Reklama

Reklama

Ztraceni ve vesmíru

(seriál)
  • USA Lost in Space
Trailer 1
USA, (2018–2021), 23 h 18 min (Minutáž: 39–66 min)

Hrají:

Mina Sundwall, Molly Parker, Toby Stephens, Parker Posey, Maxwell Jenkins, Taylor Russell, Ignacio Serricchio, Amelia Burstyn, Raza Jaffrey, Ajay Friese (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Po nouzovém přistání na neznámé planetě se rodina Robinsonových navzdory všemu pouští do boje o přežití a šanci na útěk. Kolem ale číhá plno nebezpečí. (Netflix)

Recenze uživatele Necrotongue k tomuto seriálu (12)

Ztraceni ve vesmíru (2018) 

Seriál hodnotím jako celek už po první sezóně, ani závěr, široce otevřený jako náruč paní Merkelové vstříc běžencům, mě nedokázal zlákat ke sledování pokračování dobrodružství rodiny Robinsonových. Postupně se totiž ukazovalo, že správný kolonista vyslaný na Alfu Centauri musí splňovat mnoho náročných kritérií, na test z logického myšlení se však zřejmě zapomnělo. Na logiku a fyzikální zákony se radostně vykašlal i scénárista, ten ostatně zazdil víc věcí, a přestože se jedná o rodinný seriál, neměl by diváky (ani ty mladé) tolik podceňovat. Výsledný dojem pro mě nezachránil ani Toby Stephens, kvůli němuž jsem se k Lost in Space vůbec dostal. ()

Série 1 (2018) (S01) 

První sezóna seriálu mě v žádném případě neoslovila, brzy se totiž ukázalo, že půjde o záležitost, kde se v každé epizodě objeví problém, který se v závěru dílu vyřeší. Zpočátku mě bavila alespoň dějová linie s June ("Dr. Smith"), jenže i tato část děje mě rychle omrzela a postupně mi lezla stále více na nervy. Opravdu jsem se těšil, až budu mít za sebou i závěrečný díl, abych se pak mohl odreagovat u něčeho, co nebude tak prvoplánové a předvídatelné. ()

Dopad (2018) (S01E01) 

No, co k tomu říct? Asi jen to, že evidentně nepatřím do cílové skupiny tohoto seriálu, který je zjevně určen mladšímu nebo naivnímu publiku. Hvězdičku jsem udělil jen z toho důvodu, že jsem nechtěl zodpadovat hned pilotní díl, ale žádnou radost jsem z něj neměl. Moc se mi líbil mráz, při němž tuhne voda před očima, ale vesele se venku operují nohy, z otevřené rány ani od úst nevychází pára, navíc opět funguje deus ex machina a přítomnost Judy v rodině Robinsonových mohou vysvětlit pouze kvóty a častá nepřítomnost taťky Robinsona ve společné domácnosti. ()

Diamanty na obloze (2018) (S01E02) 

Prvotní znechucení jsem zvládl vydýchat, takže jsem dokázal i druhé epizodě jednu hvězdičku protlačit. Mám dojem, že je seriál kombinací knihy Švýcarský Robinson (která mě nebavila) a seriálu The 100. Děj je povětšinou naivní (čti hloupý), ale alespoň mě pobavila "Dr. Smith" se svou hyenoidní povahou. Po tomto dílu mě zajímá jediná věc- odkud se vzala slepice? ()

Zamoření (2018) (S01E03) 

Vzhledem k tomu, že mě tvůrci ani ve třetí epizodě nikterak neoslnili, jde druhá hvězdička jen za postavou zákeřné June, její dokonalý smysl pro přežití mě přece jen dokázal pobavit a odtrhnout od jinak silně ujetého děje, v němž jeden nesmysl stíhal druhý. ()

Byli tady Robinsonovi (2018) (S01E04) 

No jo, no, ani tentokrát jsem neměl žádný důvod ke štěstí. Obě výpravy slibovaly možnost zajímavé akce a napětí, místo toho jsem sledoval květenu reagující na zvuk a rozpitvávání manželské krize nad lahví. Ani hra na city v jeskyni mě dvakrát neoslovila, takže mě zaujalo jen provalení Willova tajemství a infiltrace C.- H. Tagawy do děje. ()

Vysílání (2018) (S01E05) 

Aháááá, takže vojenské mise taťky Johna, za to nemohly! Moje chyba, sypu si popel na hlavu. Jak jen jsem mohl o mamce Maureen takto pochybovat? Hanba mi! Nejenže tvůrci vysvětlili Judyin původ, ale zplodili i vcelku koukatelnou a zábavnou epizodu, přestože se ani tentokrát nedokázali zbavit děr v logice. ()

Chvála (2018) (S01E06) 

To, že je seriál určen převážně velmi mladému publiku, jsem pochopil už po pilotní epizodě, ale tak průhledný děj s "naprosto nečekanými" záchranami v poslední chvíli může přikovat k obrazovce snad jen ty diváky, kterým stále ještě nosí dárky Ježíšek, nebo červený tlusťoch ze zámoří. Už i ta June mi leze na nervy, nová romantická linie mě nezaujala a moc rád bych se dozvěděl, jak robot vytiskl na 3D tiskárně munici do té pistole. Asi dobrej oddíl, no. ()

Pod tlakem (2018) (S01E07) 

Abych řekl pravdu, epizoda by nemusela být až tak špatná, kdyby mě po jejím shlédnutí pořád neotravovaly dvě otázky. Proč se John a Maureen chovají jako úplní hlupáci, pokud jde o pistoli? Na June ("Dr. Smith") nepadne ani stín podezření, mohl ji přece vzít kdokoli, kdo předpokládal, že má jedenáctiletý Will pod postelí zbrojní sklad. Pak mi taky není jasné, jak je možné, že se tunel z asfaltového (térového) jezírka nezhroutil hned potom, co ho John proříznutím nezbavil vnitřního tlaku. Že by Bůh? Nejsem doktor, ale slyšel jsem, že masáž srdce s pokrčenými lokty nebývá příliš úspěšná... ()

Trajektorie (2018) (S01E08) 

Já se opravdu hodně snažím nebýt k seriálu příliš krutý, když to má být vlastně rodinná záležitost pro spíše naivní diváky, ale vadí mi, že si tvůrci scénáře nedali alespoň trochu větší práci s tím, aby všechno nebylo tak děsivě předvídatelné. Z toho, co se dá v této sérii vidět, je mi docela smutno. ()

Vzkříšení (2018) (S01E09) 

Mám obrovskou radost, že můžu s čistým svědomím napsat, že byla devátá epizoda z větší části o hovně. Doslova. Těžba koprolitu s možností získání nějakého toho čerstvého vzorku byla vskutku fascinující, ale veškeré mé nadšení z toho, že jsem se konečně pobavil, dokázali tvůrci okamžitě zavraždit novými stupiditami (blbec s rádiem v jeskyni a když je už někdo konečně přemožen, proč není svázán?). Takže tak. ()

Pozor, Wille Robinsone! (2018) (S01E10) 

Závěrečná epizoda patřila k těm sledovatelnějším dílům, i když mě ty zázračné záchrany v poslední chvíli otravovaly už od pilotu. Každopádně mě potěšilo, že se opět ukázalo, že je lidstvo banda zlodějská a všichni emzáci by si měli hodně dobře hlídat své anální sondy, až u nás zase někoho unesou, aby ho mohli důkladně prosondovat, jak to mají, bůhvíproč, ve zvyku. Zaujal mě takový zvláštní detail, když se v kosmu otevře rampa Jupitera 2, všem hrozí, že budou vysáti do prostoru, ale když je stejná rampa otevřena násilím, k ničemu takovému nedojde, proč? Ví to alespoň scénárista? ()

Reklama

Reklama