Reklama

Reklama

Králové zlodějů

  • Velká Británie King of Thieves (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Kriminální příběh Králové zlodějů je natočen podle skutečného případu, který před pár lety ohromil policii i veřejnost. V dubnu 2015 došlo v Londýně k největší loupeži v historii Velké Británie. Během velikonočního víkendu zmizely z úschovny klenotů v Hatton Garden šperky a peníze za více než 200 milionů liber. Vzhledem k provedení si byla policie jistá, že se jedná o extrémě profesionální a velmi dobře organizovanou skupinu pachatelů. Pátrání po lupičích však přineslo odhalení, které ve světě vyvolalo doslova senzaci. Geniální loupež měl na svědomí gang důchodců a vysloužilých podvodníků ve věku mezi 60 až téměř 80 lety. Hlavou celé akce byl 77letý Brian Reader (Michael Caine), který se svou partou seniorů dokázal naplánovat a provést jednu z nejodvážnějších a nejdokonalejších loupeží. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (80)

silentname 

všechny recenze uživatele

Je to smutné. Je to fakt vysoko smutné, no pravde sa nedá ubrániť. "King Of Thieves" je veľká dávka sklamania a malá dávka muziky. Film nemá veľa dobrých momentov, a ani herecké esá ako sú Michael Caine alebo Jim Broadbent to nedokážu zmeniť. Osobne poviem, že ak chcete lepší film s Michaelom Cainom a lúpežou, tak si pozrite z roku 2017 "Going In Style". Tu to fakt nefunguje. Dialógy nefungujú, film pôsobí natočený maximálne bez života a všetci tam vyzerajú vysoko znudene. Charlie Cox to v tomto filme maximálne nedáva. Napriek tomu, že je to talentovaný herec, tak do tohto filmu nepriniesol absolútne ale absolútne nič. Jeho postava nie je zaujímavá, jeho výkon je maximálne znudený a akosi ani nevie čo tu robí. Plus miestami som sa nemohol zbaviť pocitu, že hrá slepého. Je to asi len choroba z mojej strany, nakoľko som ho tak videl v troch sériach "Daredevila". Príbeh je nemastný, neslaný a okrem toho viete ako to nakoniec asi dopadne. Všetko asi nie, ale väčšinu vecí si dokážete pospájať a uhádnete to. Podľa mňa skutočná strata času a talentu skvelých hercov. Hodnotenie: D+ ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Chvilku jsem si myslel, že jsem ten film už viděl, ale pak jsem si uvědomil, že se jmenoval Loupež ve velkém stylu a byl natočen v roce 2017. Jo a byl americký. Tam také parta staříků gangsterů Freeman, Arkin a opět Caine se chce zajistit na stáří u udělat svůj poslední velkej lup. Bohužel na rozdíl od výrazně lepší a i vtipnější Loupeže jsem tak nějak moc nepochytil co se nám tu tvůrci snažili naservírovat. Dobře, bylo to točeno na základě skutečné události kdy došlo k vloupání do úschovny Hatton Garden v dubnu 2015. Ale jako dráma mi to moc nepřišlo, jako komedie také ne a a napětí tam nebylo skoro žádné. Jestli to měla být z hlediska obsazení jakási pocta herům zvučných jmen a jejich gangsterkám v šedesátých a sedmdesátých letech těžko říci... Caine, Broadbent, Cox a další jsou herci natolik zvučných jmen, kteří by si tu poctu i zasloužili, ale tady mi to prostě nějak celé nesedlo. Jako nejsilnější moment filmu se mi líbil stařičký, ale stále noblesní Caine jedoucí večerním Londýnem v autobusu a zároveň střih na detektiva, který v té samé době v ústředí otevírá jeho spis plný fotek mladého býlatého kudrnatého gangstera, přesně tak jak M. Caine známe z jeho starších kousků a do toho hraje pomalá jazzová písnička Party is over.... No ale řekněte sami, jestli je tohle nejsilější moment kriminálky dle skutečné události, kdy z Londýna opravdu zmizelo 200 000 000 Liber (a doposud ta loupež nebyla překonána), pak je asi něco špatně. A tak dávám jen za dva balíčky diamantů s červeným puntíkem a fakt mně to kvůli těm hereckým legendám mrzí. * * ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

těšil jsem se na zábavné heist movie a místo toho jsem dostal příběh bandy nesympatických kreténů,který nezachrání ani hvězdné obsazení.Tyhle filmy (ať už podle skutečnosti,nebo čirá fikce) jsou vždy převážně o tom,že divák lupičům (ač jasně "záporákům") fandí aby jim vše nakonec vyšlo.Tady to prostě nešlo a výsledkem je pouze únavná podívaná...40% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Komedie o starých recidivistech , kteří umějí vypjatých chvílích filmu - loupeže, která je asi nejzajímavější částí filmu, zachoval profesionální klid. Komedie nějak přejde do sociálního melodramatu a psychodramatu, kdy si vyčítají dávné křivdy. Suchý humor je pořád to samé - prášky, masti, nechápou internet, cukrovka, hluchota, dřímota, bolavá kolena, náhradní kyčelní klouby. Vyprávění plyne hodně lenivě. Společníci se navzájem pomlouvají, obelhávají a podrážejí. Objeví se stesk a morality. Rozbředlou stavbu drží nad vodou jen slavní herci. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Priznávam, nevenoval som tomuto filmu úplne plnú pozornosť a preto mi druhý plán trochu ušiel, alebo som ho len nepochopil. Inak suchá britská geriatrická krimi o jednej podarenej vykrádačke. Aneb začiatok vtipu, stretne sa Caine, Dumbledore a Slughorn v bare a Cain sa pýta, tak čo vy staré vojny, kerú banku dnes spravíme? A SLughorn mu odpovedá, takú, kde majú blízko WC. 3 z 5 ()

Galerie (46)

Zajímavosti (4)

  • Celosvětová premiéra proběhla 12. září 2018 v Londýně. (Varan)
  • Nejstaršímu pachateli bylo 76 let. (griph)

Reklama

Reklama