Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kam zákon nemůže, nastrčí ženskou... Americký režisér Barry Levinson se nejvíce proslavil působivým příběhem sourozenců Rain Man (1988). Jeho filmografie ale obsahuje rovněž jiné žánry a najdeme tu i zdařilé veselohry, k nimž se řadí např. kriminální komedie Banditi (2001). Jejími hrdiny jsou dva bankovní lupiči Joe (Bruce Willis) a Terry (Billy Bob Thornton), jejichž pracovní metoda je jednoduchá a účinná. V předvečer naplánované akce proniknou do domácnosti ředitele banky, vezmou ho i s rodinou jako rukojmí a následující den ho ještě před příchodem ostatních zaměstnanců přinutí otevřít sejf. Všechno krásně funguje do doby, než se oba kriminálníci seznámí s přitažlivou, leč frustrovanou Kate (Cate Blanchettová)… Snímek je postaven na hvězdném hereckém obsazení (Thornton a Blanchettová byli za své výkony nominováni na Zlatý glóbus) a na budování paradoxních situací, jež vznikají díky naprosté rozdílnosti obou hlavních protagonistů. V úloze jejich prostoduchého komplice Harveyho se objevuje syn Jane Fondové a bývalého politického radikála Toma Haydena, účinkující pod uměleckým jménem Troy Garity. V rolích vzdorovitých dcer při scéně rodinné večeře se představují Willisovy vlastní ratolesti – Scout LaRue a Tallulah Belle. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (358)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vynikajici "romanticka" krimi komedie. Sice tu nenajdete nejakou poradnou honicku nebo prestrelku, ale presto to je velice svizne a hlavne velmi vtipne se spoustou skvelych napadu a vynikajicich dialogu. Hlavni trojice je naprosto dokonala, Thornton zahral hypochondra naprosto bezchybne, Willis je skvelej drsnak a Blanchett je taky super. A ten zaver. To je proste nadhera, zadny americky klise, ale velice originalni a a uzasny zaver. Sice tenhle film nepatri k vrcholum kariery ani jednoho z hlavni trojice a ani to neni Levinsonuv nejlepsi film, ale presto ze za nej ani jeden z nich nemusi stydet, spis muzou bejt hrdy, ze udelaly originalni a inteligentni komedii se super hudbou. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Christopher Young: 1. Gallows Pole - Jimmy Page/Robert Plant [4:10] ,2. Tweedle Dee & Tweedle Dum - Bob Dylan [4:46] ,3. Holding Out for a Hero - Bonnie Tyler [4:41] ,4. Twist in My Sobriety - Tanita Tikaram [4:52] ,5. Rudiger - Mark Knopfler [6:00] ,6. Just Another - Pete Yorn [3:14] ,7. Walk on By - Aretha Franklin [2:48] ,8. Superman (It's Not Easy) - Five for Fighting [3:42] ,9. Just the Two of Us - Grover Washington Jr./Bill Withers [7:32] ,10. Wildfire - Michael Martin Murphy [4:48] ,11. Total Eclipse of the Heart - Bonnie Tyler [6:59] ,12. Bandits Suite - Christopher Young [7:16], ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vy jste ti hoši z televize: Nocující banditi. To jsem asi rukojmí. Honem pojďte dál, ať můžeme začít." Pokud by všichni ředitelé bank brali přepadení v takovém klidu, tak bych se tím snad mohl živit i já. Jenže oni to tak neberou, brání se, natáčejí si mě, dávají mi mezi bankovky barvící kapsle a ještě na mě volají poldy. To se radši budu živit poctivě a po večerech si užívat u podobně pohodových filmů, ve kterých si rukojmí femme fatale zarputile odmítá vybrat mezi svalovcem a hypochondrem. A jelikož k tomu hraje pohodová muzika, tak si pod hrozbou namířené zbraně dovolím hodnocení zaokrouhlit nahoru. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Super oddychovka s bravůrními hereckými výkony. Už od prvních větších scén, útěkové a vařící, vidíte, jak si to herci užívají a jak jim ty role sednou. Pak přijde parádní scéna v autě a pak kupa dalších nezapomenutelných okamžiků táhnoucích se přes celý film. Bruce ale tentokrát zaostává, jeho cholerický frajer zůstává zastíněn jedním hypochodnrem a jednou znuděnou zrzkou, jejíž tanec u vaření večeře se mi vryl do paměti. Vážně, obvykle se takovým věcem moc nesměju, protože jsou děsně strojené, ale Cate opět nezklamala a je přirozená i v těch nejnepřirozenějších pózách. Ano, narážím na "vynikající" zpěv. :-) Konec maličko předvídatelný, i když vlastní finále i tak něčím překvapilo a pobavilo. A na závěr mám jen jedno varování: Pokud po shlédnutí tohoto filmu budete cítit spálené peří, zajděte si prosím neprodleně ke svému onkol... psychiatrovi. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Banditov som si pustil po niekoľkých rokoch a v rozpore s mojimi zvyklosťami pridávam hviezdičku. A vynechám tiež rozsiahle zdôvodňovanie. Banditi sú veľmi dobre pozerateľný film. Výnimočne mi neprekážal ani Bruce Willis, Billy Bob Thornton vytvoril úžasnú postavu a Cate Blanchett snáď nebola v žiadnom filme taká príťažlivá, ako v tomto. Že je to nefilmové hodnotenie. No a čo? ()

Galerie (62)

Zajímavosti (15)

  • Billy Bob Thornton má ve skutečném životě strach ze starožitného nábytku, a tak byla tato "fóbie" připsána i jeho filmové postavě. (D3VIL)
  • Vlámania do domov riaditeľov bánk vychádzajú zo skutočných udalostí. (vander19)

Reklama

Reklama