Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtvrtá válka nindžů skončila před 15 lety. Pět soupeřících vesnic se spojilo, spolupracují a nyní dokonce budou poprvé společně pořádat chuuninskou zkoušku. Naruto Uzumaki je 7. hokage Skryté listové vesnice, z níž se v době míru postupně stalo město s pokročilou moderní technologií, a s Hinatou má dvě děti: syna Boruto a dceru Himawari. Práce hokage zabírá Narutovi všechen čas, je hrozně vyčerpaný a stínovými klony se nechává zastupovat i doma, kam už z kanceláře téměř nechodí. Boruto je genin v elitním týmu, který trénuje Konohamaru Saturobi. Boruto ale svůj výcvik zanedbává jako výraz vzpoury proti otci. Sarada Uchiha, dcera Sasukeho a Sakury, na sobě naopak tvrdě pracuje s cílem být příští hokage. Třetí člen týmu Mitsuki je schopný záhadný chlapec, jehož rodiče nikdo nezná. Boruto o chuuninské zkoušky nemá zájem, ale šance zazářit na nich před svým otcem ho nakonec zláká. Požádá o trénink Sasukeho, ale když vidí, že nic se nedá naučit rychle a bez námahy, podlehne lákavé nabídce vědeckého týmu, aby využil jejich zařízení, které dovolí každému bez použití chakry i bez předchozího tréninku a zkušeností používat pokročilé nindža techniky. V prvním kole zkoušky tříčlenný tým zachrání Sarada, která má rozhodující podíl i na zvládnutí druhého kola zkoušky. Boruto chce být nejlepší za každou cenu, a proto už od druhého kola podvádí. Po vítězství v souboji třetího kola jej Naruto sám před všemi diskvalifikuje a odkryje tím krutou pravdu, že Boruta chtěli vědci pouze zneužít pro reklamu na prodej svého vynálezu. Nad arénou se v tu chvíli nečekaně objevují mocní nindžové Kinshiki a Momoshiki Ōtsutsuki, kteří pohlcují chakru a schopnosti druhých a jejich cílem je získání nepřekonatelné síly, věčného mládí a nesmrtelnosti pohlcením veškeré rozptýlené chakry, která zůstala po legendární princezně Kaguye. Rozbíjejí arénu plnou diváků a účastníků chuuninských zkoušek a ani všichni přítomní nindžové nemají dohromady sílu je porazit. Když Naruto pochopí, že nepřátelům jde především o jeho chakru devítiocasé lišky, rozhodne se obětovat, aby zabránil ještě větší zkáze a ztrátám na životech. Teprve po ztrátě otce Borutovi dochází, jaký jeho otec ve skutečnosti byl, jakou neuvěřitelnou sílu a schopnosti dokázal získat pouze svým tvrdým tréninkem a pevnou vůlí a nikoli technickou zbraní, na kterou se chtěl spoléhat Boruto a která v boji proti Ōtsutsuki zcela selhala. Boruto lituje svého chování a chce se stát dobrým nindžou. Šanci mu nabídne sám Sasuke, který cítí Narutovu chakru a rozhodne se uspořádat výpravu těch nejsilnějších nindžů pěti vesnic s cílem zachránit Naruta, protože je přesvědčen, že ještě není mrtvý. Boruto se po jejich boku vydává na záchrannou misi, na níž budou muset všichni v extrémně těžkých bojích s nepřáteli mnohem větší síly ze sebe vydat vše a maximálně spolupracovat, aby dvojici Ōtsutsuki dokázali čelit. Dokáže být „neschopný genin" Boruto v takovém boji přínosem? Podaří se zachránit Naruta a celý svět?

Fanoušci Naruta si jistě přijdou na své, neboť film přirozeně navazuje na linii předchozích příběhů, zachovává si ducha celé série, nemění násilně grafiku, myšlenky ani dějová schémata, a přesto znovu přichází s něčím novým, neotřelým a neokoukaným a nenásilně modernizuje svět mangy a anime o Narutovi, který vznikl už před několika desetiletími. (bergenia)

(více)

Recenze (18)

Katsuragi 

všechny recenze uživatele

Tak jako většina filmů Naruto, tak i tento byl klasický průměrný anime film. Řekl bych, že snaha autorů vytáhnout ze značky víc je vidět na celém filmu. Nečekal jsme od filmu mnoho, ale po posledním filmu jsem myslel, že autoři z TV Tokio konečně přišli na to správné koření, které z toho udělá dobrý film, jenže oni to asi hodili do koše po premiéře a tak se museli vrátit ke klasice což nikdy nebyl dobrý film. Prostě hromada "Rasenganu" ať už v jakékoli formě to není prostě ono. ()

Tumbik 

všechny recenze uživatele

Mám to štěstí a viděl jsem to v japonštině, ne v čínštině a podobnejch hnusech jak tady někteří píší, že to viděli. Vynikající, nostalgický, skvěle propracovaný film se skvělou, i když krátkou finální bitvou. Vztahy a pocity mezi jednotlivými postavami jsou skvěle propracovány, vše dává perfektní smysl - hlavně Borutova frustrace a touha překonat svého otce. Asi nejvíce se mi na celém filmu líbila scéna, kdy si na sebe Boruto oblekl Narutovu starou mikinu :)... nostalgie jako blázen, připomnělo mi to důvod, proč jsem Naruta začal sledovat :). Kishimoto to vymyslel skvěle, nová krev dala Narutovi (jakožto seriálu) nový rozměr, nemůžu se dočkat Boruto seriálu. Jsem tak rád, že Naruto nekončí úplně :). ()

Reklama

Seiby1 

všechny recenze uživatele

Dost možná nejlepší film z Narutova světa vůbec. Je škoda, že další pokračování z hlediska kvality nebude možné, a to mě samozřejmě jako fanouška štve. Největší a nejsilnější záporák, z anime po shlédnutí tohoto filmu, vypadá teď dost tuctově. Nejhorší na tom je, že se mi strašně líbí dospělý Narutosvět, tudíž bych rád viděl v budoucnu nějakou další sérii s Narutem a Sasukem pohromadě. Bohužel by se tu střetávala kvalita s kvantitou, a já jsem vždycky pro kvalitu. 85% ()

FunnyXis 

všechny recenze uživatele

Ke všem Naruto filmům jsem byl vždycky skeptický, jelikož se nikdy nejednalo o prvotřídní zážitek jako je anime/manga. Nicméně díl před tímto nebyl zase tak marný, tak jsem si řekl, že zkusím i Boruta. Vlastně vám tento film krásně objasní kdo s kým kopuloval a jak jejich děti vypadají, což je po konci anime série hodně dobrý napd. Cělkově film rychle utíkal, mohli jsme vidět spoustu akce, nejen Narutovy, Borutovy, ale ukázali se nám i jiné postavy, které už dávno známe, což mě se osobně líbilo. Dobré bylo i vidět, že autoři mysleli na vývoj techniky, jelikož od mladistvých let Naruta uběhlo už pár dekád. Abych to tak shrnul, tak tento film vám přinese ten pocit, že Naruto žije spokojený život a všichni jsou tak nějak šťastní a kamarádi. Nevím jestli bych dal šanci Boruto seriálu, jelikož by byl kryt ve stínu Naruta, ale uvidíme. Hodnotím 5* protože Naruta sleduji už pár let a tohle je prostě srdcovka. ()

Vanchovi 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé, ale ťaží to hlavne z nostalgie a známych postáv, z ktorých veľa tu nemalo dosť priestoru. Animácia je modernejšia, ale zdá sa mi, že aj kvôli tomu tam chýba ten pocit, ako bol pri seriály Naruto. Filmy boli stále slabšie ako seriál, tak budem dúfať, že to bude platiť aj v prípade Boruta. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Po titulkách nasleduje ešte jedna scéna. (TomX2)

Reklama

Reklama