Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kam zákon nemůže, nastrčí ženskou... Americký režisér Barry Levinson se nejvíce proslavil působivým příběhem sourozenců Rain Man (1988). Jeho filmografie ale obsahuje rovněž jiné žánry a najdeme tu i zdařilé veselohry, k nimž se řadí např. kriminální komedie Banditi (2001). Jejími hrdiny jsou dva bankovní lupiči Joe (Bruce Willis) a Terry (Billy Bob Thornton), jejichž pracovní metoda je jednoduchá a účinná. V předvečer naplánované akce proniknou do domácnosti ředitele banky, vezmou ho i s rodinou jako rukojmí a následující den ho ještě před příchodem ostatních zaměstnanců přinutí otevřít sejf. Všechno krásně funguje do doby, než se oba kriminálníci seznámí s přitažlivou, leč frustrovanou Kate (Cate Blanchettová)… Snímek je postaven na hvězdném hereckém obsazení (Thornton a Blanchettová byli za své výkony nominováni na Zlatý glóbus) a na budování paradoxních situací, jež vznikají díky naprosté rozdílnosti obou hlavních protagonistů. V úloze jejich prostoduchého komplice Harveyho se objevuje syn Jane Fondové a bývalého politického radikála Toma Haydena, účinkující pod uměleckým jménem Troy Garity. V rolích vzdorovitých dcer při scéně rodinné večeře se představují Willisovy vlastní ratolesti – Scout LaRue a Tallulah Belle. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (358)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Svižný akčný úvod a zaujímavý záver, ale medzitým neskutočná nuda. Kamarátska chémia medzi Bruceom a Billy Bobom nulová. Pravdepodobne preto, lebo ich postavy sú nevýrazné a vôbec som nemal dôvod im fandiť. Potom sa tam pripletie ešte Cate Blanchett, ale ani romantika nefunguje. Nie je to ani vtipné, ani napínavé, proste nijaké. Jediné, čo si zapamätám, sú tie otrasné parochne, ktoré Bruce a Billy neustále striedajú. 4/10. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Život je sud prachu a tohle zase velmi příjemná komedie. V záplavě rádoby vtipných stupidit se jedná o dobrou zábavu. Předvídatelná, konec se sice dá odhadnout, ale dnes jeden nikdy neví, že... Několikrát jsem se zasmál, což se u dnešních komedií často nestává. Cate Blanchetová řádící v kuchyni a zpívající společně s Bonnie Tylerovou Holding out for hero mě prostě dostala! Vůbec sáhnutí do 80.let nevadilo - Tanita Tikaram, stejně jako třeba pozdější song od U2. Jen jsem se stále nemohl ubránit pocitu, že B.B.Thornton je v některých momentech tak podobný Ivanu Trojanovi, že snad je to Trojan sám.... ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná a zábavná gangsterská komedie, která svižně utíká. Dva bankovní lupiči, jedna femme fatale a řidič-kaskadér ve společenství, které s drzou samozřejmostí a pozoruhodným způsobem vykrádá banky s ředitelovou asistencí a s velkolepou závěrečnou loupeží, plnou kamufláže. Drsňák Joseph 'Joe' Blake (Bruce Willis) a chronický hypochondr Terry Lee Collins (dobrý Billy Bob Thornton) jsou nesourodá, ale soudržná dvojice lupičů, která s živočišností uchopuje svoji šanci po svobodě a po pohádkovém zbohatnutí, aby si v konzumní společnosti tržního kapitalismu mohli splnit své představy o krásném životě v podobě vlastnictví mexického hotelu. Kate Wheeler (elegantní Cate Blanchett), zklamaná z manželství, bere náhodné setkání s lupiči jako novou příležitost ve svém nudném způsobu života a vrhá se, nejdříve v náruči Joea a poté obou, do víru vzrušujícího života, plného nebezpečného dobrodružství. Z dalších rolí je nutno ještě zmínit kaskadéra Harvey 'Dog' Pollarda (Troy Garity), řidiče a spojku obou lupičů, a jeho ženský sen Claire (January Jones). Zábava, která vás nadchne pro nebezpečný zločin, rozpustile humorná a plná zajímavých paruk a přestrojení. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Napoprvé to bylo za 3,5* - zaokrouhleno na 3*. Přitom jsem se docela dlouho rozhodovala, jestli nemám přihodit 1* za vpravdě kouzelnou pointu, ale nakonec jsem to vzdala. Byla jsem přesvědčená, že by to byla jenom taková maličká, slabě blikající hvězdička bez života. Netradiční bankovní lupiči mě sice i tak pobavili, ale zdálo se mi, že místy působí trochu rozvlekle a unaveně, že by jim neškodilo svižnější tempo. ----- Nicméně napodruhé u mě jednoznačně zabodovali - za čisté 4*. Nečekejte bláznivou akční komedii, ale příběh je nápaditý, humor inteligentní a dialogy půvabné. P.S.: Tímto se zároveň dodatečně omlouvám režisérovi i čtveřici hlavních protagonistů - sama nevím, čím se mně rytmus vyprávění tehdy znelíbil. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Nádherná nerozhodná Cate Blanchett, tak ženská a tak sexi a tak citovo nenásytná, bažiaca po láske, ktorú potrebuje k životu snáď viac, než vzduch. Mužný, ale zraniteľný Bruce Willis, ktorého som v takejto roli videla prvý krát a zvládol ju perfektne, musím dodať. Billy Bob Thornton, ktorý ma až doposiaľ veľmi neupútal, mi v pleťovej maske a s nalakovanými nechtami vyrazil dych:) Námet fantastický, škoda, že v realite to tak bežne nefunguje. Dvaja muži, tak bláznivo rozdielni, pritom krásne fungujúci dohromady a ako celok tvoriaci dokonalého partnera. Krásny sen ženy.. :) Navyše romantické, vtipné a originálne, čo viac by som si mohla od komédie priať? Rozhodne doporučujem. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (15)

  • Původně měl být film adaptací románu Elmora Leonarda "Bandits", producenti však knihu ohodnotili jako příliš "slabou". (D3VIL)

Reklama

Reklama