Reklama

Reklama

ISIS: Nová generace

(TV film)
  • Francie Les Lionceaux du califat (více)
Francie, 2017, 52 min

Režie:

Sofia Amara

Obsahy(1)

Jak se žije bývalým dětským zajatcům islámského státu? Někteří byli školeni na zabijáky, ale podařilo se jim před drsným osudem uniknout... Tento drsný pořad budeme i v reprízách vysílat pouze ve večerních hodinách. Teroristická organizace známá jako Islámský stát se snaží zajistit vlastní budoucnost. Proto se zaměřila na děti. Jejím terčem jsou všichni nezletilí z náboženských menšin, které krutí teroristé zmasakrovali, ale i potomci obyvatel obsazených území. Nejstatečnější konvertují k islámu. Vymývají jim mozky a učí je bojovat. Z nejbezbrannějších se stávají sebevražední atentátníci, domácí nebo sexuální otroci. Dokonce bývají pohřbíváni zaživa, sťati nebo ukřižováni. Dokumentární film ISIS: Nová generace přináší exkluzivní rozhovory s pozůstalými, členy jejich rodin i svědky těchto příšerných zločinů a je svědectvím o tom, jak Islámský stát zneužívá bezbranné děti. (TV Prima)

(více)

Recenze (3)

Marrdaa 

všechny recenze uživatele

No ještě mi někdo řekněte, že už je tam "u nich" klid a relativně bezpečno, takže se nemusí nikam stěhovat a asi vás tam na pár měsíců pošlu. Viděl jsem už spoustu zvrácených věcí, ale když vidim, jak tenhle pokroucenej ksindl vymývá mozky dalším a dalším dětem, točí se mi žaludek v břiše jak centrifuga. Myslim si že i sebevětší pomatenec v řadách SPD musí po tomhle pochopit, že lidé s byť jen špetkou rozumu chtějí odtamtud pryč. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Dokument o dětských vojácích /obětech IS, kteří mají dnes vymyté mozky a společnost se jich bojí. Výčet celkem známých faktů, rozhovory s dětmi z propagandistických videí, popis dnešní situace v internačních táborech , nicméně pár věcí, které mi doslova vyrazili dech 1) katalog fotek holek 10-12let, které byly na prodej ( zvedl se mi fest žaludek), telefonní hovor s prodejcem 2) záběr z dronu na dodávky se dvěma bratry, kteří přijeli v mosulských ulicích k jedněm z tanků a sebevražedně se odpálili - video bylo digitálně doplněno popisky, že vypadalo jako videohra 3) matka, které ukradli tříletou holčičku a ona jen může sledovat její osud přes propagační videa a ví, že je u nějakýho sedmdesátiletého dědka v Mosulu - jako protiklad k tomu borec, který tyto děti zachraňuje a snaží se dokumentovat zločiny IS 4) záběr, kdy v Mosulu policajti sundaj pás s výbušninami z dvanáctilétého sebevražedného atentátníka a pak ho chrání před davem, který ho chce lynčovat a on polonahý brečí a naříká: "Tati, tati..." , skoro mi ho i bylo líto, vymytej mozek, donucenej atd. jenže o tři týdny se odpálil jeho bratr a zabil nějaký lidi. Je to smutný, není to fér, ale ty děti jsou hrozba. PS: Nikdy jsem se nehysterčil z toho, že Němci přijali milion uprchlíků ( jejich problém, když ne bezpečnostní tak minimálně kulturní ) ale tady byl ukázaný německý program, který dětské jezídské IS bojovnky převáží do Německa, aby jim pomohl, ale je jich tolik, že je strčej na malý město a nemají ani psychologa a ten jeden borec sám říká, jak se mu tam nelíbí, jak nemá rád Německo... hodně mrazivá záležitost s dosahem do našeho geoprostoru. ()

Reklama

Reklama