Reklama

Reklama

Příšerky z vesmíru

  • Německo Luis und die Aliens (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Planetu Zemi čeká invaze animované kosmické legrace. Pokud jste si mysleli, že ve vesmíru je život, měli jste samozřejmě pravdu. Na dohled modré planety krouží obrovský mezihvězdný křižník plný mimozemšťanů všemožných tvarů, velikostí a se zcela nahodilým počtem očí, uší nebo rukou. Tři ufonští kamarádi si na něm naladí vysílání teleshoppingu a okamžitě se zamilují do speciální, bezkonkurenčně nejlepší masážní matrace za tu nejlepší cenu. Je báječná a musejí ji mít. Rozhodnou se, že si ji pořídí a potají se k nám vydají v létajícím talíři. Jsou to ale ťulpasové, dělají blbosti a místo hladkého přistání ztroskotají. Luis je pozemský kluk, trochu samotář a díky tátovi v mimozemskou inteligenci vždycky věřil. Teď řeší hrozbu toho, že bude muset z domova na internát, když z okna uvidí létající talíř. Podivně kličkuje, dělá výkruty a nakonec to napálí do stromu kousek od jeho domu. Potkává bláznivou trojku ufonů a hned je mu jasné, že s nima bude zábava. Jeden se tváří jako velitel, ale myslí jen pár minut dopředu, druhý vyhrožuje, že všechny okolo promění, i když to neumí, a třetí je poživačný milovník života a žen z jakékoliv galaxie. A všichni se umí proměnit, v co chtějí. Potrhlí ufoni Mog, Nag a Wabo se s člověčím klukem Luisem dají dohromady a společně rozjedou velkolepé dobrodružství galaktických rozměrů. Potřebují získat vysněnou matraci, poradit si s ředitelkou internátní školy, zkusit nezanechat za sebou úplnou paseku a taky se nějak musí dostat ze Země. A všechny nakonec čeká velké překvapení. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (44)

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele

Vždy při sledování -podobného- animovaného filmu, si užívám rýpání do těchto podvratných snímků - a u tohoto filmu jsem byl jako v sedmém nebi. Stovky nelogičností (a to opravdu myslím vážně), strašné postavy, nevýrazný soundrack a zabitý potenciál. Kdyby si snímek zachoval komornější zápletku, jako UP, a soustředil by se na kluka a jeho tátu, a vyškrtly by se všichni mimozemšťani, stal by se z toho výjimečný, nebo aspoň -nadprůměrný- animák. Ale ne. Řežíser(ři), to asi zabil a pak se za sebe jen styděl (doufám). Přidejte do toho skvělou animaci a ok celkové zpracování, a hrozný český dabing, vyjde z toho matlanice průměru a podprůměru. Co snímek ale srazilo skoro až na úplné dno, jsou ty nelogičnosti. Už dlouho jsem neviděl tak strašně nedomyšlený a děravý film. Tohle bylo moc už i na animáky. Například hlavní hrdina utíká před nebezpečím, jde mu o život, ale narazí na očividně největší překážku, jeho kamarádku (dítě), která mu brání v útěku, tím že stojí ve dveřích a nechce ho pustit. Až tak nelogické celé toto je. A co je na tom nelogické se ptáte?!?!?! Zaprvé už to, že hlavní hrdina očividně nenávidí svůj život, a tak se hádá s tou zatracenou holkou aby ho už pustila, a obejít jí přes kilometrové mezery vedle ní, je přeci nemožné. Dále ona asi očividně chce aby její kamarád umřel. A tak dál, a tak dál. Parádní zábava - 3,5/10 ()

ModryPlamen 

všechny recenze uživatele

Po prvých 15 minútach som sa obával, že bude celý film o šikane, rodinných problémov a že sa z toho stane variácia príbehu E.T. mimozemšťan. Našťastie zbytočne. Traja ufóni sa nám začnú premieňať na rôzne postavy, z čoho vyplýva síce jednoduchý humor, ale na mňa to fungovalo (scéna v kaderníctve kraľuje). A čo je hlavné, na deti to bude fungovať tiež. Len škoda tej scény s oslavou “odtrhnutia” či ako to bolo, tá ma nebavila. Animačne to vôbec nie je zlé, rozhodne to nie sú 90. roky a ak áno, tak jedine na úrovni Toy Story. Lenže porovnávať akýkoľvek animák s Pixarom je absolútne nefér a len tým dávame signál malým animačným štúdiám, nech sa radšej o nič nepokúšajú a nech všetko prenechajú Disneymu a Pixaru. Čiže nebyť slabšieho klišoidného začiatku, tak dávam 5. ()

Reklama

zapalik 

všechny recenze uživatele

Dospělý si z toho nic nevezme, je to fakt pro prcky, všechno to pitvoření a doslovné vysvětlování. Chvílemi je to stejně nudný jako Teletubbies, takže akce na úrovni batolete. Ale zase je to v lecčem originální příběh a hlavně kvůli konci se to dá přežít. Lituju jen rodiče, jejichž děti by si to zamilovaly a museli by jim to pouštět opakovaně ()

kacka274 

všechny recenze uživatele

Hezký příběh, vtipný a veselý, místy dojemný... animace podobná pixaru. Oproti jiným animovaný příběhům je možná jednoduchý děj, ale nechybí pŕekvapení v závěru a pro mě důležité: nejsou tu sprostá slova a vulgární narážky, které i do dětských filmů tvůrci často propašují zřejmě ve snaze zalíbit se dospělému divákovi. Zasmáli jsme se děti i já i bez toho. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem náhodou narazil když to šlo do kin a tehdy jsem si říkal, že to vypadá zajímavě a že bych se na to rád podíval. Do kina jsem ale nešel - jednak proto, že nechci utrácet peníze za blbé filmy a jednak proto, že jsem absolutně neměl tušení, jaké kvality to bude. Tak jsem se na to koukl až teď, kdy se to dá sehnat a tušil jsem průser a nanejvýš 2*. Ne. Naopak jsem byl příjemně překvapen. Příběh se zajímavě vyvíjí a na konci vyvrcholí zvratem, který jsem teda čekal (což není špatně, u dětských animáků nepočítám s nečekanými zvraty), ale ten zvrat je celkem zajímavý. Navíc všímavému divákovi dojde už zhruba na začátku, která postava se nám v tom zvratu objeví... Film navíc rozvíjí několik příběhů, co se na konci "propojí". Co se týče animace, je dobrá. Mimozemšťani jsou roztomilí, animátoři si celkem dobře pohráli s pozadím, obloha se jim povedla... Kvalit USA to nedosahuje, ale je třeba to celé brát tak, že Evropské animáky nikdy nebudou úplně dokonalé jako ty od Dreamworks nebo od Pixaru. Hlavní hrdina je sympatický, vedlejší postavy aspoň zajímavé, nikdo mi tu vyloženě nevadil. Ačkoli něktré postavy mohli autoři víc rozvést. Humorem to ujde, sice tu jsou fekální vtipy, ale naštěstí je jich málo. Zbylé vtipy jsou celkem funkční a někdy se u toho fakt člověk pobaví. Nejvíc mě však dostal jeden vtip, ale ten v kině nejspíš málo kdo postřehl, když tam ti mimozemšťani přepínají televizi a hned na prvním kanále tam končí nějaký film, v záběru je loď na moři při západu slunce, vypadá to jak nějaká ta německá romantická blbost a je tam text: Directed by Alan Smithee. Ten film mě vůbec nenudil ani na minutu, což mě taky dost překvapilo. A ještě v rámci německých filmů to je fakt velké překvapení. Celkově to je fajn podívaná. A taky je dobře, že do toho Němci netahali politiku, jelikož od nich bych se toho obával. Normálně by to bylo asi za silné 4*, ale že jsou to ti Němci, od kterých se mi líbili snad jen dva filmy, tak nadhodnotím. 5* ()

Galerie (69)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 2. března 2018 na filmovém festivalu Luxembourg. (ČSFD)

Reklama

Reklama