Reklama

Reklama

The Russian Bride

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Starší zámožný muž Karl Frederick (Corbin Bernsen) sa kvôli samote snaží nájsť svoju spriaznenú dušu, no nedarí sa mu. Na internetovej zoznamke jedného dňa narazí na sympatickú Ninu (Oksana Orlan). Háčik je však v tom, že ona je z Ruska a on žije v USA. Vďaka svojmu bohatstvu ju Karl presvedčí, aby spolu s dcérou priletela k nemu a začala u neho žiť. Z ošarpaného paneláku sa matka s dcérou presúvajú do majestátneho sídla a vyzerá, že sa pre nich začína život ako v rozprávke. Postupom času ale začína byť jasné, že o rozprávkovom živote nemôže byť ani reči... (Marceloo)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (56)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tady člověk tak nějak ví, co očekávat a film cca dvě třetiny ničím nepřekvapí, protože jede přesně podle zaběhnuté linie nadšení-rozčarování-teror. Co se skrývá za Karlovým jednáním se dá tak trochu vytušit, takže ani v tomto ohledu se nestane nic převratného. Nicméně i přes určitou rutinu se na to dívá dobře. Ušel solidní chladný vizuál, najde se pár napínavých chvilek a fajn byli i herci s překvapivě dobře hrající Oksanou Orlan na čele. Nicméně po hodině dá režisér divákovi ochutnat něco krve, aby do toho v závěru neskutečně šlápnul, díky čemuž v mých očích vyletěla procenta nahoru. Sice bych se obešel bez mysteriózního prvku, který mi tu připadal kapánek navíc, ale ten zase tolik rušivě nepůsobil. Ojeda si i ve svém druhém počinu jede to svoje a to je dobře. 75% ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Palec za námět. I za ty koule zkusit vykuchat největší instagramovou hvězdičku současnosti. Jenomže ani dost solidní gore nedokáže zakrejt, že se Ojeda pokouší o pomalu až austenovskou epiku s rozpočtem jedný večeře v McDonaldu. I proto to nefunguje. A finální rage mód proto působí až srandovně. Škoda. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mučivě dlouhé drama se nakonec promění v jatka. Vcelku předvídatelný příběh mladé ruské matky, která se od tyranského manžela uchýlí se svojí dcerou do náruče chápavého amerického dědka. A je jen otázkou času, i když toho filmového dosti dlouhého, kdy dědek ukáže svoji pravou tvář a vyjeví skutečné úmysly. Slušná kamera a velmi dobrá hudba dají zapomenout na pomalé tempo. Plíživá hrůza. Osobně si nemyslím, že duch měl být skutečný, spíše šlo o představy dívky pobývající v pro ni strašidelném domě, každopádně nešlo o nijak rušivý prvek. Dal bych tři, ale závěr si samostatnou hvězdu zaslouží. Plivu na váš hrob a Carrie. Téměř tři čtvrtiny filmu jsou pro trpělivého diváka, což já tentokrát byl. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Russian Bride" sa nakoniec ukázalo ako celkom schopný thriller/horor. Viac-menej je film thriller, akurát záverečné akčné finále dostane tú potrebnú dávku krvi, aby sme to mohli priradiť aj do hororového žánru. A celé to finále je fakt skvele spracované. Oksana Orlan tam podala absolútne výkon. Naštartovaná po veľkej dávke kokaínu sa postaví na nohy a pustí sa do boja a nebude to veru príjemné. Všetko je to pre ochranu svojej dcéry. Čo teda na filme funguje? Teda okrem toho hustého záverečného finále, ktoré je fakt super? Corbin Bernsen ako Karl je zaujímavý. Rozumiem jeho motivácii a miestami vie byť skutočne nebezpečný. No potom niekedy urobí rozhodnutia, ktorými svojmu plánu absolútne podkopáva nohy. A neviem prečo? Hoci sa to snaží nejako vysvetliť, moc to celé aj tak nedáva zmysel. Nina s Dashou sú mi sympatické. A priznávam, že som im fandil, aby sa z tejto situácie dostali. Sú tu pekne spracované scénky, no niekedy keď sa do toho pridajú efekty, tak sa ukáže, že veci nie sú vždy až tak jasné. Najlepšie je to vidieť keď sa kôň pustí do cvalu. Páči sa mi postava Hagena. A keď nám ukáže svoj obľúbený film, tak mi bude všetko jasné. Služobná Maria je trošku iná story. Z nej po celú dobu cítim niečo negatívne a na konci sa to opäť veľmi pekne ukáže. Celkovo ma film držal, no sú tu skutočne momentky, kedy som nerozumel Karlovým rozhodnutiam. Mohol to všetko urobiť oveľa jednoduchšie. A ušetril by si kopec problémov. Na druhú stranu je ale pravda, že možno to čo sa snaží dokázať ani reálne nemá význam. Lebo dá sa to vôbec spraviť? Okey, nebudem viac tento film rozpitvávať. Myslím si, že za pozornosť stojí. Ak chcete tvrdý film s pomalším rozbehom, toto nie je najhoršia voľba. Hodnotenie: B ()

castor 

všechny recenze uživatele

Taťka bojuje se svými démony, občas si šlehne a v takovém stavu prostě svou dcerku vídat nebude. Její matka Nina chce navíc z Ruska pláchnout a zkouší to přes seznamku, která má dosah až za oceán. Chytne se plastický chirurg v penzi. Má hrad, služebnictvo, ve skříni figurínu se svatebními šaty a dokonce u něj teče voda. I když zase zlobí elektřina. Nakonec ovšem dle očekávání platí rčení „z bláta do louže“, takže Nina s dcerkou brzy pochopí, s kým mají tu čest. Nakonec se to překlopí v docela solidní blábol, ve kterém chybí cokoliv, čeho by se divák mohl chytit, herci nemají, co hrát, vedou přihlouplé dialogy, zvrat půl hodiny před koncem už toho moc nezachrání. Závěr zrovna tak. Někteří tvůrci by tak holt měli své choutky nechat doma pod peřinou. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama