Reklama

Reklama

Poslední království - Série 2

(série)
Trailer

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Zatímco země se utápí v lítých bojích mezi Sasy a Vikingy, Uhtred se vydává pomstít své mrtvé a dobýt zpět domov po předcích. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

Bordoshut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8,5/10 – Po druhé řadě můžu s klidným srdcem konstatovat, že si mě tenhle seriál naplno získal. Budget je sice pořád malinký a negativně se to odráží na tricích, ale je z toho zato cítit nakažlivá radost z filmařiny. Hlavním gró zůstávají charismatické postavy a bezpáteřní lasičky, což je sice poměrně laciné, leč emoce to budí velmi efektivně. Alexander Dreymon dostal svoji osudovou roli – jak sám mantristicky proklamuje: „Destiny is all.“ A jeho drobná herecká škobrtnutí hravě zahladí jeho vikingský vzhled a podobnost s Bradem Pittem. Výprava je opravdu mocná, a přestože je 2. série rozdělená na 2 zápletkové celky, příliš nekolísá a udržuje diváka v očekávání něčeho velkého. Akce se rovněž velmi vydařila, nízký rozpočet se všem 4 režisérům podařilo výborně zakrýt. Hudba (vikingský chorál) patří k hlavním lákadlům Posledního království a funguje bez chybičky. Užil jsem si záběry kamery z výšky do otevřené krajiny s jezdcem / jezdci v centru. Moc to nestojí a efektně to vyvolává dojem epičnosti. Kromě trošku zmatečné 1. epizody si seriál udržuje konstantní napětí a i scénář mi přišel napsaný chytře – ale samozřejmě, žádná Hra o Trůny to není. Respekt za to, že se tvůrci nebáli nechat sem tam někoho i umřít. Verdikt: „Řemeslně dobře a hlavně s citem připravená série. Mám z toho velmi dobrý dojem.“ ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série nepozbyla atraktivnosti oproti té první, přibylo více bitev, více intrik a celkově celý příběh vygradoval do přijatelného konce. Dobří zůstali dobrými, hajzlové hajzly, některé dobří se proměnili v hajzly a pár vybraných hajzlů se obrátilo na dobrou cestu. Výpravou hodně zdařilé obě série a opravdu si v mnohém nezadá a nezaostává oproti Hrám o trůny, takže u mě palec nahoru....................moje hodnocení = 8,5 z 10. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překvapilo mě velice velmi, jak se druhá sezóna vydařila. Přece jen jsem čekal, že půjde ve srovnání s první řadou kvalita dolů, ale opak byl pravdou. I tentokrát jsem se dočkal velice kvalitní atmosféry, středověk na mě přímo dýchal, tvůrci nešetřili akcí a buď jsem si už na slabý rozpočet zvykl, nebo nebyl tak do očí bijící jako v předešlé sérii. Příběh sympaticky navázal na předchozí události, nenudil mě, potěšily mě i nové postavy, díky nimž přibylo intrik, které příjemně oživily děj, ale hlavně bylo za vším vidět poctivou práci. Nejen CGI živ je člověk. V radostném očekávání hledím vstříc třetí sezóně. ()

Sharpooter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série se nese v trochu lepším duchu než ta první. Jde vidět, že fanoušci seriál chtěli, a tak jim tvůrci dopřáli ještě propracovanější pokračování. Příběh mě osobně bavil mnohem více než v první sérii. Nebyly zde žádné díly kde bych se nudil, spíše naopak, bylo zde tolik příběhu nahrnutého do osmi dílů, že se pořád něco dělo. Jiné studio by tuto sérii natáhlo na dvě. Co se týče prostředí, tak zde už vyzařovalo trochu více propracovanosti a zdálo se mi, že nám režiséři i ukazovali více než v první sérii (v první sérii nám ukázali jednu místnost pevnosti, za to zde se nebáli ukázat každý detail). Taky bitvy vypadali trochu lépe i když to pořád není nic na styl pána prstenů, atd... V této sérii bylo i hodně nových postav a opravdu to seriálu jenom prospívá, protože zde nebyla žádná, které bych nefandil. Ať už záporák, nebo hlavní postava, zamilujete si každou. 9/10 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších seriálů vůbec. Druhá série je ještě více našlapanější než ta první. Přibylo spousta nových postav, emocionální dopad na mě měl seriál neskutečný ( Půlku série jsem prořval), Siegfrid a Erik perfektní záporáci, akce je intenzivní a dobová atmosféra neskutečná. Destiny is All. 150% ()

Galerie (300)

Reklama

Reklama