Reklama

Reklama

10 konců světa

(seriál)
  • Česko Soudný den: 10 způsobů, jak skončí svět (více)

Obsahy(1)

Odhalte skrytá nebezpečí, která mohou zásadně změnit život na Zemi. Co všechno by mohlo způsobit konec světa...? Po celém světě dochází k podivným, strašlivým událostem: z nebe prší sklo, v atmosféře se objevila díra, zemská gravitace je narušená a přestává působit, globální komunikace nefunguje, propuká neznámá epidemie. Tak začíná každá epizoda nového seriálu 10 konců světa. Výsledky nových vědeckých výzkumů odhalily, že právě tyto katastrofické události jsou pouhým následkem mnohem horšího osudu, který by mohl těžce dopadnout na Zemi. Pokud by došlo ke srážce s jinou zbloudilou planetou, k zásahu gama zářením, k erupci metanu na mořském dně nebo k nukleární válce, byl by to konec světa. Podívejte se jak – nebo jestli vůbec – se může lidstvo na hrozící zkázu připravit. (TV Prima)

(více)

Recenze (4)

jackalsc 

všechny recenze uživatele

Některé scénáře zajímavé, zpracování bídné. 20x za díl nám zopakují větu ve stylu "Země bude do dvou týdnu pohlcena černou dírou/sluncem. Přežili by jste?" A těmito stupidními otázkami se to v každém díle jen hemží. Seriál je navíc zpracován úplně komerčním stylem, kde to bylo zřejmě plánované prošpikovat skrz na skrz samou reklamou a proto nám některé fakta omílají jak kolovrati. Navíc každý díl obsahuje většinu scén typu : {křik} "Pomoc pomozte mi někdo, katastrofa je tady" {hromadný křik} . A díly neobsahují skoro žádné informace, kromě toho že asi na 100 způsobu řeknou podobně, že je to hrůza. Navíc zde máme plno lidí kteří v seriálu vystupují, a to asi z nějakých finančních důvodu, kteří tam nemají co dělat a ti melou své hypotézy jedna za druhou, ačkoliv vůbec nemají kvalifikaci se k danému tématu vůbec vyjadřovat. Doplním, že z nudnosti jsem v každém dílu usnul. Ano opravdu. A některé díly jsem byl nucen přeskočit, protože odlišnost oproti předchozího dílu byla jen v jedné změněné věci a scénář zůstal stejný (btw dobrá dojička na peníze aneb prodlužovat co se jen dá). A posledně bych ještě nezapomněl zmínit prima dabing a otřesné obsazení Filipa Švarce, kterého jednak vůbec nemusím, ale který je zde zase typicky obsazen na člověka kterému vůbec nesedí. A toto jsem si všiml, že je u dokumentů klasický trend. Asi cena, ale ten hlas je naprosto otřesný. Na chlapovi co vypadá pomalu jak dřevorubec to nesedí a je to děsné. Shrnuto a podtrženo, komerční brak, který nepřináší žádnou hodnotu a který je tak natahovaný, že diváka spíše uspí, než aby v něm evokoval nějaké myšlenky. ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí dílu katastrofa pod hladinou, se jedná o pěkně zpracovany dokument o katastrofach a nebezpečí naší zemi, místy i s dobrými efekty. 70% ()

Zetwenka 

všechny recenze uživatele

Zajímavé úvahy o možných koncích světa. Osobně se mi zamlouvaly tyto díly (Sluneční erupce, Katastrofa pod hladinou, Dopad asteroidu, Gama paprsek, Megaerupce). Solidně rozvedeno, vyjádřeno důsledky, působení, řetězec událostí, dlouhodobý rámec atd. U prázdnějších dílů,(bludná planeta, vychýlení z oběžné dráhy, černá díra, jaderná válka), kde  moc nebylo rozvinuto  se o to vícekrát  opakovalo  ve stejných frázích, což vadilo + někdy až do úplného destruktivního konce, stále nemístné otázky vedené stylem: přežijeme to, má lidstvo šanci, apod. Místo toho šlo  dát  určitě  více info o působení důsledků a následných řetězců událostí a že by jich bylo) Za mínus asi epizoda Invaze,  to byly už opravdu,  tak teoretické  postupy, myslím, že tak složitě/propracovaně by to těm mimozemšťanům ani nestálo za to:-), pokud jak uváděno, mají být o tolik napřed. Dalo mi to tak na lepší tři ***/+ avšak ta  grafika/efekty pěkné, tak čtyři. ()

draxxi 

všechny recenze uživatele

Mam za sebou teprve 3 dily, a myslim, ze by to vubec nemuselo byt spatny, kdyby tam je v kszdym dile neopakovaly nektery udaje a zabery porad a porad dokola... 62% ()

Reklama

Reklama