Reklama

Reklama

Slet čarodějnic

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

V Baskicku v roce 1609 se několik žen obviněných z čarodějnictví snaží oddálit svoji popravu, a tak nalákají inkvizitora na oslavu sabatu. (Netflix)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (43)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Perfektně ponuré, hutně středověké, autentické, syrové, atmosfericky jednoznačně takové, jako když byste si chtěli pustit film z prostředí Baskitska odehrávající se v roce 1609 o místních čarodějnicích. Překvapilo mě to, především i proto, když vidím, jaké hodnocení zde film má. Kdyby film nešel distribucí Netflixu mezi diváky, tak by to jako alternativní filmařina určená pro festivaly, bylo podle mě úplně v jiných procentuálních relacích. Ale zase by to tady skoro nikdo neviděl. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak za mě jeden z nejpovedenějších filmů z produkce Netflixu. Pro filmy o čarodějnictví mám celkem slabost a tenhle se fakt povedl. Jde sice spíš o jakési komornější konverzační drama ale to mi vůbec nevadilo. Většina děje se odehrává buď v cele nebo ve výslechové místnosti. Tím pádem je to spíš ukecanější a stojí to hodně na hereckých výkonech. Třešničkou "na dortu" je pak závěrečnej sabat a celkový zakončení filmu. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Omnoho viac ako o čarodejniciach, sú tieto filmy poväčšine (nadnesene povedané) o strachu muža zo schopností či sily “vagíny”. V 15 storočí bola každá krásna žena, ktorá vedela tancovať, nebezpečným individuom, ktoré predstavovalo hrozbu. Muži odjakživa kvôli krásnym ženám strácali hlavu, bez ohľadu nato, či išlo o bohatých alebo chudobných, pričom po morálnom prehrešku, bolo rapídne jednoduchšie uviesť, že mu “počarovala”, ako priznať zlyhanie. Tento snímok je zhruba do polovice veľmi slušnou, dobovou “zábavou”, nuž ale čo s ním urobili následne, zato si Netflix nezaslúži nič iné, ako odobrať ENKO. Toľko budovaná atmosféra sa totiž nakomplet vytratí, už to nemá to mysteriózne čaro, pričom záverečná tretina je už vyslovene na smiech. Veľmi slabé, nevýrazné, bez hororových prvkov či gradácie napätia .. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Plápolá hranice, plamínky v očích, když tančí samice, hlava se točí.“ A pro věc zapálenému inkvizitorovi se začnou zapalovat i lýtka. Poetická, leč hořká balada se zpěvy, tanci, kanci a šesti pekelnými divoženkami. HŘÍŠNÉ OKÉNKO: [][] Aneb Faustčin manuál pro očarovaného Dona Rostegui, kudy tudy na sabat. Ϣ Flanďáku hříšný, sutanu vykasej a houbičky zobni, ať orosí se mysl tvá  sychravá, askezí vysušená. Ϣ Rypákem prasečím a chřípím svým nestoudným vůni žen pekelných lačně nasávej. Ϣ Stránky bible rozečtené jen kozím chlupem zakládej, divoce ryč a skřeky vydávej. Pak okem svým černým, chtíčem zakaleným, nestoudná mámení pekelná uzříš. [][] Demagogie, tmářství a zvůle mocných mužů, slintajících nad živočišným ženstvím při VIP derniéře sabatu. Parádní byl i hororový aerobik malé Katalin, s tak gumovým tělem a krkem, že by jí záviděla i Regan z Exorcisty. Hvězda dolů za závěr bez karmy. Být to na mně, tak na útesu Padre Cristobala čapnu za flígr a: „Ty zmrde bonzácká, tak víra prý dává křídla? Ukaž! ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Že byli komunisté tlupou gaunerů, to je bez diskuse. Ale pokaždé, když slyším nějakého flanďáka pronášet řeč o tom, že by se měli za své zločiny omluvit, dostávám lekci z pokrytectví. Římskokatolická církev toho má totiž na hrbu tolik, že by se už dávno mělo jednat o zakázanou organizaci pro její zločiny proti lidskosti, nemluvě o všech těch pedofilních aférách. Španělská exkurze do sedmnáctého století mě tudíž potěšila velice velmi a znovu mi dokázala, že soudce/ inkvizitor/ žalobce vyzbrojený neprostupnou logikou a pevnou vírou/ ideály musí dosáhnout svého za každého režimu. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 19. září 2020 na Mezinárodním filmovém festivalu v San Sebastiánu. (WernerDMZ)
  • Natáčení filmu probíhalo od začátku května do konce června 2019. (WernerDMZ)

Reklama

Reklama