Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

V první řadě se mladý saský šlechtic Uhtred promění ve válečníka, který se snaží získat zpět své území usurpované mazaným strýcem. (Netflix)

Recenze (37)

Sharpooter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neměl jsem od toho žádná očekávání, seriál jsem si pustil jen na základě doporučení od Netflixu a musím říct, že první série je opravdu famózní. Skvělá atmosféra, skvělé kostýmy, úžasní a sympatičtí herci. Trochu mi vadil celkem pomalí/nudnější začátek, ale od čtvrtého dílu děj nabývá na síle. Poslední díl vás příjemně nabádá k puštění dalšího dílu a já jsem si první sérii opravdu užil. 9 století je zde udělané (vzhledem k očividně nízkému rozpočtu) opravdu nádherně, možná mohli některé scény vypadat trošičku lépe, ale já osobně jsem spokojen. 8/10 ()

liquido26 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uhtred Ragnarson, Uhtred Bezbožný, Uhtred z Bebbanburgu ... tak trochu Sas, tak trochu Viking, zkrátka ultimátní středověký hrdina. Zpracování prvních dvou románů Cornwellovy ságy dopadlo na výbornou. Skvělá syrová atmosféra, skvělí herci, rychlý spád. Myslel jsem si, že to Vikingy nepřekoná a bude to je jakási chudší variace na stejné téma, ale překonalo. ()

Reklama

oli009 

všechny recenze uživatele

Mé sledování první série Posledního království je příběhem o tom, jak jsem si chtěla pustit nějakou raně středověkou seriálovou řežbu a nakonec jsem se místo pokračování do druhé série rozhodla s úlevou vrátit k opětovnému zhlédnutí prvních řad Vikingů. Tyhle dva seriálové počiny v podstatě nejde nesrovnávat, jelikož se svým časoprostorovým zařazením i pojetím velmi podobají. Oba rozhodně vynikají v zobrazení atmosféry raného středověku, kde není nouze o špínu, krev, nemoci, bídu a víru všeho druhu. Tím ale výčet pozitiv, v nichž se Poslední království vyrovná prvním sériím Vikingů (než začali mít zcela nesmyslně dvacet dílů za sezónu) bohužel končí. Zatímco první série Vikingů divákům servíruje jednu postavu lepší než druhou a na vrcholu toho všeho těží z chemie mezi ústřední dvojicí, která působí jako taková starodávná severská verze Brangeliny (nikoli však fyzickou podobností), přičemž Travis Fimmel má charismatu na rozdávání, Poslední království vypráví události první série tak překotně, že na tvorbu nějakých dvojic téměř ani nemá čas a herec hlavní role, který opakuje až do zblbnutí frázi "Destiny is all." tím rozhodně víc připomíná natvrdlého Jona Snowa než vychytralého a ambiciózního Ragnara Lothbroka. A pak je tu prostředí a víra. Zatímco každý další skandinávský rituál, ságu nebo legendu jsem si užívala víc a víc, včetně dechberoucích pohledů na drsnou severskou krajinu, všichni ti otravní a fanatičtí křesťané mi v Posledním království neskutečně lezli na nervy a ani blátivá pole příliš neuspokojovala můj vizuální apetit. Snad jsem měla pokračovat k dalším sériím, které se těší výrazně lepšímu hodnocení, ale já zvolila jistější cestu. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

petikacka  všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)  Tak tenhle seroš mě fuckt dostal...Je plnohodnotným mezičlánkem mezi Vikingy a Hry o trůny...Uthred je naprosto sqělá postava, která to utáhne naprosto bez problému...Jsem prostě nadšená z dalšího historického bijáku, který splňuje vše co na těchto filmech potřebuju a miluju...Za mě 100% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Príliš veľké očakávania občas “zabolia”. The Last Kingdom je solídnou, dobovou záležitosťou, ktorá si 100% zaslúži svoju základňu fanúšikov, no Ja osobne z tohto projektu ani z ďaleka necítim to, čo z takých “Vikingov”. Je neskutočné, aký rozdiel vo výsledku môžu urobiť herecké sympatie. Dreymon nebude rovnako nikdy Fimmel-om, ako Brad Pitt mojou maličkosťou, pričom v tomto prípade nejde len o hlavnú postavu, ale o takmer všetky zúčastnené osoby, ktoré proste nemajú taký šmrnc, ako by sa žiadalo. Je mi ľúto, no ani samotné “intrigy” nemajú také grády, nie sú tak hĺbkovo premyslené, ani podané, pričom absencia tejto zložky, ma mrzí ďaleko viac, ako nedostatok bojových scén (posledná výborná). Nuž tak teda milý “Uhtred”, kým u iných “áno”, u mňa až tak “nie”. Prvú sériu som “prežil” bez ujmy, no do druhej sa už (zatiaľ) púšťať nebudem .. ()

Galerie (177)

Reklama

Reklama