Reklama

Reklama

Tři mušketýři

  • Španělsko Los tres mosqueteros (Los diamantes de la reina) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jeden za všechny, všichni za jednoho! Adaptace slavného románu Alexandra Dumase natočená v rozsáhlé koprodukci. Oč by bylo chudší dětství každého z nás, kdyby nepoznal věrné přátele na život a na smrt Athose, Porthose, Aramise a d'Artagnana. Neustále bude Alexander Dumas udílet lekci všem, kdo chtějí psát dobrodružnou literaturu či bavit celou rodinu. Tři mušketýři vyprávějí příběh o odvaze, cti, přátelství, věrné lásce, ale zároveň o zradě, intrikách a podlosti. A tak se nám vždy znovu a znovu zatají dech, když mladý gaskoňský šlechtic d'Artagnan, vybaven několika tolary, mečem, matčiným balzámem na rány a otcovým dopisem pro pana de Tréville, starého přítele rodiny, potká na jedné ze svých zastávek Rocheforta a v okénku zahlédne krásnou tvář Milady de Winter. Příběh začíná a my víme, že se máme nač těšit! Filmová verze z roku 1973 v režii Richarda Lestera nazírá příběh Tří mušketýrů s lehkým odstupem, který mnohé pobavil a některé pobouřil. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (263)

Gemini 

všechny recenze uživatele

No, řekněme si to na rovinu - jsem příliš mladý na Gérarda Barraye a (i když to tak mnohdy nevypadá) příliš starý na to, abych se nechal oblbnout verzí z roku 1993 (nebo nedej bože něčím ještě mladším) a prohlásil ji za tu nejlepší. Proto tvrdím, že střední cesta je skutečně zlatá. Hvězdy své (v některých případech i naší) doby předvádějí efektní souboje a zákeřné intriky umocněné krásnou výpravou. Vše vhodně doplňuje humor kavalírských mušketýrů a D'Artagnanova sluhy Plancheta. I když "jisté odchylky" od knižní předlohy by se našly, za krásnou Faye Dunaway a stejně proradného Rocheforta (plus důstojně intrikánský Charlton Heston) jsem ochoten odpustit leccos. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

videl som to ako decko a pamatam si ze sa mi to dost pacilo. nedavno som musketierov videl opat a celust mi padla na zem. tolko humoru, skvelych hlasok a hlavne choreografia sermiarskych subojov a komedialny timing pocas akcie su nieco ako z piratov z karibiku (nebol by som vobec prekvapeny ak by sa verbinski lesterovym stylom inspiroval pre svoje filmy) navyse raquel welch je absolutna eye candy! klasika plnym pravom... ()

Reklama

rt12 

všechny recenze uživatele

Pro mě jedno z nejlepších filmových zpracování Tří Mušketýrů. Pokaždé, když je dávají v TV nenechám si snímek ujít, tuším že jsem je viděla nejméně šestkrát a pořád se bavím. Pěkné zpracování oblíbené knihy a k tomu postavy co odpovídají mým představám z pubertálních let. Vtip, dobrodružství, milostné pletky a intriky, souboje, co si více přát? ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Tuhle verzi Mušketýrů sem měl dycky nejrači, aspoň teda když sem byl malej. S odstupem času (dneska) sem zjistil, že se mi tato verze jednoho z nejslavnějších románů poměrně vzdálila. Největší problém mám s humornými vsuvkami, které mi bohužel, takle po letech, vtipný vůbec nepřijdou. Tenhle laciný druh humoru je mi v podstatě uplně cizí. Co se týče akčních scén, tak i tam mám menší problém, páč i do nich rejža rve ty "vtipný" pasáže a to mě celkem ubíjí. Jinak příběh je to klasický, dobrodružný a konec konců i ta láska se tady objeví. Herci mi celkem sympatičtí jsou, Konstance je skutečná kočka a kardinál "Rešelijé" a milejdy "de Vinter" jsou parádní záporáci, o tom žádná. No, ale jak říkám, kdyby se rejža odpoutal od těch džouků, tak bych si to teď užil mnohem víc... ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Tato Lesterova verze je podle mě nejlepším filmovým zpracováním slavných Tří mušketýrů. Celé je to pojato velice dobrodružně, svižně, scénář je v celku chytrý a pěkně to doplňuje lehký humor. Ovšem co by byl film bez dobrého obsazení. A tento film se jím může chlubit. Navíc celé to má své typické kouzlo. 4 hvězdy. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (16)

  • Nejdříve se mělo natáčet v Maďarsku, ale režisérovi se nelíbila totalita panující v této zemi. Nakonec filmování probíhalo ve Španělsku. (Terva)

Související novinky

Zemřela herečka Raquel Welch

Zemřela herečka Raquel Welch

15.02.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřela v kalifornském Los Angeles po krátké nemoci americká herečka, modelka a sexsymbol přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století, Raquel Welch. Smutnou… (více)

Christopher Lee 1922 - 2015

Christopher Lee 1922 - 2015

11.06.2015

Kdekdo si možná myslel, že tu s námi Christopher Lee bude věčně, ale tahle přání se bohužel nevyplní. Britská herecká legenda totiž zemřela v neděli 7. června v londýnské nemocnici Chelsea and… (více)

Reklama

Reklama