Reklama

Reklama

Divoký mustang

  • USA The Mustang (více)
Trailer 1

VOD (1)

Roman Coleman sedí již dvanáct let ve vězení kvůli tomu, že brutálně zmlátil svou partnerku, která při tomto útoku utrpěla trvalé poškození mozku. Je si vědom své vznětlivé povahy a násilnických sklonů, a proto se brání jakékoliv snaze vrátit se zpět do společnosti a začlenit se. Při vězeňských pracích na venkovním prostranství je Roman zařazen do rehabilitačního programu vedeného rančerem Mylesem, který vězňům přiděluje výcvik divokých mustangů. Každému vězni v programu je přidělen konkrétní kůň k výcviku. Roman musí výcvik dokončit během dvanácti týdnů, protože poté bude jeho kůň prodán v aukci. Zpočátku má s výcvikem mustanga problémy, ale pod vedením Henryho, což je vězeň považovaný za nejlepšího trenéra koní, začíná dělat pokroky. Postupem času se Roman s koněm, kterého pojmenuje Markýz, sblíží a spřátelí se s Henrym. Henryho však později zavraždí Romanův spoluvězeň Dan. Roman se Danovi pomstí tak, že ho málem uškrtí. Nestačí svůj čin dokonat, protože je roztrhne vězeňská stráž. Přichází den, kdy se koná dražba, na kterou Roman pozval svou těhotnou dceru Marthu v naději, že se jeho vztah s ní zlepší. Zatímco Roman předvádí Markýzu dražitelům, je celý nesvůj, protože si všimne, že Martha není mezi diváky. Tato jeho roztržitost způsobí velký problém, protože se dost nevěnuje Markýzovi, a ten se kvůli nízko letícímu vrtulníku splaší, Romana shodí, ošklivě kopne do obličeje a málem ho ušlape. Ostatním spoluvězňům se nakonec podaří Markýze uklidnit. Krátce poté se Roman od Mylese dozví, že Markýz byl označen jako nevycvičitelný a že bude utracen... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (36)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"YEAH, I'M IN CHARGE. I'M THE CHIEF OF SHIT SHOVELING." ---------------- Keď som zistil, že režisér je vlastne ka, zostal som úplne ohromený. Prvý film (ak nerátam snímky Kathryn Bigelow), v ktorom nebolo cítiť ženskú intervenciu z režisérskej stoličky (nie je ich zas tak veľa, ale keď už áno, je to znať), a ja teraz neviem dve veci – prečo to tak bolo a či je to dobre – viem však, že z Mustangu nakoniec nevzišiel šrot, priam naopak, jeden z lepších menších filmov. Jedna hl. postava, jeden kôň, jedno prostredie, pár doplňujúcich nevýrazných vedľajších postáv a zaujímavá réžia, ktorá sa spojila s typickou atraktívnou kamerou dnešných indie filmov? Za mňa spokojnosť v rámci patrične nastolených očakávaní. Nechýbal ani Noel Gugliemi, to vždy poteší. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Chlapík sa dostane do basy a keďže je to na dosť dlho a žena ho už nechce, skúša to aspoň na koňa. Ale nemá s ním nervy. Na úbohé zviera kričí dokonca viac ako na svoju o chvíľu bývalú manželku a to je už čo povedať, pretože zlé jazyky potvrdili, ako si kvôli nemu do uší nedávala už vatové tampóny, ale rovno zátky od vína. Kôň znamená slobodu a v tomto filme to nie je inak. Len veľmi nejde o slobodu fyzickú. A kto bude mať chuť, môže si v 77. minúte tohto zážitku zaspievať dojímavú americkú hymnu. Všetci tam stoja s rukou na srdci, Indiáni, bieli, nemluvňatá, starci nad hrobom a zdalo sa mi, že aj kone. Jednoznačne slza von. ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele

Člověk a kůň to dává smysl..Viděla jsem, jak se realita muže rozsypala poté co byl ponížen a vyděšen koněm a všechny ty různé emoce, které vypadají, že jsou zabalené. Je to hodně o řeči těla. Nejsou žádná slova, není soud. Jsou to jen dvě stvoření, která se snaží vymyslet způsob, jak vycházet, budovat si důvěru a respekt. Bylo krásné být toho svědkem.Řekla režisérka k filmu který je o příběhu Romana Colemana (Matthias Schoenaerts), násilného, impulzivního, vraha odsouzeného, ​​který má šanci účastnit se rehabilitačního terapeutického programu, který zahrnuje trénink divokých mustangů. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Matthias Schoenaerts je pre mňa stále ťahákom. Nedávno si ukradol pre seba celý ponorkový film Kursk, tu je zase v zábere nonstop. Komornejšie ladená väzenská dráma v ktorej do seba uzavretý samotár objaví lásku ku koňom. Malý filmík, ktorý ale často poteší viac než 100-miliónová hollywoodska sračka. Trochu vypilovať scenár, vzťahy medzi postavami a bol by to o dosť lepší film. 70%. ()

bllm 

všechny recenze uživatele

Většinou moc na závěrečný titulky nekoukám, tentokrát jsem, nevím proč, nevypla, takže jsem si mohla všimnour, že výkonným producentem byl Robert Redford, což dává perfektní smysl. Jinak docela pěknej film s perfektním Matthiasem Schoenaertsem. Nevím, jak to dělá ty nervní typy mu jdou perfektně. V některých scénách, až člověk těžko věří, že to hraje. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • V jedné scéně se Colemanův kamarád sarkasticky odvolává na něj jako na Johna Wayna. Bruce Dern, který se objevil v tomto filmu, se objevil po boku Wayna v The Cowboys (1972) a zavraždil charakterní postavu (Wila Andersena), kterou John Wayne hraje. (sator)
  • Velká písmena D.O.C., která mají odsouzení na vězeňské uniformě, je zkratka Department of Corrections. Jde o vládní agenturu zodpovědnou za dohled nad vězni odsouzenými za trestné činy v rámci konkrétní jurisdikce (konkrétního státu). (sator)

Reklama

Reklama