Reklama

Reklama

Amityville: Počátek

  • USA The Amityville Murders (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh šíleného masakru, který se stal v sedmdesátých letech, a děsivých hlasů, jež k němu vedly... Začínat si s vyvoláváním duchů, když bydlíte na indiánském pohřebišti, není ten nejlepší nápad. Zvláště když bydlíte v Amityville. Rodině DeFeových se náhle dějí hrozivá neštěstí a začnou mít podivné vidiny... V Amityville pořádá rodina DeFeových oslavu narozenin sourozenců Dawn a Butche. Rodina je problémová, Butch je závislý na drogách, Dawn by ráda vypadla z domova a celá rodina trpí násilnickou a zlou povahou otce Ronnieho. Přímo na oslavě Ronnie zmlátí Butche, když zjistí, že si Butch s Dawn vzali do domu kamarády. Ronnie ale neví, že to, co mladí v domě dělali, bylo vyvolávání duchů. Další den matka Louise najde v Butchově pokoji drogy a dopis, kterým mu univerzita oznamuje, že nebyl přijat. Butchova přítelkyně Donna dá Butchovi večer v autě, když se sexuálně „baví“, nějakou drogu a Butch začne mít podivné vidiny. Následně Donnu drsně z auta vyhodí a to znamená jejich rozchod. Nastává Halloween a Butch na tom není psychicky nikterak dobře. Stále jen doma pospává ve svém pokoji, a tak si ani nevšimne, že se někdo vloupal do domu a otci vybral trezor. Ronnie, který myslí, že pachatelem je jeho syn, Butche brutálně před rodinou zbije. Butch se pak ale Dawn svěří, že on skutečně neměl s loupeží nic společného. Butche stále pronásledují vidiny, v domě se ovšem opravdu začnou dít podivné věci. Jedné noci je rodina probuzena podivným boucháním a od domu odjíždí černé auto. Ronnie na lidi v autě křičí, že se jich nebojí. Další den Ronnie napadne svou dceru, manželku a dva kluky ze sousedství, kteří za Dawn přišli na návštěvu. Butch to vidí a namíří na otce pušku, ta však selže. Překvapivě Ronnie svého syna nezbije. Butch se za několik hodin přizná Dawn, že celou rodinu sleduje a že našel otcovy peníze v jejich dětském úkrytu. Butch také přemlouvá Dawn, aby z domu ujela. Ta se sebere a odjede ke svým prarodičům. Tu noc má Butch těžké vidiny, temné postavy ho nutí, aby vyvraždil rodinu... (TV Prima)

(více)

Recenze (37)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Tých Amityville hororov tu už bolo toľko... a s výnimkou prvých dvoch starých dielov plus remaku z r. 2005 boli všetko úplné kraviny, takže divák už od toho tak nejako nič nečaká, a ani sa dokopy ničoho nedočká. Je to síce prekvapivo o niečo znesiteľnejšie, ako som čakal, ale po hororovej stránke to nefunguje, ani nevydesí, triky sú chabé a je ich minimum, čierne zahmlené postavy nemôžu zaujať nikoho (takéto niečo podľa mňa patrí do minulého storočia), vraždy sú mimo záber a celkovo to po stránke deja či scenára neponúkne vôbec nič nové ani zaujímavé. Nakrúcať jeden a ten istý film dookola, iba s inými hercami, navyše ešte aj s takouto lacnou produkciou, je úplne zbytočné. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Trápna kvázi rekonštrukcia brutálnej reálnej udalosti z roku 1974, kedy šialený DeFeo v spánku uprostred noci povraždil svojich rodičov a súrodencov a táto tragédia viedla k všetkému možnému, vrátane dosť nevydarenej filmovej hororovej série. Ktorej ďalší diel sa k nám práve dostal. A je fakt zlý. Slabo vystihnutá sedemdesiatková atmosféra, nesympatickí herci, odporné postavy, klišé scenár, slabá réžia a hnusný televízny vzhľad. Režisér Daniel Farrands v minulosti napísal Halloween 6 a produkoval Amityville: Prebudenie. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Film podle skutečné události, která je hororovým fanouškům dobře známá. I když je scénář trochu přibarvený, aby aspoň film trochu bavil, tak se přeci jen nemohl odchýlit úplně od toho zásadního a proto neuspokojí fanoušky, kteří čekají něco extra. Film je jinak dobrý, jen už to pro dnešní společnost není moc lákavé. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Interakcie medzi postavami boli skôr smiešne, než desivé, a to isté možno povedať aj o hrôze v pozadí. Konkrétne tento remake Amityville story nemusel vôbec vzniknúť. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Chudinka barák, co všechno už zažil... kdejaký rejža tu o film se snažil." Synáček Butch se sice taky usilovně snažil..., a snažil..., a snažil..., propadat se do šílenství alespoň trochu uvěřitelně nebo aspoň zajímavě, ale marná snaha. Žádná hrůza se u mě nedostavila, jen útrpný soucit. Chudinka příběh, chudáci herci a chudák já! Taková vleklá nuda... Tak aspoň že Paul Ben-Victor, coby fotr-lotr, měl drajv při domácím násilí (např. pěkná šlupka loktem do břicha, chudinka manželka) a nebo když vkleče objímal svou ženu a ronil krokodýlí slzy. Hvězda pro něj, víc si z filmu určitě pamatovat nebudu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Po sedemsediatypiaty krát idú natočiť obohranú platňu, ale ok. Veď aj Bedári sa natočili už v mnohých verziách a väčšinou ide vždy o pútavú verziu, hoci s tým istým príbehom. V tomto prípade ale nechápem, kde sa vytratilo to hrôzostrašné. Absencia ľakačiek, nedôveryhodné herecké výkony, a tak jedinú hviezdu môžem dať len za to, že sa hlavný neherec snaží aspoň podobať na Ryana Reynoldsa. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký horor „The Amityville Murders“ tak nějak kvalitativně zapadá do toho, co série „Amityville“ představuje. Nutno ale přiznat, že tohle není vyloženě odpadový film, jen v sobě prostě nemá nic, díky čemuž by vynikal. Je to příliš předvídatelné, jede se na příliš jasné linii. A ta linie prostě nikam nevybočuje. Nečekejte nečekané a možná se nebudete nudit. Ale možná i tak ano. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Nic co by už nebylo natočený mnohokrát. Tady se to snaží dát za vinu duchům což, ale v kombinaci s drogově závislým synem vychází naprázdno a celé se to může vyznít tak že měl synáček halušky, které ho dovedli až k vyvraždění celé rodiny zvláště jeho fotr si to zaslouží. Nebylo to nejhorší, ale ani nic co by stačilo za zmínku. ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu se mi nejvíce líbila atmosféra. Bylo to temné, ale i tak mě to moc neoslnilo. Příběh byl tuctový a po tolika filmech mě přestal bavit. Mělo to ale dobrý potenciál. To v 70. letech neznali paranoidní schizofrenii? “Ne, náš syn není nemocný, za všechno v tomto domě můžou duchové!” Proč z toho neudělat horor, když by z toho bylo mnohem lepší psychologické drama, kde by neřešili duchy, ale jen psychické problémy vraha? Škoda. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Největší problém tohoto filmu je v tom, že kromě těch dětí a dědečka jsou zde všichni buď postižení nebo retardovaní. Otec je násilník a asi kriminálník všechny zde mlátí a jim to nevadí syn je feťák a jen fetuje a leží doma v pokoji případně se baví se svými podobně vylízanými kámoši dcera je blbá jak tágo na kulečník a matka ví, že se něco špatného stane, ale vůbec jí to nevadí babička naopak taky něco ví, ale neřeší to. Takže synovi hrábne a všechny postřílí (není to spoiler je to řečeno na začátku navíc každý kdo viděl 3:15 Zemřeš nebo původní Amityville případně četl něco o tom to ví) a dostane 6 doživotí. Více se mě líbila verze 3:15 Zemřeš kde je řečeno, že dům stojí na místě bývalého hřbitova tady je řečeno, že je postaven u místa kde byly mučeni lidé celkově i ta šílenost je lepší v 3:15 Zemřeš než tady. Optimálně 40 procent za ten konec 20 přihodím. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Nic moc. Rozhodně jsem viděl lepší zpracování Amityville než je Počátek. Herci nejsou nijak záživní a místy jsem se doslova nudil. K vidění je to dobré jen proto, že se jedná o zajímavost o nahlédnutí prvopočátku známé hororové legendy. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Pane jo, jako jen tak na okraj, ale začínám vám být dámy a pánové z těch vražd v Amityville už nějak docela vážně slušně zmatený, neboť když vezmu v potaz, kolik snímků natočených dle skutečných událostí bylo právě z tohoto domu již natočeno a v každé té verzi se stalo poměrně dost něco jiného, a to z toho dlouhého seznamu ještě vyřazuji všechny ty céčkové braky, tak si říkám, že se tam buď mordovalo rok co rok, ale spíš jde prostě asi jen o zlatý filmový důl, ze kterého tvůrci čerpají ty své „potřebné skutečné události“, a tak vlastně i právě tuto podívanou beru v první řadě jen jako další nedůvěryhodnou verzi jistých událostí, které se tenkrát na onom místě odehráli a hned na začátek musím konstatovat, že žánrově se tentokrát jedná především o psycho thriller, neboť se zde tvůrci zaměřili hlavně na postupný duševní rozklad sourozenecké dvojice Dawn a Butche, respektive především tedy psychicky nevyrovnaného Butche, kterému hrabe víc a víc, až mu v závěru filmu hrábne úplně a všechny členy domu pošle do věčných lovišť. Hororového mi tu každopádně ale toho příliš nepřišlo, nějaké to směšné duchaření zde vůbec nefunguje, krve tu není ani kapička a i závěrečné vyvraždění je více než decentně zpracováno, hlavně nenásilně přátelé, řekli si zřejmě filmaři. Co zde nicméně působivé je, je chvílemi funkční napětí, ale hlavně nečekaně podmanivá atmosféra, nesoucí se skoro až jakoby v takovém halucinogenním oparu, což tento film hodně zachraňuje. Postavy a jejich herečtí představitelé jinak ale nejsou nikterak zajímavé, natož výrazné, a jelikož The Amityville Murders již nic dalšího nenabízí, musím celkově tuto verzi událostí z „domu hrůzy“ označit jako slabší průměr, jehož sledování se dá sice vydržet bez nějaké větší újmy, zároveň ale pokud se ho jakýkoliv divák rozhodne minout, tak rozhodně o nic nepřijde. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Náhodou mě to příjemně překvapilo...Není to žádný propadák jak se tady mnozí snaží ostatní přesvědčit...Není to ani žádná pecka, nicméně jelikož jsem od tohoto filmu vůbec nic neočekávala, tak jsem byla příjemně překvapena...Bylo tam pár dobrých strašidelných scén a to jsem si myslela, že mě už nic nemůže překvapit...Podle mě je to velice solidní průměr...Za mě 75% ()

Reklama

Reklama