Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kam zákon nemůže, nastrčí ženskou... Americký režisér Barry Levinson se nejvíce proslavil působivým příběhem sourozenců Rain Man (1988). Jeho filmografie ale obsahuje rovněž jiné žánry a najdeme tu i zdařilé veselohry, k nimž se řadí např. kriminální komedie Banditi (2001). Jejími hrdiny jsou dva bankovní lupiči Joe (Bruce Willis) a Terry (Billy Bob Thornton), jejichž pracovní metoda je jednoduchá a účinná. V předvečer naplánované akce proniknou do domácnosti ředitele banky, vezmou ho i s rodinou jako rukojmí a následující den ho ještě před příchodem ostatních zaměstnanců přinutí otevřít sejf. Všechno krásně funguje do doby, než se oba kriminálníci seznámí s přitažlivou, leč frustrovanou Kate (Cate Blanchettová)… Snímek je postaven na hvězdném hereckém obsazení (Thornton a Blanchettová byli za své výkony nominováni na Zlatý glóbus) a na budování paradoxních situací, jež vznikají díky naprosté rozdílnosti obou hlavních protagonistů. V úloze jejich prostoduchého komplice Harveyho se objevuje syn Jane Fondové a bývalého politického radikála Toma Haydena, účinkující pod uměleckým jménem Troy Garity. V rolích vzdorovitých dcer při scéně rodinné večeře se představují Willisovy vlastní ratolesti – Scout LaRue a Tallulah Belle. (Česká televize)

(více)

Recenze (358)

Hanes88 

všechny recenze uživatele

Zajímavá krimi komedie. Musím přiznat, že jsem se hodně bavil. Celkově ale bylo všechno průměrné. Tudíž dávám i průměrné hodnocení. 65%. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

V seriály "Zločinci pod lupou" si dnes posvietime na Joa a Terryho. Chlapci nám opíšu svoj spôsob prepadávania bánk, ktorý je unikátny, Unesieme manažéra, prespíme u neho, jeho žena nám pripraví večeru a ráno im vybereme banku. Takýto podobný postup si zvolili Billy Bob a Bruce vo svojej spoločnej komédií a treba povedať, že im to vyšlo. Perfektne náplánovaný "útek" z väzenia. Ten ma ako prvý pobavil, ale hlavne to boli hypochondrické hlášky Terryho čo pridávalo tomuto akčne ladenému, romanticky orientovanému snímku šťavu. Jasné netreba zabudnúť ani Cate Blanchett, fakt podarená osôbka. Unudená žena sa pridá ku dvom kriminálnikom. A obom pomotá hlavy, hlavne v tejto časti trošku film strácal na komediálnosti, ale záver a hlavne myšlienka konca ma opäť upútali, takže 75% - **** A jasné skoro som zabudol, v celom filme, či už sú to romantické scény alebo akcie pri vykrádačkách hrá fakt v pohode muzika. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Pobavilo hodně. Slušně zahráno Thornton, Blanchtt i Willis prostě hrát umí. Hodně slušní komediální krimoška, jakých se moc nevidí. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie, i když nejen komedie. Příběh je propracovaný do morku kostí a herecký koncert zde rozehraje trojúhelník Bruce Willis, Billy Bob Trornton a Cate Blanchett. Konec hodně potěšil ...viděno v kině 98% ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Moc príjemný film, len trochu dlhý a miestami stráca pozornosť. Banditi hrajú so starostlivo vykreslenými charaktermi, jeden je zženštilý hypochonder, druhý bezprostredný macher s copíkom. Obom nechýba elegantný spôsob vystupovania, logické uvažovanie a hlad po bankovkách a obom hlavičku popletie žena, unudená, neukojená, príťažlivá. Film je hravý a vtipný zároveň, má skvelých protagonistov, medzi ktorými funguje chémia a celý rad neotrelých nápadov. Miestami som sa váľal od smiechu, Billy Thornton je najlepším tanečníkom pod slnkom a chvíľami sa tváril vážne akoby sledoval komornú drámu. Zvláštny mix štyroch žánrov aké to smerujú k prekombinovanému a povedzme si úprimne asi nereálnemu finišu. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Tak ani napodruhé mě to nechytlo, ze začátku celkem zábavné ale ne k popukání, pak už jen "ne k popukání". ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Výborně obsazená akční krimikomedie. Bruce Willis s hárem a svým jedinečným úsměvem, Billby Bob Thornton jako chameleon, neurotický lupič, s brejličkami, trochu blb a trochu ňouma k pomilování. A přenádherná Cate, která to s chlapy umí a mění barvu vlasů v téměř každém záběru. Tak tohle je hlavní tahák. Kromě toho ale film i nabízí slušný scénář, poměrně nápaditý a jedinou chybkou je, že je to žánr, který nemusím a film je "starý" a je to na něm znát. A taky mi to trochu připomínalo Tarantina, ale Tarantino to prostě není. Na druhou stranu - Pulp Fiction je starší, tak nevím, zda se neopisovalo právě tady. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Slabších 60%. Pro mě docela zklamání. Od tohoto obsazení jsem čekal kupu zábavy, nicméně bylo to takové nijaké. Chyběl tomu drive, nějaké tempo a atmosféra. Prostě mi to přišlo takové jakési divné. Párkrát jsem se zasmál, hloubku jsem v tom nehledal (ani tam nebyla), čekal jsem tu zábavu. A té se mi dostalo v malé míře. Každopádně za zmínku stojí Billy Bob, protože ty jeho grimasy a hlášky, to stálo za to. Ale jinak zklamání. Na jedno kouknutí jo, jinak jsem čekal více. :-( Howgh! ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Velká bída, filmu chybí vtip i nějaký smysluplnější děj, nebo jakákoliv sympatická postava. Naprosto obyčejný tuctový film. ()

hnkflknk 

všechny recenze uživatele

Hehe, tak u tohohle jsem se zasmála. Vtipné, milé, ještě k tomu oblíbení herci. Rozdhodně jsem se u toho nenudila. Čtyři hvězdy jak vyšité. ()

cherita 

všechny recenze uživatele

Sterilní, to je přívlastek, který mi pro tenhle film sedí nejlépe. Neurazí, nenadchne, skončí a nic po něm nezůstane. Ústřední trojka je sice sympatická, ale co s tím, když závěrečnou pointu uhodnete už čtvrt hodiny po začátku a potom se už neobjeví nic, co by na cestě k ní zaujalo. ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Zpočátku velice svižné komediiální krimi. Zajímavé zpracování, zajímavý hrdinové, zajímavé dialogy. To se vše ale časem silně mění v nudu. Vše dobré mizí a přicházejí podivné dialogy a řešení vztahů. Vše to končí již jako fraška o minimální hodnotě. Škoda.. 6,5/10 ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Příjemná nenáročná oddychovka s výbornými herci v hlavních rolích, ovšem se spoustou hluchých míst převážně v druhé půlce, kdy se má dívák tendenci koukat po hodinách a film sleduje jaksi se setrvačnosti a se značně otupělým zaujetím jak to vlastně dopadne.. Škoda některých pasáží, které by bylo potřeba prostříhat.. Jinak místy i velmi úsměvný snímek, zvláště se mi líbil Billy Bob Thornton v roli bandity hypochondra a scéna, kdy policistům vysvětluje absenci bankovní pokladní a její zdravotní problém :))) ()

Kroupa 

všechny recenze uživatele

Vynikající komedie s relativně nevšední zápletkou a uchopením tématu. Herci hrají slušně, nejvíc se mi líbil Thornton, ale přišlo mi to celkově velmi vyvážené. 122 minut ve společnosti pravých gentlemanů paní jejich snů. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Bezvadně obsazená trojka hlavních hrdinů, zábavné dialogy ( vyniká hlavně Billy Bob Thornton) a jako vždy skvělá Cate = více než nadprůměrná zábava. ()

crozet 

všechny recenze uživatele

Billy Bob s účesem nekorunovaného cheesy-krále se během loupeže připravuje vyřešit problém - tohoto lupiče a jeho kolegy někdo vyrušil... - "Máme problém. Policajti na devíti hodinách." - "Co to k čertu je?" - "Příjezdové okno. Muselo přijet nějaké auto." - "V osm ráno?" - "Co uděláme?" - "Haló?" ... - "To je policie." - (Billy Bob v okénku): "Dobré ráno." - "Kde je Dotty?" - "Kdo?" - "Děvče, co tu pracuje." - "A, jistě, Dotty... je nemocná." - "Co jí je?" - "Má vaginatus. Trápí ji nadměrný vaginální výtok. Tato tekutina je běžným symptomem... vaginatusu. Obyčejně se projevuje..." - "Ježiši........." ()

kaze 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že sa mi ten film ani nechcelo pozerať, lebo Willisa nemám príliš v láske. Ale oplatilo sa, Billy Bob Thornton je úplne skvelý. Film sám o sebe vyžaroval taký flegmatizmus, kľud, ale zároveň perfektný humor. Jednoducho kvalitný film.. ()

Reklama

Reklama