Reklama

Reklama

Ztraceni ve vesmíru

(seriál)
  • USA Lost in Space
Trailer 1
USA, (2018–2021), 23 h 18 min (Minutáž: 39–66 min)

Hrají:

Mina Sundwall, Molly Parker, Toby Stephens, Parker Posey, Maxwell Jenkins, Taylor Russell, Ignacio Serricchio, Amelia Burstyn, Raza Jaffrey, Ajay Friese (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Po nouzovém přistání na neznámé planetě se rodina Robinsonových navzdory všemu pouští do boje o přežití a šanci na útěk. Kolem ale číhá plno nebezpečí. (Netflix)

Recenze (175)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mimoriadne kvalitný, výpravný a technicky perfektný seriál so sympatickým castingom na čele s perfektným a charizmatickým Tobym Stephensom. Dejová linka podriadená čistému survival žánru potešila, cliffhanger na konci maximálne navnadil na ďalsiu sériu a v podstate to celé klapalo ako hodinky. Málokedy sa pristihnem, že uznávam, ako na seba jednotlivé časti naväzujú, že sa neviem odtrhnúť od obrazovky a pozrel by som to aj na jeden záťah. Preborníkom je v tom GoT a Stranger Things. UPDATE po sezóne č.2: Za 3 a pol dňa som dopozeral prvú aj druhú sériu Lost in Space v CZ dabingu. Momentálne je to u mňa topka, čo sa týka sci-fi seriálov vo vesmíre, ďalej ako Star Trek Discovery. V druhej sérii urobili pár "maličkých" úprav: skrátili časti na cca 40 minút, pridali akcie, pridali postáv, pridali dramatických momentov a nie zdvoj ale rovno zniekoľkonásobili rozpočet, lebo prvá séria bola taký "obyčajný" survival, toto bolo regulérne vysokorozpočtové sci-fi aspoň na pomery seriálov. Pre mňa skončila tak, že sa neviem dočkať, kedy bude ďalšia séria a ak by to teraz Netflix zatrhol, tak budem nasraný neskutočne, ako som nebol ani pri postupnom rušení Marvel seriálov. Tie sa na toto technicky neťahajú ani z kilometrovej diaľky. Vynikajúci dabing, pre mňa sa to stalo fakt normálne peckou, pretože si už ani nepamätám, kedy som takto v jednom slede zhliadol nejaký seriál, v podstate len Stranger Things. Od každého som sa vedel odtrhnúť aj od GoT, tomuto som obetoval aj čas na učenie na skúšky a teraz budem musieť riadne makať... ale neľutujem to... :) UPDATE PO TRETEJ SÉRII: Čo k tomu dodať. Z Lost in Space vyrástol seriál, ku ktorému môžu dobrodružstvá vesmírnej lode Enterprise len a len vzhliadať s obdivom. Po technickej stránke topka, či už efektami, kulisami, výpravou, celkovým dojmom. Castingovo špičkové od prvej do poslednej postavy, samozrejme na čele s Tobym Stephensom, napriek tomu, že hlavná postava je samozrejme Will. Opäť sa putovalo, opäť sme riešili to isté, ale opäť to bolo pútavé, neotravovalo to, ale dokonca to posúvalo ďalej aj samotný dej. Navarenej kaše resp. vaty tu bolo extra minimum. Dostali sme síce neuveriteľný, ale pritom dokonalý vesmírny survival, aký nemá konkurencie, aspoň mňa teda nenapadá. Lúčenie sa s postavami bolo ťažké, pretože toto by som dokázal sledovať xy sezón. Jeden z majstrštykov a to nielen Netflix tvorby ale seriálovej všeobecne. ()

legatio 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál si mě získal vtipnými hláškami a dobrou úrovní efektů. Zkouknuto na dva zátahy a těším se na pokračování. ()

qxkamo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ucebnicovy priklad serialu, z ktoreho temy mohol byt v pohode celovecerny skvely filmik, ale namiesto toho je to juhoamericka telenova Jednoducho Maria natahovana ako traky popretkavama hroznymi dialogmi. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zkusil sci-fi seriál o rodince putující vesmírem a po delší době to byl pro mne seriál z kategorie běžná americká produkce a musím uznat pozitiva : solidní vizuál ,akce a působilo to celkem inteligentně a to nemluvím o opravdu dobrých hereckých výkonech, jenže po třech dílech mne začala obtěžovat na uhlazená šablonovitost a korektnost amerických mainstreamových věcí zvláště v žánru rodinný film. Z vědeckého účelu jsem víc jak tři díly nedal - je vidět že technicky tento typ seriálů vysílaných někdy odpoledne udělal ohromný skok k celovečerním filmům, ale z ostatních filmových hledisek pro mne žádná přitažlivá změna. ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Nevím, můžu to hodnotit, když jsem to nedokoukal? Po pátým dílu už snad jo, víc toho asi nedám. Každopádně jsem se do hlubokého vesmíru s Robinsonovými vrhal bez přehnaných očekávání, doufaje v nenáročnou ani ne moc chytrou ale zábavnou a napínavou rodinou podívanou. Nenáročnosti a nemocchytrosti jsem dostal plné lopaty, zábavu a napínavost asi po cestě spolkla černá díra. No, co říct...je to nuda, postavy jsou nesympatický, jejich rodinný problémy jsou spíš otravný, než aby přinášely napětí a tření. Doktorka Smithová no to je fuj, škaredá jak noc a záporák na první pohled. Nechápu, že ji někdo nepíchne jen tak pro sichr do ledviny cikánskej teploměr. A když už sakra nechám bandu nesympaťáků ztroskotat na planetě Šupiter, tisíce a jednoho zázraku, tak ukážu nebo vymyslím něco zajímavýho... no ne? Tohle je tak průměrný a tuctový, že tomu ani nechci dát odpad. Dal bych dvě, ale s ohledem na to, že jsem to nedokoukal dám tři, pustím si radši znovu Joeho ve vesmíru a tohle už je váš boj. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě rozhodně šokantní objev roku. Nebýt mého človíčka, tak o něm ani nevím a rozhodně bych si ho nepustila. Takhle jsem ho sledovala s ním a čím dál víc jsem mu propadala a byla velmi příjemně překvapená jak mě to baví. Pro některé hejtry mám připomínku, že je to 7+ . Nejvíc mě bavily reakce Jeníčka (7 let) a jak to prožíval. Té největší svini říká s naprostým despektem "Lhářka prolhaná". Já jsem rozhodně spokojená. Za mě 95% ()

barteca 

všechny recenze uživatele

Pokud vás baví příběhy s naivním pohledem dětí, baví vás hledání stupidit, seriál poskytuje neomezený materiál. Nesympatická obsada vše dovršuje. ()

bllm 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je trochu prekérka. Protože na tohle jsem se děsivě těšila, ne že bych byla velkej fanoušek sci-fi, ale protože Toby Stephens je největší celebrity crush mýho dosavadního života. A v tom právě spočívá ta prekérní situace. Zatímco Toby je tady úžasně neodolatelnej, tak seriál jako takovej vyloženě žádnej zázrak není. Chápu, že se má jednat o rodinný seriál, takže je třeba brát spoustu věcí s rezervou, ale na druhou stranu jsou některý díry a nelogičnosti ve scénáři už trochu moc. Každopádně nejstrašnější věcí je hudba, ta příšerná hudba, která divákovi naprosto stupidním a laciným způsobem nutí pocit dramatičnosti a dobrodružnosti, když je to v Indiana Jonesovi nebo Hvězdnejch válkách, tak dobrý, tam to tak nějak patří, ale tady to ve mně probouzelo sebevražedný tendence. Ale abych jenom nehaněla, za zmínku stojí děti, jak herci, tak postavy - dost jsem se bála, že budou (obzvlášť kluk) naprosto nesnesitelný, ale kupodivu jsem si je docela rychle oblíbila. Vizuál je taky (až na výjimky, např. když jezdí těma autama) moc vydařenej, nádherné scenérie, docela propracované interiéry a překrásné vesmírné záležitosti. Zvlášť musím ocenit práci kostymérů, nikdy mě nenapadlo, že skafandr může bejt takhle sexy, a henley triko - po tomhle seriálu, kdykoli ho někde uvidím, tak mi vyrazí pot na čele. Málem bych zapomněla, Dr. Smith + Parker Posey, jsou hlavní důvod, proč se tohle nikdy nemůže stát mým oblíbeným seriálem, všechny věci, co jsem zmínila, bych dokázala prominout, ale tohle ne. Tyhle ultra záporný postavy, kterejm to každej žere a nikdo je nedokáže prokouknout, nikdo nevidí o čem vypodvídají ty jejich odporný ksichty a tón hlasu, kterým mluví. Tohle je věc, kterou na filmech nejvíc nenávidím a nedokážu překousnout. A na závěr - víte, čím tenhle seriál nakonec vejde do dějin? Robotem s nejvíc sex zadkem v celý historii sci-fi. Podtrženo sečteno - seriál za 3*, čtvrtá za to Tobyporno. ()

bozka10 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z najlepších absolútne nenáročných sci-fi, veľmi príjemné, napínavé dobrodružné a silno rodinné.uplne pre každú vekovú kategóriu, perfektné postavy, seriál nemá prakticky hluché miesto.velke prekvapenie premna. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Jako všechny seriály z Netflixu je i tenhle dobře zpracovaný. Skvělé efekty, zajímavý příběh....To ale nestačí. Bohužel už v prvních dílech zjišťujete, jak je to zbytečně natahovaný nesmyslnými a zbytečnými zápletkami a událostmi, které nemají na hlavní linku vliv. Celkem často se vám stává, že dokonce snadno předvídáte děj. Některé postavy v seriálu a bohužel i ty hlavní jsou velmi průhledné, mají špatně napsaný scénář a kvůli tomu předvádí nelogické a mnohdy zbytečné kroky. Je tam i spousta nedomyšleností a nedotažeností, které kazí celkový dojem. Zdá se, že scénáristé nejsou spokojeni s dílem pokud aspoň polovina rodiny není ve smrtelném ohrožení. Jejich snaha takto našponovat každý díl se u mě setkává s negativním výsledkem. Není to od nich dobře odvedená práce. Takže ano je to seriál za hodně peněz, ale nedosahuje kvalit, aby to tomu odpovídalo. Je to jako Tesla..... ()

djfun 

všechny recenze uživatele

Tolik proklamačních hesel, tolik ideologistických patetických dialogů, tolik klišé a dementních reakcí a tolik příšerných, do očí bijících nelogičností jsem asi nikdy pohromadě neviděl. Na druhou stranu zajímavý příběh, docela trefený casting a hlavně - aspoň u prvních dvou sérií- budovaný napětí, co Tě žene zvědavě dál... aspoň pokud jsi fanda sci-fi. Třetí sérka je už naprostou pohádkou pro děti, a to víc, než přihlouplou. ()

zelda82 

všechny recenze uživatele

Vizualne promakane, ale jinak bohuzel nicim vyjimecne sci-fi, ktere je chvili rodinnym serialem, jindy robinsonadou a obcas akcnim trhakem. Akorat to nejak moc nedrzi pohromade. EDIT: Musim rict, ze tomuhle serialu dost pomohlo, ze uzavrel svuj dejovy oblouk uz po trech seriich, coz melo pozitivni vliv na tempo i obsah. Hodne se mi libila i "zla" doktorka Smithova a vubec vetsina hercu se do svych roli dost hodila. ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Plné rozporů. Rodinné dráma o (dys)funkční rodině / survival horror / space opera? Záporačka tak extrémně záporná, až to přehání. Spousta podivných (těžkouvěřitelných) náhod a zvratů. Nepříliš sympatické osazenstvo rodinky dokonalých (šprty nemá nikdo rád) a 10 hodin trvající fňukání mamánka. Na druhou stranu... je to sci-fi. A pro tu já mám slabost. Takže když se vypne mozek a hodí popcorn do mikrovlnky, účel to splní. - 60 % ()

Rooz 

všechny recenze uživatele

Seriál pro děti s naprosto nelogicky se chovajícími postavami. I když těch absurdit se tam najde hodně i mimo chování. Ve scénách, které mají vyvolat nějakou emoci se někdy jen musíte usmívat (šklebit), jak absurdní to je. ()

S.Dedalus 

všechny recenze uživatele

takhle to dopadá, když jdou veškeré peníze na technickou stránku věci a příběh a postavy má na starosti náhodný generátor postav a příběhů ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Alieny všech planet zkousnu jak rohliky,ovšem hláška:"Je minus 60 a začíná pršet",mě k druhému dílu nenavnadila... ()

fr0sty 

všechny recenze uživatele

Zasazení je zajímavé, na zpracování se taky nešetřilo, bohužel postavy se někdy chovají velice zvláštně a hloupě. Navíc se spousta důležitých věcí odehrává mimo kameru (na konci jednoho dílu rodina Robinsonů pořád sama, nepotkali nikoho, potom se jim podaří zachytit radiový signál a na začátku dalšího dílu snad 20 lidí kolem jejich ztroskotané lodi táboří a budují .. něco), takže jsem někdy v druhé půlce první serie přestal sledovat. ()

loki5 

všechny recenze uživatele

Příjemná rodinná zábava s roboty a vesmírnými loděmi a nějakým tím survival nádechem. Proč ne je to vcelku zajímavé. 75% ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Místy blbé - na sci-fi --- ale člověk nesmí být tak přísný ... solidní ... herci parádní ... hlavně Toby Stephens a Taylor Russell ... robot skvěle udělaný ... jsem zvědaný co vymyslí v další sérii ... tvůrci jsou přemýšlivý a schopní ... "vir" co žere kov - nápadité ... přišlo mi zábavné ... ()

Reklama

Reklama