Reklama

Reklama

Mladý muž jménem Lewis uprostřed bílého dne přepadne na parkovišti majitelku květinářství Cathy, spoutá ji a odveze do svého domu, kde ji uvězní do zvukotěsné místnosti o rozloze 3x3 metry. Vysvětlí jí, že nemá cenu křičet, a že kdyby ji chtěl zabít, už to dávno udělal. Cathy se podaří i se svázanýma rukama na Lewise zaútočit. Snaží se zavolat policii. V místnosti je ale slabý signál. Když Lewis odchází z místnosti do prostoru bytu, zjistí, že tam přišla služebná uklidit dům. Služebná se diví jeho krvácející ruce, ale on ji pošle domů. Cathy leží ve sklepě a v bolestech krvácí. Lewis se vrátí a ptá se jí na jméno a na podrobnosti z jejího života. Žena stále tvrdí, že se jmenuje Cathy. Muž ale trvá na tom, že mu žena lže. Cathy před hrozbou dalšího násilí přizná, že se jmenuje Natalie, Cathyina sestra, která si vzala život poté, co jejich otec podváděl jejich matku s roztleskávačkou fotbalového týmu, pro který pracoval. Lewis poté odejde a pouští si video z minulosti, kde chová v ruce svou novorozenou dceru. Mezitím se Cathy (Natalie) znovu pokouší volat policii pomocí telefonu, který Lewisovi tajně ukradla. Po jejich dalším rozhovoru vychází najevo, že Natalie zabila Lewisovu ženu. Lewis jí dál vyslýchá ji a snaží se z ní dostat další přiznání z jejího života. Zdá se, že Cathy rozhodně není ta, za kterou se vydává, a co je horší, skrývá před okolím velmi děsivou minulost... (TV Nova)

(více)

Recenze (40)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Rozehráno to bylo zajímavě, byla jsem zvědavá, kam se dostanu, co se dozvím.. Herecky příjemné, i když musím přiznat, že agresivita unesené mě zaskočila a pasivita únosce taktéž.. Závěrečná pranice byla ovšem skvělá.. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo jako solidní psycholická hříčka, ale to se velmi rychle změnilo v guláš s hodně prošlýma přísadama. Oba dva byli zřejmě z rodu termínátorů a kdyby po nich hodil Hradčany, tak by vstali, otřepali se a znovu skočli na druhýho. Neskutečně směšný, ale bohužel nechtěně. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Two" man show low budget pre nenáročných, ktorý za 86 minút ponúka menej, ako "AAA" auto sľúbi. Niekoho to možno nadchne, niekto bude možno spokojný, no Ja ako obvykle, rád ohundrem čokoľvek, čo nedokáže nijak mimoriadne zaujať. A toto je presne ten prípad .. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Jak se jmenuješ? Jak se jmenuješ? Jak se jmenuješ? Cathy. Cathy. Cathy, vole. Co blbneš? Někam si to napiš, dříve než mě zrakvíš." Pro všechny začínající psychopatické únosce bych zavedl povinné kurzy začátečníků, bez jejichž absolvování by si nemohli v Baumaxu koupit ani lepicí pásku na hubu, natož kladívko, hřebíky a papundekl na konstrukci zvukotěsné místnosti. Bohužel, Lewis v kurzu propadl a nečetl ani příručku pro zlosyny amatéry: Jak dostávat informace z oběti... a ne od oběti průběžně přes držku. Navíc z jeho permanentně zpruzeného výrazu byla jasné, že se omylem ocitl ve špatném filmu a že ho celé to unášení a výslech vůbec nebaví. Pročež nedokázal udržet psychopatický nadhled nad situací, proti chudince Cathy byl očividně zaujatý a nevěřil jí ani nos mezi očima, natož její jméno. Děsná nuda, místy pruda, IQ obou postav v součtu menší než desetina IQ uklízečky. Ta se dějem jen mihla, což byla škoda. Sledovat zbylou hodinu filmu její koště a hadr, jak kmitají po podlaze by mě asi bavilo víc, než trpět kvůli neschopnosti amatérského únosce a přát si, aby se on a oběť co nejdřív zamordovali navzájem. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"10x10" asi v jadre nebude výrazne originálnym filmom a rozhodne je to zápletka, ktorú sme už videli, no na druhú stranu má dobré zvraty, pekne odhaľuje svoje postavy a ku koncu skutočne zisťujeme, že nie všetko môže byť také, ako sa na prvý pohľad zdá. Cathy od začiatku pôsobí ako veľmi milá osobnosť. A snaží sa robiť dobré veci pre druhých. A prečo by túto milú dámu niekto chcel uniesť? No vyzerá to tak, že únosca toho o nej vie viac. A hoci som si hovoril, že to všetko čo vie je možno trochu creepy a rozhodne bolo zvláštne, že tak dlho bol ochotný niekoho sledovať a toľko sa o svojej obeti dozvedieť, no keď ho začneme spoznávať, tak som si postupne uvedomoval, že moje sympatie sa presunuli na opačnú stranu. Zrazu nie uväznená obeť mala moje sympatie, ale naopak. Jej únosca. Nebudem zachádzať do spoilerov v prípade, že si chcete tento film pozrieť, no môžem povedať, že mal som v hlave niekoľko konfliktov. Najmä z toho titulu, že je nesprávne niekoho uniesť. Je nesprávne mať akýkoľvek dôvod na to niekoho uniesť. No na druhú stranu som si nevedel predstaviť iný spôsob, ako by sa človek vedel dozvedieť pravdu. No najhoršie je na tom to, že niekedy si môže človek uvedomiť, že asi v skutočnosti tú pravdu ani poznať nechcel, lebo sa mu môžu zrazu jeho myšlienky rozsypať ako domček z karát. Finále toho moc neponúka. To sme všetko už videli a len chceme, aby sme videli záverečné titulky. No atmosféru to má, myšlienku to má, postavy sú v rámci možností okey a Kelly Reilly pôsobila na mňa veľmi uverilteľne. A je zaujímavé, čo sa v nej všetko skrýva. Celkovo som si film užil. Je dostatočne jednoduchý a dostatočne zaujímavý na to, aby som ho dal medzi dobré filmy. Hodnotenie: B ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Fušeřina, podobný námět zpracovává Zmizení Alice Creed, ale po všech stránkách lépe. Škoda, obsazení nebylo úplně marný. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Toto bolo na thriller dosť únavné. Jeden psychopat sa dlhé minúty pýta len jednu otázku a strieľa ako blázon. Kelly Reilly je ale našťastie britská Vica Kerekes a tak sa na to dalo pozerať. Záverečné prekvapenie sa u mňa nekonalo. Hoci snaha diváka zaskočiť tu vskutku bola. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Námět není úplně špatný, i ti dva hlavní herci jsou mí vcelku oblíbení, ale výsledný dojem bohužel zabíjí naprosto idiotský scénář. Je v něm tolik blbých míst, že si je už ani všechny nepamatuju. Třeba neskutečně pitomá scéna únosu z parkoviště. Nebo ty spousty absurdních detailů ve rvačkách Kelly a Luka. Nebo fakt, že Kelly mohla Luka minimálně dvakrát oddělat, když ležel omráčený. Nebo Lukovo přehrávání při nostalgickém sledování jeho domácích videí. Hloupý a podřadný thriller, i když s áčkovým obsazením. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Luke Evans po chvilce sledování unese Kelly Reilly, zavře jí do vypolstrované cely a začne výslechem, který má odhalit důvody jeho počínání. Žádná hitparáda. Co se herců týče, tak tam jsem neměl problém, ale jak už to tak bývá, když chybí invence, nastupuje debilní chování postav a tady ho bylo vrchovatě. A přitom je to docela škoda, protože příběh je načrtnut celkem slušně a ta hra na to, kdo je tady vlastně záporák, mohla být zábavná. Ale bohužel. 35% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Solidní thriller, který je dost předvídatelný a postavy se chovaj na výsost debilně, ale má taky solidní atmosféru a divák v napětí očekává vysvětlení na otázku "proč?." Herecky je to snaživé, scénář není zrovna moc objevný a režijně je to spíše rutinní. Takový standardní thriller, který asi moc nenadchne, ale zároveň ani neurazí. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Sledovať tento film a pritom nenadávať na to treba veľa trpezlivosti, ktorej ja zas tak veľa nemám. Veľa sa toho tu nedeje a keď sa aj deje, myslím tím hlavne tasanica dvoch hlavných postav, tak mi to príde riadne pritiahnuté za kučery. Stopaž je milá i napätie tento film má, ale je to podane strašne nezáživne a hlúpo. Nemôžem uveriť, že človek ktorý si to plánoval tak dlho, že sa mohol dopustiť toľkých hlúpych chýb. Originalita tiež chýba a chýbal mi aj explicitnejší priebeh. Slabé 3*. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Není to nic objevného, ale na tom malém prostoru se rozehrála docela dobrá hra, která mohla skončit možná trochu rychleji, ale i tak mi to soupeření mezi uvězněnou a věznitelem, kdy si nejste jistí, kdo je vlastně hajzl, docela sedělo. Skvěle vybraní herci, kdy oba v sobě mají něco ambivalentního, což bylo pro role potřeba. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Keď sa to tak vezme, tak to malo parádny potenciál na vydarený psycho-thriller. A dlho táto "hra" medzi Lewisom a Cathy vyzerala skutočne pozoruhodne. Postupom času sa však nabalovalo na dejové súvislosti až príliš veľa naivity a nelogiky. Lewis si dal toľko námahy s tou miestnosťou a únosom, no napokon spraví toľko amatérskych krokov? No a Cathy je očividne šikovná, ale tiež robí hlúposti ako na bežiacom páse. Práve toto úplne pokazilo celkový dojem, hoci scenár a celý námet bol na dosť vysokej úrovni. Slabšie 3* ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Strašně tuctový a nudný thriller, který nad vodou drží jen jakási snaha, ale to je asi tak všechno. Samotná zápletka by bohatě vystačila na takových 20 minut, ale to by bylo přece strašně málo, takže hodinu a půl neskutečně rozvlekle sledujeme, jak chlápek unese ženskou, drží jí v malé zvukotěsné místnosti a o co go se začneme dozvídat až někdy po hodině filmu. Mezitím je tu jeden neúspěšný pokus o útěk, který by se té ženské určitě povedl, když zjevně byla silnější než on, jen by nesměla být blbá a hnedka jednat. Ale to by to skončilo moc rychle, že? Plus celou tu hodinu tu jsou asi dva náznaky toho, proč ji unesl, které jsem si docela jednoduše spojil dohromady a tak mě to ani pak nemělo čím překvapit. A ono nejen, že celý ten film je tuctový, i ta zápletka je tuctová. Jenže to vůbec nefunguje, žádné napětí nebo atmosféru to nemá, kamera i herecké výkony jsou dost průměrné a nic zajímavého z toho taky nevypadne. Takže fakt kromě trochy snahy a (pro mě) atraktivním námětu oběti zavřené v malé místnosti (a vlastně to tu ani není pořádně využité, když nad tím tak přemýšlím) v tom žádné další klady nevidím. Navíc nelogičností je v tom hromada, už jen ten její únos je totálně mimo realitu, protože někoho svázat na relativně frekventovaném parkovišti u obchoďáku a nechat ho tam minutu ležet na silnici než k němu dojedete autem, to určitě zůstane bez jakéhokoli povšimnutí. Nebo to, že v celém bytě únosce není signál, ale v té malé místnosti najednou je. Jako tohle by neuspělo ani mezi těmi thrillery, co chodí o víkendech na Prima Love, protože ty jsou sice debilní, ale aspoň dokáží nějak zaujmout, když už nic jiného. Tohle mě leda tak brutálně nudilo. Lepší 1* ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

Mel sem ocekavani velke, kvuli evansovi, protoze ho mam dost rad..mno ze zacatku to vypadalo vpohode, ale pak se film strasne pokazil a stala se ztoho takova divna nezazivna kravina v nadhernym dome.. skoda.. :( ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Chcelo by to ešte film o tom, ako vznikol názov filmu. Inak na moje prekvapenie solídny thriler, ktorý nie je šablónka, vykrádačka, má prekvapivé zvraty a hlavne postavy, ktoré nie sú čiernobiele. Teda obe sú skôr čierne. Nenudí, zaujme, za mňa dobre. 3 z 5 ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Nakonec hvězdu přidávám, protože mě snímek mile překvapil. Ze začátku se vůbec nijak neliší od klasických filmů o únosech. Drsný záporák bez slitování, ublížená hrdinka, která neví, co se děje. Jenže to všechno je jen nástavbou k následující řadě zvratů, která je odhalována postupně a posledních asi 10 minut rapidně mění žánry. Na jednu stranu si říkám, že se děj až moc vlekl a vše, co se v něm událo, by se dalo shrnout v max. půlhodině. Na druhou snímek udělal na svém šokujícím poli velice dobrou práci a naservíroval koukatelnou, místy napínavou, byť jednoduchou zápletku. Slušný thriller, který absolutně neodpovídá zdejšímu hodnocení. Doporučuju nečíst obsah prozrazující kompletní děj (dobrá práce, Novo), či většinu zdejších hodnocení, kde si každý spoileruje, jak se mu zlíbí. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Chlápek unese ženskou a drží ji v baráku. Chce po ní odpovědi kdo je a co udělala ona se naopak chce z tama dostat jelikož není svatá a bojí se, že až mu ty odpovědi dá tak ji zabije. Několikrát se to obrátí a šance se vyrovnají. 60 procent nadprůměrný thriller s 2 vraždama. ()

Reklama

Reklama