Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roku 1959 se snaží několik přátel vyrovnat s problémy dospělosti, na jejímž prahu zrovna všichni stojí. Edward 'Eddie' Simmons (Steve Guttenberg) se má brzy ženit a jak už to bývá, není si správností svého rozhodnutí příliš jist. Oproti Eddiemu je Laurence 'Shrevie' Schreiber (Daniel Stern) již několik let ženatý, pracuje jako prodavač elektra a s manželkou Beth (Ellen Barkin) právě hledají cestu ven ze své první hluboké manželské krize. Třetí kamarád William 'Billy' Howard (Tim Daly) studuje v New Yorku vysokou školu. Mnohem raději by byl s ženou, s níž čeká dítě, ale ta nechce o svatbě ani slyšet. Studia i práce nechal Timothy 'Fen' Fenwick Jr. (Kevin Bacon) a nyní žije z milosti svého bohatého otce, znuděný a deprimovaný samotou, ve snaze najít opětovanou lásku. Poslední z nich, Robert 'Boogie' Sheftell (Mickey Rourke) nenapravitelný sukničkář a sázkař se snaží sehnat peníze kde se dá, přestože se mu to příliš nedaří. Někdy se smějí, jindy vztekají a nebo perou. Ale nikdy nedají dopustit na své Bistro, kam se vždycky vrací za kamarády, posedět, popovídat, vyslechnout nové historky a klepy, beze strachu, že by tu nikdy nenašli někoho známého. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dvě hodiny konverzace v jednom bistru? Ne, zas tak jednoduché to není, ale i kdyby ano, jsem si skoro jistý, že Levinson by zrovna s těmihle herci dovedl natočit něco, co by bylo zajímavé a zábavné. Celá herecká parta se neskutečně snaží a je na nich vidět, že měli ambice stát se skvělými herci. Některým z nich se to skutečně povedlo, někteří bohužel zapadli. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

"We can call it a night." asi v 11 ráno aneb to je život... nic nedělat, celý večer proflákat v bistru s kámoši a v 11 ráno to zabalit. Krásný ukecaný snímek o partě dospělonedospělých pánů, kteří jsou nejlepší kámoši, ač má každý své mouchy a trable. Jinak kluk, který by po mně chtěl, abych se naučila na nějaký pitomý test o fotbalu a musela získat určitý počet bodů, aby si měl vzal.. ehm... no chance, ale vtipné by to bylo dostatečně. Bylo vtipné vidět tyhle chlápky jako úplné ucha na počátku jejich kariéry, která se některým hezky rozjela a jiným holt moc ne. Hlavně vidět Huttenberga a Bacona jako mlaďochy bylo fajn. A vůbec měli tu velmi zajímavé role. P. S. Na tom koni Boogie fakt jezdit neuměl:D ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Na Bistru je nejlepší herecká sestava. Rourke a Guttenberg v prvních větších rolích, k tomu Bacon, Stern a v podstatě i Reisera a Dalyho znám. A každý z nich hrál úplně v jiných žánrech, takže je to zajímavá kombinace herců. Příběh - parta kamarádů se schází v bistru, jeden se bojí svatby, druhý by ji chtěl ale holka co se s ním vyspala ho bere za kamaráda, třetí už ženatej je, ale nerozumí si... Bacon hraje klasicky magora no a Rourke klasicky průseráře (sázky,  půjčky, chození za holkama). Jinak to komedie není, spíše drama s pár dialogy k pousmání, kde se ale nic moc dramatického neděje a hlavně se skoro nic nevyřeší. Na jedno shlédnutí a kouknutí na začínající herce fajn; 3*. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Vidět mladého Mickeyho Rourka byl pro mě skoro větší zážitek, než slyšet Martina Dejdara na Gutttenbergovi. Mladý je i Kevin Bacon, s ním jsme ale pár "mladých" filmů už viděli. Bistro je filmem reflektujícím Američany pozvolna se stavící na vlastní nohy, první generaci, která nezažila na vlastní kůži druhou světovou válku, ale dost pravděpodobně jako už fotřici rukovala do Vietnamu. Ten byl ale ještě daleko, před nimi stála leda tak Zátoka sviní a ekonomické nesnáze, věrně pronásledující jakoukoliv mladou generaci v kterékoliv době. Slušný dabing zdobí především výrazný Jiří Langmajer (Rourke). Retro hodnota je pro mě vyšší než poněkud mdlý příběh, jistě se nedá zapomenout ani na pojídání popcornu v kině. ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Parta mně navýsost sympatickejch kluků se poflakuje v bistru, kde klábosej, vsázej se, hádaj, opíjej, ženěj a tak normálně žijou. Co film nadnáší do vyšších sfér je atmosféra, nakažlivá pohodovost, přirozený dialogy a samozřejmě parádní obsazení. Mickey Rourke, co má v úloze Boogieho tak mateřskej tón hlasu, jakoby mu permanentně stál... - někdo na noze! :-), pak můj další oblíbenec, Kevin Bacon, narvanej (narvanej) v jesličkách, Stern-Marve s pedantským smyslem pro abecední pořadí desek zařazených neomylně podle žánrů, Reiser-Burk jako ten, co vždycky chodí kolem horký kaše, fotbalem posedlej Guttenberg a nakonec Daly, co má prsty ze zlata a já si to s nima všema děsně užila. A nejlepší tilulky, který jsem kdy viděla (resp. neviděla), protože místo abych sledovala je, jsem četla...no, titulky :-) A PS: Až si s váma, holky, bude chtít boreček na první rande do kina koupit společnej popkorn, bacha, aby nestál, kde nemá (a přeložte si to jak chcete:-). ()

Galerie (39)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Reklama

Reklama