Reklama

Reklama

Epizody(16)

Obsahy(1)

Právnik Bong Sang-Pil (Lee Joon-Gi) sa vracia do rodného mesta potom, čo mu niekto pošle záhadný zápisník plný informácií o žene, ktorej sa chce pomstiť. Keď bol malý, zabili mu pred jeho očami mamu, a preto ho od malička vychovával jeho strýko - gangster. Následkom toho využíva pri vykonávaní svojej profesie aj nekonvenčné praktiky. Stretne mladú, nedávno suspendovanú právničku Ha Jae-Yi (Seo Ye-Ji) a zamestná ju ako sekretárku vo svojej malej advokátnej kancelárii. Spolu sa rozhodnú postaviť bezpráviu a začnú rozmotávať klbko tajomstiev. Hlavným miestom boja právnikov je však súd. Ako sa teda vysporiadajú s problémom, že ich úhlavným nepriateľom je sudkyňa? (Eawy)

(více)

Recenze (11)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Tak jo, další kousek ze soudního prostředí je za mnou. Na to, jak jsem seriál ze začátku rozpačitě přežvykovala a váhala nad jeho kvalitami, mi nakonec chuť nepokazil. Vlastně naopak, ke konci to byla super jízda. A v ní pro mě byl jednoznačně nejzajímavější postavou Choi Min Soo jako Ahn Oh Ju, jehož akcent je nezaměnitelný. Úplné nadšení ve mně tentokrát nevyvolal Lee Joon Gi, který postrádal hlubší charakter, byl nijaký. Naštěstí to vyrovnávala jeho partnerka Seo Ye Jin, jejíž postava byla fajn změnou od klasických, naivních hrdinek. A asi i kvůli ní a vztahu, jaký s právníkem měli, nakonec můžu seriál s klidným srdcem označit jako nadprůměrný. 3,5* ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že nevím, jak moc můžu být se svým hodnocením objektivní, protože Lee Joon-giho miluju. Když promluví tím svým medovým hlasem, tak taju. Postava kterou hrál je přesně ten typ co mám ráda, arogantní, sebevědomý, rozhodný, výřečný, hodný, schopný a ještě se umí bít, kdykoliv je v nesnázích, nejsem si jistá, jestli tam skutečně je nebo je to nějaký plán. Nadpozemsky krásná Seo Ye-ji byla fajn, moc jsem si užila její nehysterickou, vyrovnanou postavu. Romantická linka jich dvou byla téměř nijaká, škoda že mezi nimi nebylo ukázáno víc citů, stačilo by jen málo. Příběh se mi líbil, intriky a podrazy mezi postavama mě bavily, parta okolo Sang Pila byla v rámci možností snesitelná. Co mě dráždilo byl Choi Min-soo, nezařadím se k ostatním pochvalným komentářům, ta jeho mluva a chůze mě strašně vytáčely. Jo, hrál dobře, ale já při jeho výkladech slyšela skřípání nehtů po tabuli a už sem začala klepat nohou a říkala si boha jeho, tak už se vyžvejkni. Poslední díl mi trochu zkazil výsledný dojem, neznám sice korejské soudnictví, ale připadalo mi to dost praštěný. Nedalo mi to a začala jsem se zajímat víc i o systém našeho trestního práva, zejména státní zastupitelství a jejich symbióze s policií a vyšetřováním jako takovým, a sice to je trochu zklamání, že u nás to taková kovbojka asi nebude (a u nich pravděpodobně taky ne), ale to mi nevadí. Aspoň jsem se díky jihokorejskému seriálu dozvěděla víc o trestním stíhání v České republice :D I tak, hezké čtyři hvězdičky. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Seo Ye-ji zaujala v It's Ok to Not Be Ok a chtěl jsem s ní vidět víc. Nezklamala 😍 (a mimochodem, má velmi příjemný hluboký hlas). Nicméně, co mě na tomto revenge právnickém seriálu nejvíc zaujalo, byl výborný hlavní záporák. Věděl jsem, že je zabiják a svině, přesto mi nešlo ho nechápat a do značné míry s ním nesoucítit. Vlastně i další záporná postava měla absolutně promakaný charakter - člověk chápal, proč dělá a co dělá. Kladní hrdinové byli v porovnání s nimi barevností nudnější, nic jiné jim však ani nezbývalo - zlo dovede být vždy zajimavější, než dobro. Naštěstí byla již zmíněná Seo Ye-ji dostatečně přirozeně krásná a její herecký partner Lee Joon-gi prý zahrál všechny akční scény bez kaskadéra, což se cení. Ano, chemie mezi nimi mohla být silnější, člověk by však neměl chtít všechno. ■ Originální anglický název, dosud neuvedený na ČSFD, je Lawless Lawyer. ■ Město Kisung, ve kterém se děj odehrává, je fiktivní. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Klasika, které neuškodilo, že karty byly rozdány docela brzo. Velkou zásluhu na tom měli pánové Lee Joon-gi a Choi Min-soo, kteří si (nejen) společné scény užívali a byla radost sledovat jejich herectví. Jediné, co mi úplně nesedlo byla banda kolem Bong Sang-pila, ale chápu, že občas bylo potřeba atmosféru odlehčit. Romantická linka byla akorát a obvyklá klišé byla minimalizována, takže spokojenost. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý seriál, právnické prostredie ma väčšinou nudí, ale tu bolo správne dávkované a samotnej súdnej siene nebolo priveľa, prevládala akcia, romantika nechýba. Postupné odkrývanie súvislostí, príčin a následkov bolo veľmi zaujímavé. Nebyť záverečného dielu, bola by som dala 5 *, ten posledný diel mi prišiel trochu bez vášne, čakala som niečo dramatické, hlavne čo sa týkalo záverečného odhalenia, ale nejako to vyšumelo do stratena. Taktiež mi v záverečnom diely chýbal nejaký prejav citov hlavnej dvojice. Hudbu som vlastne ani nepostrehla, bola tam skutočne len ako dokres. Joon-ki Lee je zlatý, ale pár kíl naviac by mu neškodilo :-) ()

Krysap 

všechny recenze uživatele

Scénáře některých seriálů jsou opravdu jako přes kopírák, také tento přináší tak obyvklé téma pomsty na nedotknutelných tam nahoře. Ale já mám přesně tenhle typ příběhů ráda. Tentokrát musím vyloženě pochválit perfektní obsazení. Líbil se mi jak hlavní pár, tak proradná soudkyně a hlavně gangster An O-Joo, který byl hlavně v posledních pár dílech naprosto luxusní. Dávám solidní 4*. P.S. Lee Joon-Ki trpí anorexií? Takhle vyhublýho chlapa jsem už dlouho neviděla.. ()

CaladanChmur 

všechny recenze uživatele

tady se tlačilo tak na pilu až se mi chtělo řvát vztekem. Super casting, ale tak dementní zazdění scénaře a tématu , to se jen tak nevidí. 2 z top hereckých star z Korejské filmové branže se angažují v takovéhle  trapnosti. Prvních tak 5-6 dílů ještě možná OK, ale zbytek??? 100% zoufalství a předvídavosti. A i obecně je to až moc za čarou fantazírování. Yong gi  Lee...Dalui yeonin : bobogyungsim ryeo tady byl skvělý..a Ye-ji Seo tak tahle holka má údajne  nosánek velmi nahoru, ale na tom že umí hrát to nic nemění.. "Dotkni se mých ran " je z hlediska hraní zážitek. Ale tady? Nevěřil jsem jí ani minutu. 50% víc ne. ()

janovrom 

všechny recenze uživatele

Vynechám-li veškeré plánování a pohledy do zázemí záporných postav, tak to bylo skvělé. Bong Sang Pil a Ha Jae Ji tvořili skvělou dvojku, do toho jim hrála dobrá hudba a lítaly rány. Bohužel BSP věděl vše hned od začátku, HJJ to zjistila velmi rychle, a pak to bylo naprosto předvídatelné - úspěch, průšvih, a nahoru, dolů a stále dokola. Navíc již zmíněné plány záporáků zabraly možná i polovinu. Vlastně do teď nechápu, proč to tak vůbec točí?! Není cílem diváka překvapit? Ne jim dát úplně všechny informace? ()

Dusty56 

všechny recenze uživatele

Začátek byl dobrý, seriál se hnedka rozjel. Bohužel po čase (asi tak od 6. epizody) začal trochu stagnovat a už to nebylo ono. Uškodila mu hlavně dlouhá minutáž a zbytečné natahování jednotlivých scén i celé zápletky. Zlepšení přišlo ke konci, kdy začal děj vrcholit. Bohužel úplně poslední epizoda v tomto trendu nepokračovala a z ní u mě převládlo rozčarování. Jinak z hereckého obsazení musím pochválit hlavně výkony Hye-young Lee jako soudkyně Cha a také Choi Min Soa jako An Oh Jua. Hlavní duo mě naopak trochu zklamalo. Lee Joon-gi jako právník Bong Sang Pil mě bavil hlavně ze začátku, poté se mi docela okoukal. A kdo mě vůbec nesedl bylo jeho kolegyně advokátka Ha Jae-Ji, která mě ke konci už iritovala skoro v každé scéně. Také jsem neviděl jakoukoliv chemii mezi hlavní dvojicí, to už by to Sang Pilovi více slušelo třeba s prokurátorkou Kang. Ve výsledku je to trochu lepší průměr, což je škoda, potenciál to mělo větší. ()

moikan 

všechny recenze uživatele

Je to o najbežnejšej téme ázijskych seriálov : pomsta. Môže sa tam pridať romantika, či nazvať to snahou o spravodlivosť, ale stále je to hlavne o pomste. Navyše  sa to po 10. epizóde nudne spomaľuje a pomaly klesá k predvídateľnému koncu. Ani sa nečudujem, že na MDL to má klesajúce hodnotenie. Chyba autora, že tam nedokázal vložiť nejaký prekvapivý zvrat. A pritom postavy boli super napísané ako charakterovo tak aj hereckým obsadením. ()

Reklama

Reklama