změna obsazení. Nesympatickou Lois Lane nahradila coby love interest Lana Lang v podání Annette O´Toolové a iritujícího Hackmanova Lexe Luthora zase Ross Webster v podání méně teatrálního Roberta Vaughna. Komiksová vložka, kterou zajistil Richard Pryor, do filmu dokonale sedla a vlastně jeho komediálnímu pojetí udávala do značné míry směr. Overall, na tohoto Supermana se vždycky rád podívám, zatímco ty předchozí dva jsou k uzoufání. ()

itchyk86 

všechny recenze uživatele

kua to co bylo?! ne, ze bych se u toho nudil, prave naopak...nekolikrat sem se od srdce zasmal, co ze to je za cipovinu, mozna bych to bral jako parodii (za to taky alespon ta 1*) ne jako vaznou vec :-/ no byl to trapas ()

hwnd 

všechny recenze uživatele

Scénář je tak strašně hloupej... Tento film beru (narozdíl od prvních dvou dílů) jako výsměch a zradu na fanoušcích. ()

Jimbopepo 

všechny recenze uživatele

Ťažko sa to komentuje, jednoducho hroza, prvky grotesky, slabý príbeh, nevýrazné postavy...to všetko robí z trojky filmovú nudu. Gene Hackman v prvých dvoch dieloch rovnocenne sekundoval hlavnej postave, Pryor na to jednoducho nie je typ. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Hmmm...zmiešanosť pocitov ma sprevádzala počas celého filmu. Jedna scéna v pohode a tá ďalšia katastrofálna. Páčila sa mi napr. legendárna scéna na vrakovišti, ale ten záverečný súboj...no to bola čistá katastrofa. A Richard Pryor mi v tejto úlohe doslova vadil. A okrem toho, kde sa stratila tá večná láska k Loise....Lois si odíde na dovolenku a Clark už je s inou? Keď sa to na konci dozvie, tak akoby sa nič nedialo. To proste Lester vôbec neutiahol. Dosť Supermana v tejto časti "utopil". 40 % ()

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Co to jako mělo být? Po povedených dvou (popř. třech, když počítáme dvě verze toho druhého) dílech celá série degradovala do rádoby komedie s extrémně hloupou zápletkou, těžce podprůměrnými hereckými výkony a hlavně nesmyslnými scénami. Nevím, jestli za to může jen režisér, ale tipnul bych si, že prsty v tom má i Christopher Reeve, který si kromě Supermana střihl i roli jednoho z produkčních. Velkým mínusem je samozřejmě absence Lexe Luthora, protože záporák tohoto snímku mu nesahá ani po podrážky bot. K tomu si připočtěte černého houmlesáka, ze kterého se stane nejlepší programátor na světě, který lámanou angličtinou přiměje počítač, aby udělal cokoliv. Jestliže čtvrtý díl putoval rovnou na videokazety, bojím se na něj podívat. Tohle totiž byla katastrofa. Jednu hvězdu za odvahu tvůrců, uvést film o ikonickém Supermanovi pětiminutovou scénou, jako vystřiženou z Chaplina. ()

Trinculo 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem nepochopil, vůbec mi to jako celek nedávalo smysl. Dějí se tam věci jen tak, pak je tam někdo, kdo byl uplná nula na socce a když sáhne na počítač tak i kávovníky pomřou. Obecně mi takové věci na filmech nevadí, nemusí to mít extra smysl, ale musí to být aspoň zábavné. Tady je to složené z různých úryvku, něco je groteska, něco je psychologické drama a něco akčňák se supermanem, ale celkový guláš z toho už tady v tomhle díle neladí. Dobrá je ale myšlenka, že se Superman zvrhne a začne škodit, nebo nezvládat svoje úkoly je celkem přínosná. A znova se nám objevuje i v naší přítomnosti. A také je zde hezky vidět, že to co drží Supermana na světlé straně, je to, že on sám je vlastně Clark Kent, v podstatě skautík z hodně malého města. ()

Fjera 

všechny recenze uživatele

"Jé, no tedy, podívejte. A teď to otevře! Úžasný Superman!" V tomto případě kulhající český dabing dodává filmu ještě víc bizarnosti. I když ty 2 hvězdičky bych mu dala za špatné herecké výkony a hloupý scénář tak jako tak. Tohle je blbý i na osmdesátá léta. ()

Související novinky

Zemřel americký herec Robert Vaughn

Zemřel americký herec Robert Vaughn

12.11.2016

Poslední ze Sedmi statečných se odebral na věčnost. Robert Vaughn, jehož minulostí trýzněný Lee se navždy zapsal do westernové historie, nás včera opustil ve věku 83 let. Ačkoliv ho znáte z řady… (více)

Reklama

Reklama