Reklama

Reklama

Koule

  • USA Sphere (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jaké by to bylo, kdyby se všechny fóbie, obavy a černé myšlenky staly realitou? Jaké by to bylo stát se terčem vlastních nočních můr a být přitom uvězněn na dně oceánu? Skupinka elitních vědců se vydává na průzkum záhadné kosmické lodi, která stovky let leží v hlubině Tichého oceánu. Jedná se o mimozemský objekt? Stroj času? Mezihvězdný koráb? Otázky jen umocní nález záhadného artefaktu ve tvaru obrovské koule. (Magic Box)

(více)

Recenze (372)

golfista 

všechny recenze uživatele

Lehounce nadprůměrná Sci-fi. Při zpracování dané předlohy a s takovými herci to mělo ale dopadnout nadprůměrně ! Škoda. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Psychológia, napätie, stiesňujúci pocit z izolácie... to všetko vrátane záverečnej myšlienky tu funguje na pol plynu, unavene, nedotiahnuto. Liga výnimočných sa zišla, aby si odviedla dobre platenú prácu. Dať im príplatok za odbúranie chladného prístupu a rutiny, a výsledok ich "snahy" mohol vyzerať ináč. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Hrůza! Herci formátu Hoffmana a Jacksona by se měli střílet, pokud kývnou na takovýhle scénář. Co to proboha udělali s Crichtonovou knihou? Silně podprůměrné sci-fi tady opět alespoň trochu zachraňují pouze výkony herců a slušné triky (i když ty už by dnes měli být samozřejmostí). ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Já nevím, co proti tomu někteří mají, mě se to docela líbilo...sice to mohlo být kratší, ale to přežijete... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $37,020,277Tržby Celosvetovo $73,300,000║ námet ani nie zlý ale troška rozpačitá réžia to kazí, trikovo to újde, herecké obsadenie dobré, občas príde aj na dávku napätia /55%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Miluju filmy z podmořského prostředí a Koule je pro mne něco jako ztvárnění fascinující noční můry... Sami v hlubinách oceánů. Mám z toho filmu husí kůži, byť skvělý Crichtonův příběh je natočen neobyčejně chaoticky, zmateně a ke konci je až bezhlavě poslepovaný. navíc s výjimkou tajemného matematika Adamse (Samuel L. Jackson) se postavy nepovedly, vypadá to, že si některé hvězdy přijely na plac spíš prohlédnout catering a zapomněly se podívat, koho vlastně hrají... Ale za tu atmosféru nemůžu dát méně, než dávám. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Barry Levinson natočil snímek, který mě osobně velmi potěšil a už v kině to pro mě byl velký zážitek, který je bohužel dost odsuzovaný. Originální pokus o zobrazení myšlenky "Jak by to mohlo dopadnout...". Ukázka, že lidé nemusejí unést obrovskou moc a občas (často) s ní škodí ostatním. Atmosféru ještě více posiluje fakt stísněných prostorů obytného komplexu hluboko pod vodou a nebezpečí "mimozemské" lodi, který je doplněn velmi výbornými herci. Rozdělení na kapitoly je frustrující, ale dobře využité. Celý příběh je velmi dobře vystavěn a vypointován. Pátá hvězdička je malý dárek, který si možná film nezaslouží, ale některá nízká hodnocení zde mě k tomu nutí. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Miluju knihu, film je slabší, ale není to podle mě zase taková katastrofa. Dobří jsou herci, hudba a v některých scénách se podařilo docela i navodit tu správnou atmosféru ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Elliot Goldenthal: 1. Pandora's Fanfare ,2. Main Titles ,3. Event Entry 6-21-43 ,4. The Gift ,5. Sphere Discovery ,6. Visit To A Wreckage ,7. Water Snake ,8. Terror Adagio ,9. Wave ,10. Fear Retrieval ,11. Andante 12. Manifest Fire 13. Mainfest3 14. Their Beast Within ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Naspodku určite bude napísané Made in Kórea." Veľmi dobrá adaptácia zaujímavej, mojej obľúbenej knihy Michaela Crichtona. Prvú hodinu a pol je to výborná podmorská jazda. Vidno, že to stálo 80 miliónov, čo na 9O. roky nebolo najmenej, aj keď nepochybujem, že nemalú časť zhltol vskutku ambiciózny kasting pozostávajúci z vtedajších hviezd. Skvelá výprava podmorskej stanice, v ktorej by som chcel bývať celý rok, parádne nadizajnované skafandre, v ktorých je jasne rozpoznať, kto je v nich, mrazivá atmosféra (na čom má podiel aj originálne delenie na kapitoly), parádne morské obludky, inteligentný (alebo sa tak aspoň rafinovane tváriaci) scenár a super kasting. Sebavedomý matematik Samuel L. Jackson, nesebavedomý astronóm Liev Schreiber, v rámci možností adekvátna Sharon Stone, v rámci netypického žánru solídny Dustin Hoffman, ale najlepší je aj tak rázne chladnokrvný kapitán Peter Coyote, ktorý pôsobí dojmom, že ak by vstúpil tiež do gule, ako jediný by to nezneužil. Bohužiaľ, Sféra má dve hodiny - a posledných 30 minút je fakt dosť mimo. Chaotických, zbesilých, zmätených, čudne zostrihaných. Napriek tomuto výraznému mínusu 70%. Kino Považan NMnV 1998 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ja si vzdycky Kouli pamatoval jako nic moc podvodni dobrodruzstvi o parte potapecu, co se nudi nekde v ponorce a kdyz sem si to ted pustil na dvd, tak sem byl hodne prijemne prekvapenej. Nejen, ze ma film hodne slusnej pribeh, ale zaroven ma naprosto perfektni mrazivou atmosferu a od zacatku do konce slape jako hodinky. Je sice fakt, ze sem tam se objevi nejaka nelogicnost, treba proc si hlavni hrdinove nepredstavi neco, co by jim pomohlo, ale to jsou jen takovy maly detaily. Navic ma film paradni triky, ktery obstoji i dneska, super rezii a hvezdny herecky obsazeni, ktery ale funguje a nikdo nevycniva a solidne hraje i treba takova Sharon Stone. Mozna je to tim, ze sem predtim film videl jen v televizi a az ted na dvd s titulkama, ale me se to proste libilo a prijemne me to prekvapilo. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Já jsem knihu nečetl, ale přesto nebo právě proto se mi film hodně líbí. Možná jsem ovlivněn tím, že mám rád filmy tohoto typu, tzn. malá izolovaná skupina lidí ma co dočinění s něčím neznámým. Ale přesto považuji Kouli za netradiční sci-fi, kterému nechybí několik překvapivých zvratů, atmosféra ani slušná zápletka. Co se týká závěru, tak ten mě naštval, protože jsem si přál, aby to skončilo jinak. Ale pak jsem si uvědomil, že ono je to tak vlastně lepší... ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Být to béčkový film, tak dám možná i pět hvězdiček. Ale když snímek režíruje Barry Levinson a v hlavních rolích se objeví hvězdy jako Dustin Hoffman, Samuel L. Jackson či Sharon Stone, tak z toho vychází jen slabý průměr. Určitě jeden z mnoha snímků, který už bych znovu vidět nemusel...... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nenapsal žádnou vědátorskou práci a tak je poměrně pravděpodobné, že až se na dně oceánu objeví nějaká ta záhadná záhada, tak k jejímu zkoumání patrně nebudu přizván. A to je dobře, protože by to tam se mnou třáslo, komunikovalo by to se mnou přes počítač, tvářilo by se to tajemně a já bych přitom zcela nevědecky usnul - stejně jako se mi to již dvakrát povedlo u tohoto snímku. Tímto přiznávám, že jsem to nedokázal dokoukat a rozhodně to nehodlám v tomto tisíciletí napravovat. Snad v tom dalším. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Docela by mě zajímalo, kde udělali soudruzi z USA chybu - po přečtení knihy by člověk řekl, že lepší námět na film být nemůže. Leč místo inteligentní a napínavé podívané tady po slibném začátku dostaneme jakýsi hybrid, zjevně opravovaný ve střižně, který se jen tváří jako psychologická sci-fi. Napětí vystřídá nuda a závěr je už definitivně k smíchu. Snad je to nějaké prokletí, že z Crichtonových knížek udělá dobrý film jen Spielberg (a to ještě tak tak)... ()

Související novinky

HBO chystá sci-fi od autora Jurského parku

HBO chystá sci-fi od autora Jurského parku

28.08.2020

Zatímco se seriálový Westworld pomalu chystá na svoji čtvrtou řadu, kabelovka HBO už si mezitím od autora knižní předlohy (a mraky dalších děl) Michaela Crichtona vyhlédla další projekt. Tentokrát se… (více)

Zemřel autor Jurského parku

Zemřel autor Jurského parku

05.11.2008

Je tomu tak – rok 2008 je mimořádně „bohatý“ na pády hvězd z filmového nebe. Ledger, Heston, Newman, Minghella... a teď Michael Crichton. Ten se proslavil hlavně jako bestsellerový spisovatel, ale… (více)

Je Maguire dobrý Nemec?

Je Maguire dobrý Nemec?

22.04.2005

Tobey Maguire (na obr.), ktorý od čias Spider-Mana 2 herecky nepohol ani prstom, bude účinkovať v dráme THE GOOD GERMAN v réžií "pohodára" Stevena Soderbergha. George Clooney si v snímke zahrá… (více)

Reklama

Reklama