Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Seriál Ku'damm 59 je pokračováním úspěšné trilogie Ku'damm 56, ve které se režisér Sven Bohse vrací do Berlína pozdních 50. let minulého století. Sleduje příběh majitelky taneční školy "Galant" Cateriny Schöllackové a jejích tří dcer, Moniky, Evy a Helgy. Berlín 1959: Monika a Freddy si budují kariéru jako muzikanti a tanečníci. Jejich matka Caterina jim coby manažerka skýtá neustálou podporu a zároveň dohlíží na dodržování společenských konvencí. Helga se mezitím vyrovnává s Wolfgangovou homosexualitou a snaží se být dobrou matkou. Když ale zjistí, že je jí Wolfgang nevěrný, její láska i touha po středostavovském životě znovu procházejí tvrdou zkouškou. Manželství Evy a profesora Fassbendera je stále bezdětné a Eva není schopná dostát své roli profesorovy manželky. Když Moničiny životní i profesní plány ztroskotají, rozhodne se zajistit sobě i své dceři Dorli lepší budoucnost - a znovu všem obrátí život naruby. (Cinemax)

(více)

Recenze (22)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

3/3 Ve druhé série tohoto okna do pokrytectví 50. let se mění mnoho. Nicki und Freddy machen Musik, tedy naše rock'n'rollové duo má za sebou úspěšné turné, točí film a bojuje s démony minulosti. Realita se prolíná s fikcí a je místy skutečně úsměvné, jak tu vypadá filmový průmysl konce 50. let, stařičký režisér schopný osahávat matku i dceru a samozřejmě vzpomínky na uvědomělé filmy Třetí říše. Dalšími démony jsou vzpomínky na koncentrační tábory, homosexualita, udání mezi západem a východem... a svobodné mateřství a manželství. Je tu toho mnoho k vysvětlování, k prožití. V dnešní době by už taková rodina po hromadě nedržela ani omylem. Ale pokud budeme držet pěsti, dozvíme se, jak familie Schöllack vkročí do 60. let v Ku'dammu 63. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Ku'damm 59 se mi líbil ještě o fous víc než Ku'damm 56. Už tomu jsem dal pět *, tak mi teď jedna chybí. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Od předchozí série, která řešila i dobový kontext, se seriál přesunul pouze do úrovně vztahové, čili mohl by se odehrávat kdykoliv a kdekoliv. O rozdělení Berlína svědčí pouze homosexuální vztah právníků z obou stran města. Asi se budu muset začít více věnovat animované tvorbě, než i tam pronikne potřeba v každém filmu zobrazovat hluboké francouzské polibky dvou mužů. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konflikt medzi generáciami, nostalgia za minulosťou a konfrontácia komunistov a demokracie. Pohnutá doba, no pohnutejšie osudy mladých, ktorí nerozumejú starým a za tou svojou slobodou neváhajú ísť aj cez vzťahy so zadanými a ženatými, cez podvody, cez prostitúciu, ktorá má byť uvoľňujúca a skrze homo šaratenie v tráve. V podstate žiadny vzťah tu nefunguje. Samý problém a depresia. Pripadá to až tak, že v Nemecku 1959 bola rozvodovosť 120% alebo sa rozvádzali rovno v sobášnej sieni. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Stále kvalitní roztažení dějových linií, které geniálně načrtla první trilogie. Bohužel to začíná být trochu na sílu feministické, až přes čáru, v některých pivotních momentech. S postavami je však stále rozehrána dobrá osudová hra, kdy mi jen málokdy vadila 90minutová stopáž. ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Jak píše má oblíbená hanagi, je to vlastně červená knihovna. Ale chvílemi potemněle červená, v níž cukrkandlové šatičky a lakovky zakrývají hluboké šrámy, rytmy rock'n'rollu jsou opojné a osvobozující a pokrytectví všudypřítomné... V telenovelové zkratce jsou tu skvěle zachyceny proměny, jimiž v 50. letech procházela německá společnost. Už se těším na 3. sérii "Tančírna ’63"! ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Strašně moc jsem si přála, aby se Monika a Joachim vzali. To byly ale nervy. Tenhle seriál puvažuju za velmi milé německé překvapení. Těšila jsem se na každé vysílání. Atmsoféra byla parádní. Co mě vždycky fascinuje u dobových seriálu jsou ty nablýskané vetarány a repliky vozidel. To mě dostavá do kolen. Zřejmě v Německu vůbec nepršelo. :-) Tady to byla taky úžasná podívaná. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Oproti první sérii místy absurdní veletoče s postavami, ale nakonec autorka s talentem zamíchat do romantiky dobové temno a zkazit optimismus tak nějak nečekaně dopřála (některým) postavám štěstí... zatím. ()

Mlle 

všechny recenze uživatele

Každá „dvojka“ je reakcí na enormní divácký úspěch jedničky, což s sebou – bohužel – nese mnohé nástrahy. Málokterý tvůrčí tým jim umí čelit se ctí. A tak se ve dvojce smějeme už trochu křečovitě, zápletky i kulisy jsou vyumělkované, řada záběrů a dialogů nepřichází s autentickým nápadem, ale marketingem s modlou diváka, jehož ikona visí před kamerou a ta se otáčí podle ní: Bude se mu to líbit? Co řekne na tohle? Nezklame ho tahle věta? A co by chtěl vidět tady? Jaká by to přece byla katastrofa, kdyby se namlsal jedničkou a u dvojky by se nudil! A tak je většinou dvojka kýčovitější a trapnější, postrádá autenticitu. Potlačená spontánnost umrtví dobrý záměr. Tvorba na efekt kane z lecjaké osnovy jako tuhé mazivo. Neobvykle profesionální provedení a především dechberoucí kreativita zkušenosti Annette Hess drží téma nad vodou. Komediální thriller z rodinného prostředí, vsazený do uhrančivé komplexnosti poválečných psychologických problémů, ale přece jen sklouzává do středoproudého melodramatu o dědičnosti (špatných a čím dál tím méně sympatických) vlastností a přejímání rodinných vzorců chování. Tak si počkejme, co ve trojce! ()

Luxocculta 

všechny recenze uživatele

Předchozí série byla zajímavá i dozvuky temné minulosti Německa a Němců. Tady se témata až na drobné výjimky zredukovala pouze na vztahové věci, které by se daly zasadit do "jakékoli" jiné země nebo doby. Nevyužití potenciálu daného místa a doby a scénaristické sklouznutí na zcela obyčejnou a někdy až absurdní rovinu, dělá z hodiny a půl dlouhých dílů menší utrpení, které jsem si přál mít rychle za sebou. 55 % ()

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Dobře posazená dobovka, kde se tak moc skákalo ve scénáři a emocích až z toho málem nic nebylo. A ta přiliš dotažená výprava a kostýmy akorát způsobily to, že se ty vyhrocené momenty postav divákům nedostaly pod kůži a všechno to vypadalo spíš jako nějaké dioráma. Chvílemi jsem si přál, aby autoři s těma osudovejma ránama radši polevili a nechali je svoje hrdiny více prožít. Pak by to s nima mohli lépe prožít i diváci. To je tak když tam autoři toho nacpou víc než se tam vejde. Ale stejně mi přišlo nesmyslný, že si postavy nechávají činit taková přikoří a pak s ostaníma zase v pohodě fungují. Normálně bych s nima už do smrti nepromluvil. No nic, rád jsem se na to podíval. Ze současné Německé tvorby se toho u nás kromě tradiční krimi a rádoby anglickejch seriálovejch limonád zas tak moc nevidí. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Pokračování příběhu majitelky berlínské taneční školy Cateriny Schollackové a jejích tří dcer, probíhá v podobném duchu, jako úvodní část, jenom se děj o pár let posunul dopředu a scénáristicky jsou osudy hlavních hrdinek v pokračování více vypjaté a vyhrocené. Dobové kulisy, kostýmy a atmosféra opět parádní. 75%. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se dočkal. Po 56 přišlo slibované pokračování, které mě bavilo stejně jako předchozí minisérie. Na každý díl jsem se moc těšil a nebyl jsem zklamán. Je opravdu neobvyklé, že scénář i nadále pokračuje v nastolené vysoké laťce. A o zvraty není nouze. Možná tentokrát trochu méně tance, ale zase se objevily vynikající písničky. A závěrečná scéna byla úchvatná a jenom nalákala na další sérii. Tak snad se dočkám. ()

DrifterSoul 

všechny recenze uživatele

Vše už viz. my comments on "56". A jen dodávám, nejlepší seriál za posledních několik let, který jsem měl možnost vidět (tedy s výjimkou US "Breaking Bad"). Snad jednou přijde i očekávaná série "63" (?) ..................DODATEK 21 08 2023: Včera večer jsem po 3 letech zcela náhodou na STV narazil na ("Rebelka..." Ep. 2 ). A znovu velké nadšení. Takže opět vzdávám hold a alespoň kopíruji recenzi viz.shora: ....inteligentní, vtipné, břitké a s rychlým spádem. O době, kdy se civilizovaný svět, doprovázen/posilován rytmem rock'n'rollu vracel po WWII pomalu do normálních kolejí, zatímco ve východních guberniích běhaly ženy v montérkách a zpívaly ruské častušky. To vše se umně a přesvědčivě koncentruje do osudů jedné rodiny, složené z autoritativní, ambiciózní matky a jejich třech již téměř dospělých dcer. Němci se opravdu se svou historií vůbec nepářou a dokáží se do ní pěkně syrově a řízně, někdy až cynicky zakousnout. Velká poklona. Máme fakt co dohánět. ()

jendys68 

všechny recenze uživatele

Skvělá atmosféra padesátých let i nálada v poválečném Berlíně. Nejvíce mě fascinovala ambivalentnost postav. Já zažít taková příkoří byť od členů rodiny ,tak už s nimi nepromluvím. Skvělá konfrontace staré a německé muziky s novou americkou vlnou , výborný výkon Cladie Michelsen a postavu Moniky si musí zamilovat každý . 5 hvězdiček stejně jako u předchozí řady. ()

Reklama

Reklama