Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

V první řadě se mladý saský šlechtic Uhtred promění ve válečníka, který se snaží získat zpět své území usurpované mazaným strýcem. (Netflix)

Recenze (37)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po shlédnutí první sezóny "Posledního království" musím přiznat, že se mi hodně líbila. Výjimkou byla jen třetí epizoda, po které jsem získal pocit, že jestli ještě někdy vkročím do lesa, zemřu nudou. Dalším negativem první řady byl slabý rozpočet, ten by sám o sobě nevadil, jenže některé scény z tohoto důvodu vyznívaly až amatérsky. Tím ale má kritika končí, tvůrci vytvořili nádherně pochmurnou atmosféru, kromě slušné akce zapracovali do děje i typické církevní tmářství, množství intrik a netypického hlavního hrdinu. Se seriálem jsem zatím spokojen a druhou sezónu si jistě nenechám ujít. ()

Sharpooter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neměl jsem od toho žádná očekávání, seriál jsem si pustil jen na základě doporučení od Netflixu a musím říct, že první série je opravdu famózní. Skvělá atmosféra, skvělé kostýmy, úžasní a sympatičtí herci. Trochu mi vadil celkem pomalí/nudnější začátek, ale od čtvrtého dílu děj nabývá na síle. Poslední díl vás příjemně nabádá k puštění dalšího dílu a já jsem si první sérii opravdu užil. 9 století je zde udělané (vzhledem k očividně nízkému rozpočtu) opravdu nádherně, možná mohli některé scény vypadat trošičku lépe, ale já osobně jsem spokojen. 8/10 ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

no a pak že nerostou ! Tenhle seriál jsem měl v merku už pěkně dlouhou dobu hlavně kvůli tomu, že mi vzhledem k dobovému zasazení a vůbec tématikou hodně připomínal milovné Hry o trůny. Zpočátku to bylo všechno takové nemastné neslané, měl jsem guláš v hereckém obsazení a především mi nikdo nepřipadal moc sympatický..po 2.dílu jsem málem vzdával..ale pak se vše nějak k dobrému otočilo a prakticky poslední 4 díly první série jsem shlédl jedním dechem. Nakonec výborně propojené osudy křesťanského sirotka, jehož se ujmuli dánští vikingští nájezdníci a poté, co hlavní hrdina vyrostl, mapuje seriál jeho působení mezi oběma znepřátelenými stranami a je velice napínavé sledovat, jak jednou spolupracuje s tou a podruhé s onou stranou. Vše doplněné dobovou surovostí, výbornými kostýmy a všudypřítomnou akcí. Nakonec jsem našel k postavám velice kladný vztah a dokázal ocenit, jak dobře byli jednotlivé charaktery vybrány - jednotliví vůdčí Vikingové jsou brutální fousatá hovada s vyvinutým smyslem pro boj a plenění, na druhou stranu angličané zase vynikají svojí diplomacií a až fatálním uctíváním Boha. Zároveň pro mě bylo hodně důležitým hlediskem i to, že jsem jednu chvíli více přál Vikingům a po dalším dílu jsem měl sympatie nakloněny spíše k uhlazené Anglii, paráda. Málokdy se mi stane, že byť od začátku nedávám seriálu moc nadějí, nakonec se přetaví ve výbornou a uvěřitelnou záležitost, takže vzhůru do další série !!....................moje hodnocení = 9 z 10. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdyby to běželo v televizi, tak prosím. To by pravděpodobně patřilo mezi to nejlepší a rád bych si to nezávazně pouštěl, ale sledovat to zodpovědně s plným soustředěním odmítám. Přijde mi to celé nedokonalé a nudné. První sérií se mi vůbec nepodařilo prokousat a ukončil jsem své snažení u 3 dílů. ,,No hard feelings" končím a radeji nebudu ani hodnotit celek. Třeba se ještě se seriálem v budoucnu setkám. ()

Helo

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po zklamání jménem Bastard Executioner přišlo tohle překvapení. A nutno říct, že to bylo překvapení opravdu velký. Parádní atmosféra vyvolaná jak lokacema, výpravou a kulisama, tak skvělou hudbou a příběhovýma "detailama", kdy například svět křesťanství a pohanství je tady znázorněnej snad ještě ve větším kontrastu než ve Vikings. K tomu příčíst slušný bitky a gore, příběh kterej baví, skvělý postavy, který ale umíraj snad rychlejc než v GoT, a třešničkou na dortu je pak závěrečná epická bitva. Všechny hvězdy pro druhou řadu! ()

Galerie (176)

Reklama

Reklama