Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hned v úvodu se od fiktivního výkonného producenta dozvíme, že film nemá žádný příběh ani zápletku. Pokud prokousneme toto sdělení, na scénu přichází náš hrdina. Stanley (Jerry Lewis) pracuje v luxusním hotelu na Floridě jako hotelový poslíček, což je člověk, který nemá žádné konkrétní povinnosti, přesto dělá všechno. Stanley nemluví, ale nikomu to nepřijde zvláštní. Je to přátelský popleta – někdo by řekl, že je poněkud svérázný, jiný by ho označil rovnou za blba. Ale náš hrdina bojuje se svým hendikepem – statečně a srdnatě vykonává své nelehké povolání, aniž by si uvědomil, jak jde od jedné absurdní situace do druhé. (ilclassico)

(více)

Recenze (7)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Hodnotím vysoko především kvůli tomu, co film představuje. Jak je divák na začátku filmu informován, jedná se pouze o sled gagů, které spojuje ústřední postava poslíčka z miamského hotelu Fontainebleau. Některé skeče jsou velmi vtipné, u většiny z nich se divák asi jen pousměje. Ale u filmů Jacquese Tatiho také není účelem se hystericky smát, ostatně Jerry Lewis má komikou právě k Tatimu velmi blízko. Ale je pravda, že Lewisův humor je taky poněkud jednodušší, on sám má obličej jako gorila:) ()

plagjoklas 

všechny recenze uživatele

Tak na tento film jasne odkazuje Tarantino vo svojej poviedke vo filme Four Rooms. Vlastne celé Four Rooms su nejakou poctou, parodiou alebo remakom tohoto filmu, ale co je hlavne su vydarenejsie. kym vo Four Rooms bola jedna nudná pasáz, tu je asi jedna podarená (tá s motorom je fakt vtipná :). S ucty k Four Rooms a za tu scenku davam 2* ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Nevyrovnané, ale místy velice vtipné. :-) Příběh neexistuje a film je složený z jednotlivých gagů na téma daného prostředí. Mnohé z nich by stačilo zachytit jako kreslený vtip (tak jsou jednoduché), ale vidět je v pohybu je zkrátka lepší (tak dobře jsou natočené). Jerry Lewis je jako komik rozkročený mezi Normanem Wisdomem a Harpo Marxem, ale Lewis – autor může směle soupeřit s precizností Chaplina a Jacquesa Tatiho. Nejradši mám etudu s telefony (http://cz.youtube.com/watch?v=yVSyToxfelw&translated=1) – šklebící úvod ignorujte, to pravé přijde až pak. 70% ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Je to v podstate film bez príbehu, veľký zlepenec humorných situácií, gagov, z hotelového prostredia. U nás vlastne nepoznaný komik Jerry Lewis ( a je to veľká škoda ) si tu strihol dve postavy, priblblého hotelového poslíčka Stanleyho a slávnu filmovú hviezdu - samého seba. Lewisov humor je založený poväčšinou na vizuálnej komike po vzoru starých grotesiek. Aj v tomto filme je neúrekom vydarených gagov a napokon príde aj na jeho obľúbenú kreáciu, keď diriguje neexistujúci orchester a pritom hraje hudba ( podobné gagy jeho situačnej komiky a hudby či zvukov využíva veľmi často ). ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Za celý film Lewis v roli poslíčka nepromluví a vystačí si s pro sebe tak typickou obličejovou mimikou. Někdy to vypadá, jako by se po Miami Beach proháněl trochu živelnější Mr. Bean. Lewis si dokonce „střihnul“ i vtipnou dvojroli, když do hotelu v jednom okamžiku přijíždí jako skutečná herecká hvězda a paroduje tak ruch okolo známých celebrit. Btw, český distribuční název zní HOTELOVÝ POSLÍČEK... ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama