Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kam zákon nemůže, nastrčí ženskou... Americký režisér Barry Levinson se nejvíce proslavil působivým příběhem sourozenců Rain Man (1988). Jeho filmografie ale obsahuje rovněž jiné žánry a najdeme tu i zdařilé veselohry, k nimž se řadí např. kriminální komedie Banditi (2001). Jejími hrdiny jsou dva bankovní lupiči Joe (Bruce Willis) a Terry (Billy Bob Thornton), jejichž pracovní metoda je jednoduchá a účinná. V předvečer naplánované akce proniknou do domácnosti ředitele banky, vezmou ho i s rodinou jako rukojmí a následující den ho ještě před příchodem ostatních zaměstnanců přinutí otevřít sejf. Všechno krásně funguje do doby, než se oba kriminálníci seznámí s přitažlivou, leč frustrovanou Kate (Cate Blanchettová)… Snímek je postaven na hvězdném hereckém obsazení (Thornton a Blanchettová byli za své výkony nominováni na Zlatý glóbus) a na budování paradoxních situací, jež vznikají díky naprosté rozdílnosti obou hlavních protagonistů. V úloze jejich prostoduchého komplice Harveyho se objevuje syn Jane Fondové a bývalého politického radikála Toma Haydena, účinkující pod uměleckým jménem Troy Garity. V rolích vzdorovitých dcer při scéně rodinné večeře se představují Willisovy vlastní ratolesti – Scout LaRue a Tallulah Belle. (Česká televize)

(více)

Recenze (358)

Gary 

všechny recenze uživatele

Výborný film.Barry Levinson od dob Rain Mana ještě nezklamal (tedy mě).Skvělá hlavní dvojice-Willis,Thornton a zprvu spíše rušivá,ale nakonec sympatická a oblíbená Cate Blanchettová. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Príjemný film s nadpriemerným obsadením. Mal som z toho pocit, že herci si svoje postavy s chuťou zahrali. Oddychovka ako sa patrí. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Svižný akčný úvod a zaujímavý záver, ale medzitým neskutočná nuda. Kamarátska chémia medzi Bruceom a Billy Bobom nulová. Pravdepodobne preto, lebo ich postavy sú nevýrazné a vôbec som nemal dôvod im fandiť. Potom sa tam pripletie ešte Cate Blanchett, ale ani romantika nefunguje. Nie je to ani vtipné, ani napínavé, proste nijaké. Jediné, čo si zapamätám, sú tie otrasné parochne, ktoré Bruce a Billy neustále striedajú. 4/10. ()

jahol 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě střízlivými prostředky vytváří Barry Levinson kouzelnou pohodovou atmosféru série bankovních loupeží naruby a krátkých úseků pohodové flákačky mezi nimi. Film samozřejmě stojí na ústřední trojce, ve které Bruce předvádí svůj standard (ano, viděl jsem ho v mnohem lepších rolích, ale ani tady neurazí), Billy Bob Thorton si urval velmi specifický a jemu parádně sedící part vynalézavého hypochondra a oba skvěle doplňuje zlatá rybka - skvělá Cate Blanchet, ženská krev a mlíko a kila spontánnosti k tomu. A když si ten film promítnete znovu a pomaleji, zjistíte, že toho má dost i pod povrchem a vychutnáte si detaily - třeba sice krátkou, ale perfektně natočenou autobouračku. Možná tu budou mnozí postrádat nějaký velký okamžik ve stylu Thelma a Luise na závěr, ale já jsem moc rád za to, že mi pohoda vydržela dokonce i během titulků. Velmi příjemné překvapení. ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Po druhym zhlídnutí se konečně rozhoupávám ohodnotit a i díky jejím nádherným vlasům dávám o půl hvězdy víc, než bych chtěla:). Mělo to nápad, mělo to spád, mělo to i jakž takž promyšlenej závěr... ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Ve všech ohledech vytříbená krimi komedie! Nečekaně skvěle jsem se bavil. Výborné spojení vážnosti s komedií, ale co tomuhle filmu dominuje, je to bravůrní trio a jejich charaktery, které baví v každém záběru. Bruce jako seriózní elegán možná neni nic neobvyklého, ale tahle pozice mu sedí jako ušitá. Crazy Cate je taky boží, hlavně v začátku, ale parádní je i ta její přelétavost mezi chlapama, no a jako scénaristický oříšek považuju vypilovaný charakter B. B. Thorntona, jakožto přecitlivělého hypochondra, který je navíc lehce mimo. On mě nevídaně bavil! Za tohle všechno 4*, jenže Levinson při takhle parádním zamilovaném triu neopoměl ani děj, který je prostě skvělý od samotného začátku až po rafinovaně překvapivý konec. Jako bonus potěšila i January Jones. Pro mě je tohle jeden z nejlépe zpracovaných příběhů o bankovních loupežích, a to hlavně díky osobitému přístupu režiséra, nezapomenutelným charakterům, zábavným scénám (Billovi převleky a stavy :-)), herckému kádru a i tomu elegantnímu závěru. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Průměrný filmek, který nenudí, ale ani ničím nepřekvapí. Trojici hlavních hrdinů to celkem sedne a jsou sehraní. Pár vtípků je také fajn. Za mě 60% :) ()

fannah 

všechny recenze uživatele

Zase se ukázalo, že Barry Levinson je perfektní režisér. Žádný jeho film se nedá označit jako špatný nebo nepovedený. Jeho filmům ale bohužel nerozumí každý. Jen to je pro mě vysvětlení pouhých 70% u tohoto filmu. Banditi jsou jedním z nejlepších a bohužel nejvíce nedoceněných filmů které kdy vznikly. Je to film tak úžasně nenadsazený, příjemný a dostatečně vtipný. Banditi málo vynikají mezi ostatními filmy svého žánru.. a proč? Jsou úplně o něčem jiném a jsou mnohem lepší. Top Ten. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Anamnésis: Minimálně mne Banditi donutili zavzpomínat, obdivuju-li byť jedinou krimikomedii (?; nebo co je to vůbec za žánr? heist, tak se tomu říká?), romantizující (bankovní) lupiče? Ty jo, asi ne... možná Tarantinovy Gaunery? Ne, na Gaunery zapomeňme, to je úplně jiný typ filmu, tam té romantizace (sympaťáci okrádající pouze bohaté, nadto mnohdy s problematickým původem majetku) není ani zbla. Nejkřiklavějším reprezentantem mého vztahu k tomuto (sub)žánru nám proto budiž Dannyho parťáci, ty jsem si v souvislosti s Bandity totiž vybavil jako první, už jen pro hvězdný casting. Tak Dannyho parťáci jsou mně filmem, u něhož nerozumím důvodům jeho oblíbenosti, osobně mě nechal víceméně chladným (podobně jako Banditi), ale budiž, proti gustu... Letos jsem viděl Lelouchův Šťastný nový rok, doporučuju ho všemi deseti, jistojistě úžasný film, za mě však ne tak kvůli příběhu, hercům a postavám, nýbrž pro Lelouchovu sofistikovanou režii. A asi taky z trochu jiného poetického ranku, hlavně v závěrečné půlhodince dosti melancholický (x "prosluněný důchodek" Banditů). Pak už jsem si vzpomněl pouze na Bezva fintu, hlavní role Belmondo, snímek, jehož si cením. Ale asi pouze s "provizoriem". Viděl jsem ho totiž tak dávno, že o něm momentálně nejsem schopen říct nic chytrého (a bylo tomu někdy jinak? mrk mrk). Bude nutné dát si opáčko. A pak? Pak už nic... :-) ___ Co se týče samotných Banditů, z letargie mě vytrhl (aniž by to strhl k lepšímu než průměrnému hodnocení) leda tak závěr. Bombózní trik, díky za inspiraci. ;-)) Jó, a Billy Bob Thornton je lepší herec než Bruce Willis. Change my mind! 55% ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Film na kterém jsem si zapamatoval hlavně stylový konec, ale stopáž na mě byla předlouhá. Skvělé herecké obsazení v čele s Brucem Willisem...6/10. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Super oddychovka s bravůrními hereckými výkony. Už od prvních větších scén, útěkové a vařící, vidíte, jak si to herci užívají a jak jim ty role sednou. Pak přijde parádní scéna v autě a pak kupa dalších nezapomenutelných okamžiků táhnoucích se přes celý film. Bruce ale tentokrát zaostává, jeho cholerický frajer zůstává zastíněn jedním hypochodnrem a jednou znuděnou zrzkou, jejíž tanec u vaření večeře se mi vryl do paměti. Vážně, obvykle se takovým věcem moc nesměju, protože jsou děsně strojené, ale Cate opět nezklamala a je přirozená i v těch nejnepřirozenějších pózách. Ano, narážím na "vynikající" zpěv. :-) Konec maličko předvídatelný, i když vlastní finále i tak něčím překvapilo a pobavilo. A na závěr mám jen jedno varování: Pokud po shlédnutí tohoto filmu budete cítit spálené peří, zajděte si prosím neprodleně ke svému onkol... psychiatrovi. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Výborná gangsterka s prvky romantiky i komedie v tak trochu tarantinovském stylu. No, na Quentina sice nemá a možná by neuškodila kratší stopáž, ale jinak nemám co vytknout.. Nadprůměrný scénář, skvělá hudba, o hercích snad ani nemá cenu mluvit... ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Film trvá přibližně 122 minut. Má zcela průměrnou kvalitu s námětem, který jsem v různých jiných podobách mnohokrát viděla. Kdyby si dali tu práci ve střižně a zkrátili jej o 22 minut (je tam dost hluchých míst, kdy se nic neděje), tak by možná film získal spád. Místama převálcoval svým výkonem Bob THORNTON slavného Bruce WILLISE, kvůli kterému jsem si to DVD koupila. No ještě, že jsem se asi 2x zasmála. Popré u výroku B.Willise : "My nemajetné neokrádáme. Vláda okrádá nás a my si jen bereme zpět co nám patří." Není to roztomilé ? ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Dobry film s dobrym scenarem, herci, hudbou i zajimavou kamerou. O vtipne momenty (hlavne diky Terrymu) neni nouze a vubec celkove sejedna o zajimavy film na odpoledne... Jen je skoda, ze se to misty trochu tahlo a striho takovych 10 minut by mohl jen prospet... ()

contrastic 

všechny recenze uživatele

myslím , že tento snímek si zaslouží lepší hodnocení, řekl bych trochu nedoceněný meisterstick Barryho Levinsona. Škoda, tento film je pro mě po všech stránkách zajímavá podívaná a nebojím se dát plný počet bodů...... ()

Reklama

Reklama