Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní postavou dramatického příběhu je Tom Sanders, spořádaný otec rodiny, odborník na počítače a vedoucí pracovník renomované počítačové firmy DigiCom. Stejně jako ostatní očekává, že bude při fůzi firmy povýšen na viceprezidenta. Překvapeně však zjistí, že jeho šéf Bob Garvin nabídl místo atraktivní a ambiciózní Meredith Johnsonové. Tom s ní před deseti lety prožil vášnivý milostný vztah, který však nyní považuje za mrtvou minulost. Meredith se jej pokusí svést, a když se jí to nepodaří, obviní ho ze sexuálního obtěžování. Současně začne podkopávat jeho postavení ve firmě. Způsobí, že Bob přijde pozdě na důležitou poradu, a navíc jej před Garvinem i spolupracovníky znemožní. Přestože jej všichni zrazují, najme si Tom zkušenou advokátku a na její radu se rozhodne kolegyni zažalovat. Vedení podniku nemá na veřejném projednávání skandálu zájem, protože by to mohlo před důležitou fůzí ohrozit pověst firmy. Tom však odmítne řešit situaci interně. Navíc dostane anonymní vzkaz, který jej upozorňuje, že ve hře jde Meredith o mnohem víc, než je patrné. Přestože se mu podaří spor vyhrát, díky náhodně vyslechnutému hovoru zjistí, že je v mnohem větším nebezpečí, než se zdálo. (TV Nova)

(více)

Recenze (188)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Já se zbláznim. I když jsem ten film viděla už několikrát, začíná se mi jeho děj redukovat jen na scénu, kdy M.D. 3Ox řekne NE a přitom drží jako mezek. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Pořád přemýšlím, jestli v tomhle případě bylo výhodou, že jsem četla dřív knížku než viděla film... Protože jde o thriller, který se navíc děje knížky drží velmi věrně (i když ne otrocky), tak nemůžu objektivně posoudit, jestli byl natočen dostatečně napínavě, když jsem většinou věděla, co se stane a kdo za čím stojí. Rozhodně jde ale o zajímavý film a pro nižší hodnocení jsem se rozhodla mimo jiné proto, že mi do svojí role vůbec nesedla Demi Moore. Těžko můžu posuzovat její sex-appeal, ale podle mě se na postavu Meredith prostě nehodí. Pravý opak platí o Michaelovi Douglasovi a Donaldu Sutherlandovi, kteří jsou naprosto skvělí. Ale celkový dojem z filmu mám bohužel spíš průměrný. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Asi takhle - Demi Mooreová není moc dobrá herečka, a i její sex-appeal je docela diskutabilní záležitost;) Ale v jiných ohledech na tom Disclosure není nijak zle - věrně prokresluje problematiku důkazního břemene a když se okolo ještě rozehraje intrikánství ve špičkách IT byznysu, nevznikne nic na co by se nedalo dívat (aby taky jo, když uvážíte kdo psal předlohu). A Ennio Morricone taky není žádný žabař... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Zajímavý thriller, říznutý modernějšími tématy a tak trošku "obrácenými rolemi." Kdyby si to s Demi (jak ji nemusím, tak tady jí to moc sekne) Douglas rozdal, bylo by to pro něj mnohem horší! To mi věřte. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Kdyby mě sexuálně obtěžovat Demička, tak se modlím k Dalaljámovi ať v tom pokračuje i druhej den, ale Douglas místo toho aby byl rád a držel, tak začne vyšilovat a udělá z toho úplnou kovbojku. Film se zpočátku hrabe v tématech jako postavení žen v práci potažmo ve společnosti (Demičina obhajoba ohledně sexu je luxusní :) ) a vztahu nadřízenej vs. podřízenej, ale to jen zpočátku, protože pak už se jen intrikuje. Film má docela slušné tempo a z toho pramenící napětí, herecky není úplně špatně zahranej, pravdou je, že z většiny je to Douglasova sólovka. Zamrzí, že i když prvotní zápetka se týká sexu, Tak se nám Demička se ve své královské discpilně moc nepřevede. Škoda, že jsem nepsal scénář já, to by byl jinej vítr. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, ale ... Já nevím, prostě se mi zdá, že Demi Moore se na role rádobyerotických vampů prostě nehodí. Nemá na to jako ženská. Ne, že by vypadala špatně, ale nemá ten správný sex-appeal. Být ale na Douglasově místě, já bych se tomu sexu s ní tak nebránil. :) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Michael Douglas a Demi Moore ve vzájemné válce o to, kdo koho sexuálně obtěžoval. No a jelikož je tu dobrák právě Michael, nebude to úplně prdel. Ani v devadesátých letech nebyla a dneska už by vůbec nebyla. Koukalo se na to ale skvěle. Bylo tu plno napětí a Barry Levinson si navrch neodpustil ani trošku těch sci-fi momentek, byť tu byly úplně zbytečné...nicméně efektivní. Na závěr jen dodám, že Michel je borec. Sice, jak uvedla jeho právnička, projevil slabost, ale my chlapy musíme uznat, že naopak projevil obrovskou sílu chlapa, na kterou kde kdo nemá. Demička tu totiž byla ultimátní. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $55miliónovTržby USA $83,015,089Tržby Celosvetovo $214,015,089║ Videné až v pofidérnom roku 2020. A na prekvapenie to nebolo vôbec zlé. Boj o digitálny hyper svet v plnom prúde, malichernosti ako sa patrí na čele s mrchou na pohľadanie Demi Moore. Príbeh na tú dobu dosť slušne vygradovaný, ja som si teda pošmáknul. Michael Douglas bol na prelome 90.rokov proste na roztrhanie. /75%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Průměrně natočený a zahraný film. Krásná Demi a výborný Michael to je to jediné co je tady dobře. Škoda, že tu není aspon trošku podobná atmosféra jako v Základním instinktu. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Na tom filmu je nejlepší, že vlastně není o sexuálním harašení, ale o boji o moc a intrikách. Výborný Douglas. Mám rád tu scénu s virtuální realitou. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Ennio Morricone: 1. Serene Family ,2. An Unusual Approach ,3. With Energy And Decision ,4. Virtual Reality ,5. Preparation And Victory ,6. Disclosure ,7. Sad Family ,8. Unemployed! ,9. Sex And Computers ,10. Computers And Work ,11. Sex And Power ,12. First Passacaglia ,13. Second Passacaglia ,14. Third Passacaglia ,15. Sex, Power And Computers , ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ono to síce býva považované za súčasť erotickej mainstreamovej vlny, ktorú v 90. rokoch odpálil trhák Základný inštinkt, ale s erotikou to nemá nič spoločné; ak budete čakať čunačiny, zostanete drasticky sklamaní. Ľahko zabudnuteľný príbeh o tom, že niektorí muži sú svine... ale podaktoré ženy tiež. Nepochopím, ako mohol Barry Levinson po takýchto negatívnych skúsenostiach so spisovateľom a filmovým producentom Crichtonom (ktorý rád zasahoval do nakrúcania svojich vlastných filmových adaptácií napriek tomu, že ich režíroval niekto úplne iný) neskôr nakrútiť ĎALŠÍ (!) film podľa jeho bestselleru (a to inak môj obľúbený podmorský sci-fi teror Sféra). Škandalózne odhalenie je (pod)priemerné po všetkých stránkach. Douglas sa reálne liečil zo sexuálnej závislosti, takže vidieť ho v úlohe obete sexuálnej šikany je zaujímavé už tak nejak z princípu. Diváci sa zrejme nechali nachytať, že majú dočinenia s erotickou kriminálkou, inak si fakt neviem vysvetliť, ako taký chabý a matný film s rozpočtom 55 miliónov dolárov celosvetovo trhol neskutočných 214. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Výborný film o sexuálním harašení, moci a intrikách. Dobré výkony Douglase a krásné Mooreové. Scéna, která mi z tohohle filmu uvízla nejvíc, je samozřejmě jak chce Demi zbalit Douglase a při pročítání vašich komentářů rozhodně nejsem jediný :-)........ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vem si dvě láhve z lednice a ošoustej se s nima." V mohutně prosperující firmě jsem nikdy nepracoval, nikdy jsem se necpal na šéfovský post a jedinou nadřízenou, kterou jsem kdy měl, kontumačně vyloučili i z Miss Škaredinec, takže se mě tento snímek v podstatě netýká. Týká se však chlapských snů a já jsem přesvědčený o tom, že žádný genderem nezkažený muž by ve snu nedělal cavyky, kdyby měl být v pracovní době přefiknut šéfkou typu Meredith Johnsonové. V realitě a s rodinou na krku se podobné sny trošku rozplývají, ale pokud by mi ručka šmátralka chtěla udělat na anakondě v kalhotách uzel, tak se vzdám. Vždyť jsem jenom chlap a můžu být klidně občas i dole. Tohle mě prostě zasáhlo mezi nohama, ale ten zdlouhavý firemní podraz se mi trošku pokusil zkazit náladu. Příště poslední půlhodinku vynechám. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Předlouze překombinovaný film, klišoidní až běda... Jako vycucaná z prstu působila tahle story a hlavně v ní užitá rádobyodborná hatmatilka již v době svého vzniku, dnes zbývá již jen značně vyčpělá a až místy se svou >vážností< směšná hollywoodština s duchem poněkud >nonfiction< story... Demi se svými silikonovými implanátky mohla už tenkrát vzrušit tak leda chlápka s mozkem technokrata v krizi středního věku a vizáží M.D., jinak celý film jen vaří jakési fůsaté pseudoproblémy s jednou fůzí, až je uvařeno, zfůzováno, všichni si zatleskají a jsou nádherní, howniwood je uspokojen, jak nastínil závažnost tehdy módního sexuelního hastrošení a... Ach jo, stojí to celé za rozvláčný komentář? Neee... Dokonale průměrný, byť řemeslně zdařilý film. Dvě a půl hvězdičky, zaokrouhleno nahoru jen za těch několik na svou dobu zajímavých zvláštních efektů. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Podobný intrikářský thrillery s nádechem nějaký erotiky a sexu byly v 90. letech hodně populární a natočilo se jich opravdu hodně. A obvykle v tom hrál právě Michael Douglas nebo Richard Gere. Vlastně mi to začíná všechno už dost splývat dohromady a hlavně už mě to ani nebaví. Když tam teda Michael Douglas shání nějakou advokátku, tak jsem si chvíli myslel, že z toho vyleze třeba soudní drama, což by mě asi bavilo víc. Ale ono je to jenom takový postupný odhalování nejrůznějších zákulisních her za pomoci (tehdy) moderní techniky, ať je to třeba virtuální realita, internet nebo mobilní telefony. V roce 1994 to možná bylo zajímavý a divákům se to líbilo. Z dnešního pohledu jsou třeba ty scény s virtuální realitou spíš nechtěně komický. Po 30 letech tak zůstal jenom tuctovej film s tuctovou zápletkou. Jenom v tom hrajou velký jména. 45% ()

Reklama

Reklama