Reklama

Reklama

Poslední království - Série 3

(série)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Zatímco Alfredův zdravotní stav se zhoršuje – a s tím padá i jeho sen o sjednocené Anglii – musí Uhtred na pobřeží Wessexu čelit zrádcům a novým nájezdníkům. (Netflix)

Recenze (36)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pamatuji si, že Last Kingdom měl původně být výplňí než výjde řada Vikings, nyní je z Last Kingdom plnohodnotný konkurent, který Vikings ve všem vlastně i převyšuje. Vizuálně působivé, historicky věrné, akce brutální avšak spíš komorní než velkolepá a zvraty propracované a šokující. Nové postavy potěšili ( Skade a Bloodhead super) a Uthred je čím dál lepší a zajímavější hrdina. Jeden z nejlepších historických seriálů současnosti. Emocionální historický orgasmus. 100% ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krásně nám ten seriál krásní a dospívá. Jde vidět, že si tvůrci s jednotlivými postavami nadále umě pohrávají a skutečnost se snaží brát jako vodítko, nikoli jen jako břemeno. Velice rád se zde s některými charaktery opětovně setkávám i pro jejich odchod skoro truchlím, ale jiné bych nejraději poslal do horoucího pekla. Snad naposledy u Pilířů země, Spartaca či Game of Thrones se mi stalo to, abych se s postavami tak emočně propojil. A to je jasný úspěch. A jak díly jdou dál, toto propojení nepolevuje, ba naopak posiluje. Netflix na něj navíc evidentně přidává více a více peněz. Další palec nahoru dávám za magii, která je zde použita jako mocná síla, ale vždy a pouze na úrovni osobní víry, ne nějaké energetické veličiny, která metá blesky a otevírá pekla. Velký palec vzhůru a jsem zvědav zda tato série již opravdu byla poslední, či se dozvíme něco v případné další sérii. 85% ()

Reklama

anatheman 

všechny recenze uživatele

Já říkám ano! Jsem velice překvapen. Ze seriálu, který prvotně působil jako něco, čím si vyplníte čas, než přijde další série Vikingů, se nakonec stal plnohodnotný konkurent. Tahle série nemá chybu. Má neuvěřitelný spád. Vskutku jsem ji dokoukal během víkendu. Opravdu velice vtáhne. Současně jsem i více motivován, abych si přečetl předlohu od Cornwella... Co říci více o této sérii? Je zde opravdu dosti zvratů, které nejsou vždy předvídatelné. Postavy dospěly a jsou dobře herecky ztvárněné. Koneckonců je jistou výhodou, že zde až na výjimky nehrají známé tváře. Nechybí humor, brutalita... Dialogy mají hlavu a patu. Zkrátka všechno funguje. A ano - i výprava. Já sice vím, že pořád ta "městečka", "vesnice", "hrady" a "tábory" působí, jako by pocházely z Mount and Blade, ale to skutečně nijak závratně nevadí. Seriál i přes ty uvozovky vypadá docela výpravně, takže je vše v pohodě. :-) Co se týče výše zmíněného Mount and Blade "syndromu", musím uvést i bitvy, které... ano, nepatří mezi ty největší, ale od předchozích sérií představují pokrok. A ještě zmínka k autenticitě prostředí. Realističnost je zhruba na úrovni Vikingů. Jsem ale docela rád, že zde nedochází k takovým failům, jako jsou raně novověké burgonety na hlavách Anglosasů. Sice se pochyby občas vyskytnou, ale to se dá snést. Inu, jak jsem na začátku říkal, tato série mě velice překvapila a těším se na další! ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„KRÁL MUSÍ ROZHODNOUT, KOMU VĚŘÍ A KOHO SE ZBAVÍ. MUSÍ POCHOPIT MYŠLENKY SVÝCH NEPŘÁTEL I PŘÁTEL. MUSÍ POCHOPIT, ŽE PODSTATA ČLOVĚKA NELEŽÍ V ZEMI, KDE SE NARODIL, ALE V JEHO SRDCI...“ /// Alfréd umírá... boj o moc může začít! Dramatickej a historickej seriál s prvky fantasy... plnej intrik špinavejch Dánů. Sympatie se přelévaj z jedný strany na druhou, ovšem jdou vždycky s Uthredem Tenhle seriál je víc dramatickej než akční, ale s životy se tady neserou. Prostě středověk. S fajnovým hrdinou... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Užiju si oslepení bez umrtvení. 2.) Pochopím, proč je Anglie Anglií a ne Dánskem. 3.) Thx za titule „need4seed“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí sezónou Posledního království jsem si udělal opravdu radost. Na rozdíl od většiny jiných seriálů mám v tomto případě pocit, že je to s každou řadou o něco lepší. Třetí série si téměř celou dobu udržovala svižné tempo, parádní atmosféru, tvůrci vytvořili skvělé středověké prostředí plné intrik a manipulací, velmi dobře zvládli i bitevní scény a bylo znát, že proti první sezóně došlo k navýšení rozpočtu. Za mě velká spokojenost. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama