Reklama

Reklama

Zabijáci rozkvetlého měsíce

  • USA Killers of the Flower Moon (více)
Trailer 15

Indiánský kmen Osedžů patřil ve dvacátých letech minulého století k celosvětově nejbohatším komunitám. Měli to štěstí, že na jejich půdě byla objevena ropa a že se jim podařilo zajistit profit z každého vytěženého barelu. Osedžové vlastnili obrovské domy, krásná auta a bělošské sloužící. Měli však zároveň obrovskou smůlu, protože je, víc než kteroukoliv jinou populaci, pronásledovala záhadná a „nešťastná“ úmrtí. I když byli pohádkově bohatí, pořád to byli „jen“ indiáni, takže jejich podezřelé konce nikdo nevyšetřoval a práva na zisky z těžby ropy se tiše přesouvaly do cizích rukou. Jenže tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se i tehdy čerstvě ustavená FBI probere. Hrdinka příběhu, Mollie Burkartová (Lily Gladstone), patří k těm šťastným majitelkám indiánské půdy nasycené ropou. Díky vrozené vysoké inteligenci se ji daří vyhýbat okolnostem a situacím, které by ji připravily o život a udělaly z ní „statistiku“. Pak však potká Ernesta Burkharta (Leonardo DiCaprio), válečného veterána, jehož strýc (Robert De Niro) patří k nejváženějším mužům celého kraje. Mezi Ernestem a Mollie přeskočí jiskra. Je upřímná, nebo ji rozdmýchala Ernestova touha po pohádkovém bohatství? Jak dlouho dokáže Mollie přežít? (CinemArt)

(více)

Diskuze

Vondrs

Vondrs (hodnocení, recenze)

celkem pěnej film hvězdné obsazení krásné exteriéry ale ta stopáž je otřesná někde tři hodiny koukat na to jak místní bílej boháč intrykuje a zbavuje se indiánů aby se tak dostal k jejich majetkovejm podílům zahrnujících i ropný pole je prostě moc takže jsem to ani nedokoukal dokonce ale podle toho co jsem do asi 3/4 filmu vyděl tak bych se vsadil že strýček jistě potopil toho jednoho sinovce né ly oba a schrábnul všechno sám protože tam vlastně chtěl po nich aby přepsaly ty svoje podíly na něj

na příspěvěk reagoval Merengues9

Uživatel Kubeska smazal svůj příspěvek.

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Bluntman

Jou, to by bolo veľmi príhodné. Všetky streamovačky by to mali  mať tak, aspoň pre ich najväčšie a najlepšie filmy. Počúvajte Nolana, by som im rád odkázať! ;))

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

ambron

Videné v kine, vzruší ma až správa, že to vychádza na BD... čo si myslím, že by malo, minimálne v USA a GB.

na příspěvěk reagoval Bluntman

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Najprv Oppenheimer a teraz toto! Naposledy si to takto rozdávali No Country for Old Man s There Will Be Blood. Nádherný filmový rok.

prkalil

prkalil (hodnocení, recenze)

„Chtěl jsem zachytit samotnou podstatu viru, rakoviny, která dá vzniknout až ležérní genocidě,“ řekl Scorsese na říjnové on-line tiskové konferenci

Merengues9

Merengues9 (hodnocení, recenze)

Já jsem vážně spokojený a musím říct, že ani na chvíli jsem se nenudil, to takový Oppenheimer ač je lepší ve vizuálu tak se chvílemi docela táhl a vyprávění má lepší tenhle film. Ze 3 hodinových letošních filmů co jsem viděl v kině tak je suverénně nejlepší Babylon, pak tenhle a Oppie poslední. 

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Kdyby někoho zajímalo, jak vypadala skutečná Molly a Ernest, tak tu foto. Krásný to páreček, není-liž pravda?

joker30

joker30 (hodnocení, recenze)

Ivo

Ben Hur 1959- 212 min

2001 Vesmirna odysea 1969 - 149 min

Stalker 1979 - 162 min

Desať Božích prikázaní  1956 - 220min

Spartakus 1960 - 184 min

Forrest Gump 1994 - 142 min

Vtedy v Amerike 1984- 229 min

Krstny otec 1 a 2 - 175min/202min

Mam pokracovat? :)

joker30

joker30 (hodnocení, recenze)

DDr

Asi by som si to musel pozriet znova, ale mne to prislo, ze tato scena prave davala doraz na to aka je De nirova postava chladna , vypocitava a skazena a mozno aj preto to tam bolo tak zdvojene. Ze este aj potom ked boli sami sa ho to pytal, ze ci jej  urobil dalsie dieta. 

Uživatel pistalka smazal svůj příspěvek.

Kincl

Kincl (hodnocení, recenze)

Za mě teda ty tři hodiny utekli a nepociťoval jsem nějaký pocity že je to dlouhé :) Postava DiCapria na mě teda působila jak Otík ve Vesničko má středisková, takový hlupák i s temi výrazy :D Jinak se to teda odehrávalo někdy v letech 1918? Tři hodiny naštvanosti, že člověk nemůže udělat nic s tím co se děje na plátně :) Ještě že nás jednou smete nějaká kometa a začne se lépe bez závisti a zloby :)

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Ivo

Je to jeden z nejefektivněji odvyprávěných - minimálně letošních - kinofilmů, velmi důmyslně dávkující (spíše dlouho zamlčující, na ambivalenci stavící) informace. Zrovna zmnožování informací tam až na výjimky není, pokud třeba nemá odvádět pozornost od paralelního, později příčinně rozvíjeného dění, z kterého jsou ovšem vynechány určité informace, aby se k nim snímek pak vrátil.  

na příspěvěk reagoval luka4615

Ivo

Ivo (hodnocení, recenze)

DDr

A proto to možná má ty skoro 4 hodiny, protože zapomněli vystříhat všechny duplikované části ? :D 

na příspěvěk reagoval Bluntman

DDr

DDr (hodnocení, recenze)

Nepřipadala Vám divná scéna u večeře, když Ernest oznámí, že je Mollie těhotná.  Jako špatně sestříhaná. Ernest to řekne jednou, William Hale překvapen, ženy šťastné, gratulují. Přijde tam myslím ten melancholic indián, William ho pošle pryč. A znovu Ernest to řekne podruhé, a zase William Hale překvapen, ženy šťastné, gratulují. A ještě, když Willie Hale (dcera asi?) gratuluje Ernestovy a  dá mu jako pusu, další záběr z druhé strany a zase Willie Hale (dcera asi?) gratuluje Ernestovy a dá mu jako pusu.

na příspěvěk reagoval Ivo, joker30

luka4615

luka4615 (hodnocení, recenze)

Bylo to dokonalý! A ta stopáž mi neuvěřitelně rychle utekla, This is cinema! 

Smth

Smth (hodnocení, recenze)

Ivo

Jaké doby? Skvělý Metropolis z 1927 má 153 minut. Je pravda, že některé filmy jsou zbytečně přetáhlé, ale dlouhé stopáže tady byly vždycky. Stejně tak se pořád točí skvělé filmy, co mají kolem 90 minut

Ivo

Ivo (hodnocení, recenze)

Tipuju že tak do 5 let každý film, co bude mít pod 350 minut, bude nazýván krátkometrážní. Kde jsou ty časy kdy do standardních 90 minut se vešel každý skvělý film? Rozmohl se nám tady takový nešvar... 

na příspěvěk reagoval Smth, joker30

Pan.Antonin

Pan.Antonin (hodnocení, recenze)

206 minut? Skoro tři a půl hoďky? To by klidně mohli v půlce filmu udělat přestávku na toaletu a občerstvení 😁

na příspěvěk reagoval fabecc1222

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Ode dneška jsou v rámci přehlídky Fokus Fest v Semilech (https://fokusfestival.cz/program) k vidění čtyři Scorseseho filmy (Špinavé ulice, Zuřící býk, Kundu, Hugo a jeho velký objev) - něco z DCP, něco z BD, něco dokonce z 35mm (!). Ideální přípravky na Zabijáky. 

Brutopyr

Brutopyr (hodnocení, recenze)

Tak co americkej Štrougal vypotil tentokrát? Naposled jsem nedokoukal Huga. Má tohle cenu nebo to zas bude jasný od začátku ku konci?

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Castrator

To je v poriadku. Zároveň ale brutálne plytvá svojim skoro bezhraničným potenciálom. To je to, na čo som sa pýtal - čo tu, na CSFD,  ešte robí?

na příspěvěk reagoval Castrator

Související novinky

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

Oppenheimer ovládl 81. Zlaté glóby

Oppenheimer ovládl 81. Zlaté glóby

08.01.2024

Večer v neděli 7. ledna proběhl v kalifornských Beverly Hills 81. ročník předávání cen Zlatý glóbus. Moderátorem ceremoniálu byl komik Jo Koy a jeho přímý přenos vysílala ve Spojených státech… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Nejlepší filmy roku dle spolků amerických kritiků

Nejlepší filmy roku dle spolků amerických kritiků

27.12.2023

Prosinec každoročně bývá obdobím, kdy ve Spojených státech většina různých spolků a asociací filmových kritiků vydává své žebříčky a ocenění pro nejlepší filmové počiny a tvůrčí výkony uplynulého… (více)

Reklama

Reklama