Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh vznikl podle stejnojmenného autobiografického bestselleru Lorenza Carcaterry a představuje kontroverzní vyprávění o událostech, které nemilosrdně ukončily dětství čtyř chlapců a uvrhly je do světa nejhrubšího násilí. Ani po mnoha letech bolestivé vzpomínky nelze vymazat: svět Pekelné kuchyně jim nabídne možnost vyrovnat staré účty... (Universal)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (597)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Čechoslováci majú film Vyšší princip, amíci Sleepers. Myslím filmy, ktoré úspešne polemizujú o otázke viny a možnosti onoho vyššieho princípu, ospravedlňujúceho hrdelný zločin. Dá sa to? Verte, že áno. Veľmi svižne ubiehajúca dráma, o ktorej pokiaľ vopred nič neviete, dokáže vás viac krát prekvapiť. K plnej spokojnosti mi v závere chýbal jeden moment, ktorý sa priam do deja pýtal a mohol dať filmu ešte jednu rovinu navyše, ale to je záležitosť na hodinový pokec pri pive. Film vyvoláva samozrejme aj otázky ďalšie, ale to je pochopiteľne dané predlohou a ani pri takejto luxusnej stopáži (na celovečerák) nebolo možné všetko dotiahnuť do čo najuspokojivejšieho možného konca. Nemal by som nič voči seriálovému spracovaniu. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Dějově tradičně silný film, opírající se nejen o naprosto jistou režii, ale především o hvězdné herecké obsazení, ve kterém se nedá ukázat na nejlepšího. Nejlepší scéna tu však je a není ani tak výrazná, jak by se čekalo. Je to ta kde De Niro popisuje váhové deficity. Jeho typická momentka, které máme tak rádi ze slavných mafiánských fresek. Pokud se podíváme na film jako celek, tak tématicky je samozřejmě nesmírně atraktivní a divácky přitažlivý. Už tyto fakta ho v podstatě pasují do role favorita, který se jednoduše bude líbit. A taky že ano. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Naozaj som nečakal od toho filmu taký mimoriadny zážitok. Je vynikajúco herecky obsadený (Robert.de Niro, Dustin Hoffman, Brad Pitt, Kevin Bacon) a dejovo porovnateľný so špičkou filmov, ktoré som videl. Odkrýva nám ľudské charaktery v zložitých amerických pomeroch v 60. rokoch minulého storočia v jednej mafiánskej štvrti a hovorí verejne o ponižovaní ľudskej dôstojnosti v nápravných centrách, ale i o pomste a jej dôsledkoch. Výborná dráma. Tento film je aj o tom, ako sa vám môže počas pár sekúnd zmeniť celý život. Koniec je skvelý. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mimořádně silný příběh ve který jsem si první část opravdu protrpěl s klukama, abych si druhou část s nimi vychutnal. Režie Barry Levinsona je v době digitálních efektů a modrých pláten vysloveně osvěžující, všechyn ty ruchy, městské prostředí, okrajové postavy dodávají filmu skutečný život. Pokud jde o herecké výkony, musím zmínit spíše vedlejší postavy, které ale na mě udeřily se vší silou - právník Dustina Hoffmana byl jedním slovem naprosto dokonalej a kněž Bobbyho De Nira byl fenomenální, právě on dával filmu ohromnou lidskost a zatímco to peklo co prožívali malý kluci v pasťáku si an neumím představit, tak závěrečnému Bobbymu dilematu jsem rozuměl, pevně doufám, že nikdy nebudu postaven před takovou volbu. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Tento film mě naprosto ohromil. Jak je dlouhý, tak je skvělý, ani chvilka mi nepřišla bezduchá. Výborní herci hrají opravdu kvalitně (v atypické roli se daří Dustinu Hoffmanovi:-)), scénář je prostě geniální. Jak se film zpočátku tváří jako vězeňské drama, tak se časem otočí zase úplně jinam a divák tak nemá prostor pro nudu (jenž by se u někoho mohla objevit dvou a půlhodinovým čučením na pasťák:-)). Brad Pitt mě tady konečně přesvědčil, že je opravdový herec. Prostě jeden z mých nejoblíbenějších filmů a basta. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (7)

  • V nápravném zařízení pro mladistvé je v kině promítán film Harper (1966). (PlayEasy)

Reklama

Reklama