Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý Roy Hobbs, jenž má nevšední baseballový talent, si ze dřeva stromu poraženého bleskem vyřeže vlastní pálku, kterou nazve Fenomén (Wonderboy), a vydává se z rodinné farmy do Chicaga, aby své vlohy zúročil. Setkání s pomatenou fanynkou, která ho těžce zraní, však jeho kariéru o šestnáct let opozdí. Na prahu středního věku přichází do newyorského klubu Knights (Rytíři), ale o své místo v týmu musí bojovat. Jeho Fenomén se prosadí, ale cena je příliš vysoká. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (124)

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Další z řady sportovních filmů, kde vládne zlo, mafiánství a podobná stinná stránka sportu. Radši bych viděl ty pozitivnější filmy, kde se bude vyzdvihovat krása sportu, ale upřímně vím, že by nebyly tak atraktivní a koukatelné. Robert Redfort ztvárnil skvěle roli baseballového hráče a fandil jsem mu od začátku do konce. Děj je přizpůsoben filmové atraktivitě a spousta scén se dobře předpovídala. Filmu dávám ale zasloužených 80%, čtyří hvězdy. ()

Habanera 

všechny recenze uživatele

Mám ráda filmy ze sportovního prostředí a zbožňuji Redforda. Je tak přirozený, jako každá jeho postava, prostě talent. Tak i Roy Hobbs, který oplývá talentem, i když jeho cesta na vrchol je trnitá a vykoupena krví, cílevědomostí a i přes zákulisní hry jde do rizika, protože baseball je jeho život. ()

nash 

všechny recenze uživatele

Byl jsem moc zvědavý na jeden ze starších filmů Barryho Levinsona a musím říct, že mě rozhodně nezklamal. Film je příjemně dojemný, scénář neotravuje zbytečně dlouhými baseballovými scénami a herci v čele s Redfordem taky válejí. Jednu hvězdičku strhávám, za trochu nepravděpodobné Hobbsovy odpaly (jednou trefí hodiny, pak zase kabinu s redaktorem a nakonec vymlátí světla) - to bylo vážně trochu moc. Ale jinak pohodovej film. ()

madsenka 

všechny recenze uživatele

Baseball bol a je skvelá hra,Michael Madsen bol a je krásny chlap, Robert Redford bol a je dobrý herec a držitel Oscara za réžiu filmu Rain man,Barry Levinson,bol a je úchvatný režisér...Takže tento film bol a ešte stále je nadpriemerný.Aj ked sa natáčajú dalsie tony filmov o tomto jedinečnom americkom športe,vyzerá to tak,že konkurencia zatial nemá šancu... ()

Amaranta 

všechny recenze uživatele

Achich, jak je to zde zvykem, taky si trochu postěžuji na místní vysoké hodnocení... Bohužel jsem se vinou opravdu hodně předvídatelného dění nudila. (Předvídatelnost nebyla ani tolik v hlavní linii - to taky, nicméně odpustitelně -, ale ty detaily - odpaly napotřetí, zpomalené záběry, doprovod trubek, chyběl akorát pomalu se rozbíhající potlesk a telefonát neřku-li návštěva pana prezidenta.) Škoda, jsem zklamaná. PS: Musím uznat, že jsem se pobavila. Glenn Close se asi nepodařilo příliš připodobnit mladé kočce, a tak se její mladší léta odehrávala ve tmě... ()

Flamik 

všechny recenze uživatele

Nelíbilo se mi jak se jednou daří, pak příde ženská nedaří se, příde jiná ženská zase se daří.. Celkově až přehnaně natáhlý a i když žádná fantazie, tak ale ani žádná nuda. ()

Winster 

všechny recenze uživatele

Já filmy o sportu rád nemám, spíš je to takové co člověk očekáva...ale když tam hraje pan herec jako je Robert Redford, je vlastne jedno o čem to je...Ale teda je to hroznej sport :D ()

batacek 

všechny recenze uživatele

Pro sportovního fanouška je to povinný film. Čekal jsem jednoduchý příběh, ale docela mě to překvapilo (v dobrém). ()

nydahl 

všechny recenze uživatele

Co rici k tomuto snimecku - ja jsem jeden z tech , kteri se hned po shlednuti dali na baseball/softball a je to sport ktery hraju uz 22 let.To je asi i to co na tomto filmu docenuji nejvic.Pribeh zavani az banalnim patosem ale to moralni poselstvi (hlavne pro deti) je proste skvele.Film urcite pozitivne ovlivnil miliony decek v USA a to se da rict jen o malo filmech.Myslim ze film dokonce ziskal onu povestnou malinu jakozto oceneni pro nejvetsi kyc , ale to je tady opravdu vedlejsi.Patos v zaverecne scene je vazne grandiozni a rotika , kterou balon udela ve svetlech nad hristem je parada :-). Co urcite stoji za zminku pominu-li vyse zminene je vykon Duvalla (to je pro me osobne neskutecne obrovska filmova "bit-hidden-star") no a samozrejme Newmanova hudba - ustredni motiv jsem od te doby slysel snad v kazdem filmu o baseballu a vlastne i v mnoha jinych kde jde o ten jeden moment kdy to tam leti a slzy dojeti vytrysknou. Film pustte detem - poskytne jim to dobry priklad v mnoha smerech.Davam 4 hvezdy a to davam malo(i kdyz tady urcite hodne neobjektivni). ()

haakonsen 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem opravdu exkluzivní film o baseballu, ale musím bohužel konstatovat že to je 134 min. obrovský NUDY, nemůžu si pomoct. ()

Airon 

všechny recenze uživatele

Vedel som prečo si nechávam tento film až nakoniec !! Sám som športovec a viem čo je to drina keď chce človek zažiť tu svoju pomyselnú ,,sekundu" slávy keď jeho meno spomínajú a podávajú ti ruky ale ty vieš že bez ľudí okolo seba by si to nikdy nedokázal !! Róbert Redford v životnej športovej roli Roya Hobbsa ()

durkes 

všechny recenze uživatele

Dosť odfláknutý športový film, žiaľ. Začiatok som nechápal, keď 48-ročný Redford a 37-ročná Close hrali zaľúbené osemnástky.....to vyzeralo fakt na paródiu. Strihy a kamera hrozné......(Basinger vchádza do izby, kde spí nahý Redford, vzápätí ten istý pohľad a Redford je už prikrytý)...a iné nezmysly. Záver zbúchaný.....Nie celkom dotiahnutá príčiny atentátu na neho, celkovo nerozpracovaný scenár...všetko len náznakovo a rýchlo a často dejovo nezmyselne......No celkove slabá 40. PS: Mám rád český dabing, ale tento bol fakt príšerný. ()

kodwin 

všechny recenze uživatele

Podařený film, u nějž výborně funguje střih o 16 let a tajemství, které se v tomto období skrývá. Vadilo mi pár naivních nepřesností, které měly scény zdramatizovat (např. zakrvácený bok nebyl při povaze zranění možný), ale i tak mě Přirozený talent vtáhl a nepustil. Doporučuji nejen baseballovým fanouškům, Redford prostě umí. ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Prirodzene živý a uveriteľný film o prirodzenom talente, vychádzajúcom zo skutočných, možno až nespravodlivo prirodzených udalostí. Film nielen o baseballe, ale predovšetkým o pevnej vôli dokázať ostatným, že sa vo vás mýlia. Redford prirodzene vynikajúci. Baseballu ako takému nerozumiem, ale táto dráma je rovnako napínavá ako keď bežíte po odpálení loptičky na ďalšiu métu. Výborný film. ()

Související novinky

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Reklama

Reklama