Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kam zákon nemůže, nastrčí ženskou... Americký režisér Barry Levinson se nejvíce proslavil působivým příběhem sourozenců Rain Man (1988). Jeho filmografie ale obsahuje rovněž jiné žánry a najdeme tu i zdařilé veselohry, k nimž se řadí např. kriminální komedie Banditi (2001). Jejími hrdiny jsou dva bankovní lupiči Joe (Bruce Willis) a Terry (Billy Bob Thornton), jejichž pracovní metoda je jednoduchá a účinná. V předvečer naplánované akce proniknou do domácnosti ředitele banky, vezmou ho i s rodinou jako rukojmí a následující den ho ještě před příchodem ostatních zaměstnanců přinutí otevřít sejf. Všechno krásně funguje do doby, než se oba kriminálníci seznámí s přitažlivou, leč frustrovanou Kate (Cate Blanchettová)… Snímek je postaven na hvězdném hereckém obsazení (Thornton a Blanchettová byli za své výkony nominováni na Zlatý glóbus) a na budování paradoxních situací, jež vznikají díky naprosté rozdílnosti obou hlavních protagonistů. V úloze jejich prostoduchého komplice Harveyho se objevuje syn Jane Fondové a bývalého politického radikála Toma Haydena, účinkující pod uměleckým jménem Troy Garity. V rolích vzdorovitých dcer při scéně rodinné večeře se představují Willisovy vlastní ratolesti – Scout LaRue a Tallulah Belle. (Česká televize)

(více)

Recenze (358)

POMO 

všechny recenze uživatele

Barry Levinson sa imidžom postáv, hudbou, autami a rekvizitami snaží vniesť do súčasného sveta nostalgiu klasických gangsteriek, ale jeho zámer sa míňa účinku. Akoby bol režisér priliš konzervatívny a súčasná doba mu bola príliš vzdialená na to, aby ju dokázal s nadhľadom prepojiť s nostalgiou. Dvaja hlavní predstavitelia nie sú „sympaťáci s malými chybami“, ale „zabednení trobirohovia“, z ktorých ani jeden si nezaslúži sympatie (opäť úžasnej) Cate Blanchett. Humor a dialógy, ktoré tu majú zohrávať veľkú rolu, sú VEĽMI slabé a aj satyrické podtóny s mediálnym reflektovaním udalostí sú nedotiahnuté. Bandits sú vzhľadom k tvorcovskej zostave sklamaním. Na tri hviezdy ich vyťahuje iba spomenutá Cate Blanchett. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Variace na Bonnie a Clyde, tentokrát ve třech. Willis ničím nepřekvapí, ale Bob Thornton v roli citlivého hypochondra a Cate Blanchett jako žena, lavírující mezi dvěma muži, nemají chybu. Závěrečná pointa zase tak dechberoucí není, jak zde někteří píšou. Kvůli mé milované Cate a Thorntonovi se ale přemůžu a tu čtyřku tomu dám. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nečekejte žádné extrovní vtipy, při kterých se smíchy potrháte (až na pár výjimek typu převleky B.B.Thorntona a jeho hypochondrické záchvaty:)), ale vezměte zavděk pohodovým situačním humorem, který mají na svědomí hlavně Cate Blanchett a Mr. Thornton a užijte si i tu trochu romantiky, se kterou překvapivě nemá Billy Bob Thornton nic společného, ale o kterou se postará pošahaný řidič a jeho kráska v růžových botkách...výborná komedie od začátku až do konce. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Příjemné, inteligentní, nápadité a, bohužel, trošku roztahané. Vynikající herecké obsazení a dokonalý závěr mi nedovolí v hodnocení klesnout na tři hvězdičky... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Divný název (připomíná mi to Lupičku), divný žánr, divné herecké duo. 65% Zajímavé komentáře: POMO, tron ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Bravo! Kdyby Tarantino točil takovéto stories o lidech na opačné straně zákona, bral bych ho hned a se vším všudy. Ovšem oproti němu je tento snímek o krapínek inteligentnější. O větší krapínek. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Pro me mensi zklamani, dle traileru jsem cekal proud zabavy, ale jako by prave timto trailerem byla veskera zabava vycerpana. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Film jako celek, mě nijak nenadchnul, ale za naprosto skvostné považuji 2 kousky znuděné manželky Kate. Její kuchařský koncert na hudbu Bonnie Tyler „ Holding out for a Hero“ a její následná jízda Mercedesem, opět na píseň Bonnie.To její naštvané bouchání do volantu „I really need you tonight“. Ten větší zbytek filmu beru, jako pro mě naprosto zbytečnou omáčku, takže. „Once upon a time I was falling in love. But now I'm only falling apart.There's nothing I can do. A total eclipse of the heart“. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

V rámci oddechového lupičského filmu každopádně nadprůměrný kousek. Sympatičtí herci (Cate Blanchettová je k nakousnutí a Billy Bob jako neurotik), zajímavý příběh a pěkné písně. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

B.W. jako padouch na mě nepůsobí dobře. tak nějak mi ten jeho dobráckej ksicht mezi zločince nezapadá. a tenhle film je dokonalá ( klidně se budu hádat) nuda. jednoduše řečeno - NEMÁ TO ŠŤÁVU !!!!!!!!! a tak nebýt trochu oživení v podobě nešťastné kate, spal bych asi po půl hodince (takhle to trvalo o 10 minut déle). jeden klad přesto film má. a tím je hudba. přemýšlím, jestli nebude lepší vyhodit dvd a pořídit si soundtrack. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Christopher Young: 1. Gallows Pole - Jimmy Page/Robert Plant [4:10] ,2. Tweedle Dee & Tweedle Dum - Bob Dylan [4:46] ,3. Holding Out for a Hero - Bonnie Tyler [4:41] ,4. Twist in My Sobriety - Tanita Tikaram [4:52] ,5. Rudiger - Mark Knopfler [6:00] ,6. Just Another - Pete Yorn [3:14] ,7. Walk on By - Aretha Franklin [2:48] ,8. Superman (It's Not Easy) - Five for Fighting [3:42] ,9. Just the Two of Us - Grover Washington Jr./Bill Withers [7:32] ,10. Wildfire - Michael Martin Murphy [4:48] ,11. Total Eclipse of the Heart - Bonnie Tyler [6:59] ,12. Bandits Suite - Christopher Young [7:16], ()

tron 

všechny recenze uživatele

Netrápte sa tým, že sa tak skoro dozviete koniec a radšej sa nechajte unášať ležérnym Barrym Levinsonom, ktorý si potreboval oddýchnuť od stresu s Michaelom Crichtonom na sci-fi prepadáku SPHERE. BANDITI rozhodne upokoja vaše nervy. Ja sám som im nejaký čas dával 80%, potom som si ale uvedomil, že je to až PRÍLIŠ ležérne a že ten scenár nie je svetoborný... a že je to také... nejaké... príliš americké. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vynikajici "romanticka" krimi komedie. Sice tu nenajdete nejakou poradnou honicku nebo prestrelku, ale presto to je velice svizne a hlavne velmi vtipne se spoustou skvelych napadu a vynikajicich dialogu. Hlavni trojice je naprosto dokonala, Thornton zahral hypochondra naprosto bezchybne, Willis je skvelej drsnak a Blanchett je taky super. A ten zaver. To je proste nadhera, zadny americky klise, ale velice originalni a a uzasny zaver. Sice tenhle film nepatri k vrcholum kariery ani jednoho z hlavni trojice a ani to neni Levinsonuv nejlepsi film, ale presto ze za nej ani jeden z nich nemusi stydet, spis muzou bejt hrdy, ze udelaly originalni a inteligentni komedii se super hudbou. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Vynikající. Řekl bych i víc, ale nemám slov... A ten závěr je naprsto neuvěřitelnej. Jeden z nejlepších závěrů vůbec... ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Průměrná krimi komedie, která nepřichází s ničím novým, ale rozhodně neurazí. Velkým plusem je hvězdné obsazení v čele s Brucem Willisem a B.B.Thorntonem, kterým zdařile sekunduje Cate Blanchett. Na druhou stranu od Barry Levinsona bych čekal větší nářez, ale v žádném případě se nejedná o špatný film. Pro mě tři a půl hvězdičky....... ()

Reklama

Reklama