Reklama

Reklama

Divoký mustang

  • USA The Mustang (více)
Trailer 2

VOD (1)

Roman Coleman sedí již dvanáct let ve vězení kvůli tomu, že brutálně zmlátil svou partnerku, která při tomto útoku utrpěla trvalé poškození mozku. Je si vědom své vznětlivé povahy a násilnických sklonů, a proto se brání jakékoliv snaze vrátit se zpět do společnosti a začlenit se. Při vězeňských pracích na venkovním prostranství je Roman zařazen do rehabilitačního programu vedeného rančerem Mylesem, který vězňům přiděluje výcvik divokých mustangů. Každému vězni v programu je přidělen konkrétní kůň k výcviku. Roman musí výcvik dokončit během dvanácti týdnů, protože poté bude jeho kůň prodán v aukci. Zpočátku má s výcvikem mustanga problémy, ale pod vedením Henryho, což je vězeň považovaný za nejlepšího trenéra koní, začíná dělat pokroky. Postupem času se Roman s koněm, kterého pojmenuje Markýz, sblíží a spřátelí se s Henrym. Henryho však později zavraždí Romanův spoluvězeň Dan. Roman se Danovi pomstí tak, že ho málem uškrtí. Nestačí svůj čin dokonat, protože je roztrhne vězeňská stráž. Přichází den, kdy se koná dražba, na kterou Roman pozval svou těhotnou dceru Marthu v naději, že se jeho vztah s ní zlepší. Zatímco Roman předvádí Markýzu dražitelům, je celý nesvůj, protože si všimne, že Martha není mezi diváky. Tato jeho roztržitost způsobí velký problém, protože se dost nevěnuje Markýzovi, a ten se kvůli nízko letícímu vrtulníku splaší, Romana shodí, ošklivě kopne do obličeje a málem ho ušlape. Ostatním spoluvězňům se nakonec podaří Markýze uklidnit. Krátce poté se Roman od Mylese dozví, že Markýz byl označen jako nevycvičitelný a že bude utracen... (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (5)

  • „Člověk a kůň, to dává smysl. Viděla jsem, jak se realita muže rozsypala poté, co byl ponížen a vyděšen koněm a všechny ty různé emoce, které vypadají, že jsou zabalené. Je to hodně o řeči těla. Nejsou žádná slova, není soud. Jsou to jen dvě stvoření, která se snaží vymyslet způsob, jak vycházet, budovat si důvěru a respekt. Bylo krásné být toho svědkem,“ řekla režisérka filmu Laure de Clermont-Tonnerre. (sator)
  • Film se natáčel převážně v opuštěném vězení. Opuštěné bylo blízko aktivnímu, existuje i několik záběrů, které pocházejí z aktivního. V opuštěném byly vytvořeny všechny kotce a farma. A ve snímku si v roli strážců zahrálo i několik odsouzených, kteří prošli programem resocializace s koňmi. (sator)
  • Velká písmena D.O.C., která mají odsouzení na vězeňské uniformě, je zkratka Department of Corrections. Jde o vládní agenturu zodpovědnou za dohled nad vězni odsouzenými za trestné činy v rámci konkrétní jurisdikce (konkrétního státu). (sator)
  • V jedné scéně se Colemanův kamarád sarkasticky odvolává na něj jako na Johna Wayna. Bruce Dern, který se objevil v tomto filmu, se objevil po boku Wayna v The Cowboys (1972) a zavraždil charakterní postavu (Wila Andersena), kterou John Wayne hraje. (sator)

Reklama

Reklama