Reklama

Reklama

Svět velkých koček

(seriál)
Velká Británie / USA / Francie, 2018, 2 h 55 min (Minutáž: 58–59 min)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Jak se kočky dokázaly přizpůsobit podmínkám života v takřka jakémkoli prostředí na naší planetě? Jaké jsou nejnovější poznatky o nejrychlejším suchozemském zvířeti nebo kočičí komunikaci? Svět velkých koček se konečně otevírá přímo před našimi zraky... Díky nejmodernějším technologiím a nejnovějším vědeckým poznatkům vznikla jedinečná mini série z produkce britské BBC. Odhaluje neznámý svět plachých velkých koček a vrhá na něj světlo zvídavých kamer. Filmaři pracovali na Světu velkých koček více než dva roky a navštívili 13 zemí v různých koutech planety. Podařilo se jim najít a natočit 31 ze 40 existujících druhů – tedy více než komukoli před nimi. Hned v první epizodě tedy uvidíme kočku cejlonskou, která je nejmenší na světě. V Himálaji se připojíme k osamělému samci irbise, jenž si smutně hledá partnerku. Dále zjistíme, jak se kočky dokázaly přizpůsobit podmínkám života v takřka jakémkoli prostředí na naší planetě. V Jižní Africe zažijeme noční pronásledování malé kočky černonohé, která potvrzuje pověst nejnebezpečnější šelmy ze všech. V dalekém Mongolsku se nám naskytne vzácný pohled na málo vídaného manula v domácím prostředí ve společnosti koťat, ale i na lovu, jak číhá na nic netušící kořist a vypadá při tom jako nehybný kámen. Další část se zaměřuje na vědce, kteří mají možnost studovat velké kočky tak detailně jako nikdy dřív. Dozvíme se o jejich přelomových objevech, jako jsou nové poznatky o nejrychlejším suchozemském zvířeti nebo kočičí komunikaci. Svět velkých koček se konečně otevírá přímo před našimi zraky. (TV Prima)

(více)

Recenze (4)

NeMiQ 

všechny recenze uživatele

Myslel som si, že bez Davida Attenborougha bude dokumenarný seriál z produkcie BBC ochudobnený, ale nebolo to tak. Kamera, strih, inovatívnosť a celkový dojem z dokumentu bol špičkový. Zábery boli krásne, kvalitné, veľakrát veľmi raritné a zachytávajúce niečo, čo sa málokomu podarilo natočiť. ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Prvotriedny pohľad do zákutia života i tých najplachejších divokých kočiek, pri ktorom sa filmári skutočne vytiahli (stačí si prečítať obsah). Je to tak hravé, dravé, novátorské, v mnohom i prekvapivé a skutočne famózne natočené, že až pradiem. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama