Reklama

Reklama

Temná tvář Brooklynu

  • USA Motherless Brooklyn (více)
Trailer 1

New York, rok 1950. Osamělý soukromý detektiv (Edward Norton) se snaží vyřešit vraždu svého mentora a jediného přítele (Bruce Willis). (Magic Box)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (212)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Edward Norton patří k hercům, které mám čím dál víc rád. A ačkoliv by Temná tvář Brooklynu (strašlivý český název - proč ne Sirotek Brooklyn, když by to dávalo smysl, že) byla i bez něj poctivou kriminálkou z drsné školy, je to právě jeho neskutečně skvěle zahraný hlavní hrdina, kdo z ní pro mě udělal takovou podívanou. To díky Edwardu Nortonovi se film stejně jako na pátrání nebo na otázku rasismu může soustředit i na to, jak žije a jak se cítí člověk s Tourettovým syndromem, a všechno to sice pomalu, ale o to pečlivěji míchat dohromady. Že si to Norton celé také napsal a zrežíroval, to už je pak jenom takový bonbonek. Vyzdvihnout zaslouží i hudba Daniela Pembertona, který se nevzdal svého stylu, ale výběr nástrojů podřídil době, v níž se film odehrává, a soundtrack pořádně šmrcnul stoprocentním jazzem. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak se Norton konecne po letech vratil k rezii, navic hodne fajn trailery, na tohle jsem se zkratka tesil. Vysledek rozhodne neni spatnej, ale ani to neni nic kulervouciho, bohuzel, Nortonovi bych nejakej vetsi uspech fakt pral. Takhle tu mame v podstate dobovou kriminalku se sice zamotanym a zajimavym pribehem, kterej ale ve vysledku tak trochu vysumi do zracena a obcas je lehce nelogickej/prekombinovanej. Je fajn, ze to neni nejaka mafianska klasika, kde by se nahaneli poldove a zlocinci, Norton se snazi o neco krapet jinyho, navic s fajn melancholickou atmosferou, ale misty je film proste az moc pomalej a jsou tu casti, ktery klidne mohli skoncit ve strizne, protoze dej nikam neposouvaj. Ale ackoliv tu neni nejaka vylozene kulervouci scena a v podstate tu prakticky ani neni akce, i presto film za tech trochu prehnanejch 140 minut nudit nezacne. Zasluhu na tom maj hlavne fajnovy herci. Dafoe a hlavne Baldwin jsou hodne fajn, Willis na ne samozrejme herecky nema, ale ma minimum prostoru, takze je vlastne taky fajn a vsemu ocekavane kraluje Norton. Ten i v 50 vypada jako takovy mlady ucho, ale tim, ze to neni nejakej drsnej bouchac se od podobnejch filmu taky odlisuje a jeho postavu si diky tomu zapamatujete. A samozrejme i diky ty jeho poruse, to je misty vtipny, misty smutny a misty trochu otravny, nicmene to, ceho jsem se bal nejvic, ze bude delat kokota, jen kdyz se to bude hodit, se nastesti potvrdi jen parkrat, takze ve vysledku super. Jako celek je to proste fajn kriminalka s dobrejma hercema a peknym vizualem, ale nic, z ceho by se mela stat nejaka klasika. Ale i tak v zasade spokojenost. ()

Reklama

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Větší zábava než tenhle film je zaživa si nechat vypíchnout oči nebo sednout si na dikobraza případně nechat se požahat perutýnem https://cs.wikipedia.org/wiki/Perut%C3%BDn tak, že postižený policista vyšetřuje vraždu parťáka. Nejlepší herec je zde Bruce Willis , který zde hraje tak 10 minut pak si asi uvědomil jaká je to sračka a požádal o to, aby jeho postavu zabily (nejlepší volba jeho života) nechápu , že něco takového šlo do kin a , že na to někdo vůbec šel jakýkoliv díl LazyTown je proti tomu herecké umění. 0 procent ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Norton si sám sebe prisúdil rolu, za ktorú sa niekedy dávajú oscary. Nebol to náhodou jeho zámer? Ale žiaľ tento rok mu to nevyjde ani na nomináciu. Nie že by bol zlý, len je to stále ten starý Norton, ktorý herecky podľa mňa nijako neprekvapil, tú jeho typickú mimiku som už videl pred 20 rokmi. Mysteriózne krimi sa odohráva v päťdesiatych rokoch a je aj natočené v noir štýle z daného obdobia. Nie som fanúšikom podobného žánru. Na detektívno-čmuchalský film je stopáž skoro dve a pol hodiny naozaj priveľa, čo je spôsobené pasážmi, kde hrá len džezová trubka a nič sa nedeje. Chválim naozaj kvalitné herecké obsadenie a aj hudbu, ktorá pri sledovacích scénach dobre ladila s dejom. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Velice poctivá, precizní a slušně natočená mafiánská podívaná, navíc z období, který svou filmovou výpravou je prostě stylový. A za tím vším stojí E. Norton - scénář, režie a hlavní role, navíc si k tomu přidal pro svou postavu Touretteův syndrom, aby toho asi neměl málo. Zahraný je to výborně, i když musím uznat, že mě po čase ty jeho záškuby (záchvaty) začaly trochu lézt na nervy. No a pak povedenej casting, hvězdný jména, kde potěší hlavně B. Willis, kterej si po letech konečně zahrál v nějakým slušným filmu, byť jenom chvilku. S příběhem už je to trochu horší, časem se to zdá pomalý a dlouhý, klidně bych tomu cca 30 minut ubral a v takovým případě by nejspíš přilítla i ta čtvrtá hvězda. Je to škoda, nicméně i tak si E. Norton zaslouží uznání, smekám! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Dle režiséra, scenáristy a hlavního herce Edwarda Nortona, ty největší filmový hvězdy na tomto filmu pracovaly bez honoráře. (MarLin)
  • Natáčení filmu trvalo 45 dní. (MarLin)
  • Jedná se o adaptaci úspěšného románu amerického spisovatele Jonathana Lethema, který v Čechách vyšel pod názvem „Sirotci z Brooklynu“. (vnimatkrasu)

Reklama

Reklama