Reklama

Reklama

Poslední království - Série 3

(série)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Zatímco Alfredův zdravotní stav se zhoršuje – a s tím padá i jeho sen o sjednocené Anglii – musí Uhtred na pobřeží Wessexu čelit zrádcům a novým nájezdníkům. (Netflix)

Recenze (36)

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„KRÁL MUSÍ ROZHODNOUT, KOMU VĚŘÍ A KOHO SE ZBAVÍ. MUSÍ POCHOPIT MYŠLENKY SVÝCH NEPŘÁTEL I PŘÁTEL. MUSÍ POCHOPIT, ŽE PODSTATA ČLOVĚKA NELEŽÍ V ZEMI, KDE SE NARODIL, ALE V JEHO SRDCI...“ /// Alfréd umírá... boj o moc může začít! Dramatickej a historickej seriál s prvky fantasy... plnej intrik špinavejch Dánů. Sympatie se přelévaj z jedný strany na druhou, ovšem jdou vždycky s Uthredem Tenhle seriál je víc dramatickej než akční, ale s životy se tady neserou. Prostě středověk. S fajnovým hrdinou... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Užiju si oslepení bez umrtvení. 2.) Pochopím, proč je Anglie Anglií a ne Dánskem. 3.) Thx za titule „need4seed“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

III. séria sa celý čas zaoberá Alfredovým zhoršujúcim sa zdravotným stavom. Síce vie vyjsť do bitky, ale meč už drží len ťažko. Preto sa snaží preniesť na syna Edwarda toľko zodpovednosti, čo môže, ale on sa spočiatku javí len ako rozmaznaný fracek. Výhodu zlého zdravia kráľa Wessexu sa snažia využiť Dáni, ktorí útočia a snažia sa obrátiť stav vo svoj prospech. V prvej epizóde je nám predstavený Bloodhair, vikinský vodca, ktorý si pred bitkou natiera hlavu krvou obetovaného koňa. Robí tak aj na odporúčanie svojej partnerky = krutej čarodejnice, ktorá ho vidí víťaziť nad Alfredom. Karty im zamieša, ako inak, Uthred, ktorý čarodejnicu unáša a ona ho dokáže považovať za vojvodcu, za ktorým by šla, dokáže však ovládať jeho zdravie, ak on odporuje jej predstavám. Ragnar tu má jednu z dvoch najlepších scén vôbec, Athewold rovno dve top scény. Takto osobné to pre Uthreda bolo naposledy možno v prvej sérii. Rieši tu dokonca viac problémov simultánne a má tu s Alfredom asi najemočnejšiu scénu vôbec, a to pri čítaní svojej histórie. Tvorcovia pri krvavých aj iných osobných scénach nezabudli ani na výbornú dramatickú hudbu, čo a odrazilo aj na zvýšení kvality týchto scén. Toto je jednoznačne jedna z lepších sérií seriálu. Štvrtá bola pre mňa o čosi slabšia, keďže v tejto sérii zomrelo niekoľko podstatných postáv, ktorých charizma bola nenahraditeľná. ()

Reklama

radekgfx

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na efekt a na jistotu. Scéna za scénou, zvrat za zvratem, bitka za bitkou. Kondenzovaný děj třetí série točí postavami rychleji než florbalová střídačka a hlavní dějová linka mezi nimi pobíhá jak podvratný výmarský ohař. Ubylo expozice, nových postav, zádumčivých kamerových jízd a zemitých barev, přibylo protisvětla, líbivého oranžovo-zeleného filtru a dramatické dikce, jež skrze Uhtreda, Alfreda a motiv očekávání věcí nevyhnutelných svazuje osudy všech a všeho a jíž se prostřednictvím vyhrocených momentů daří úspěšně brnkat na prvoplánovou emocionální strunu. Pokud člověk přistoupí na danou hru, oprostí se od jakýchkoliv druhotných dějových úvah a nezabývá se myšlenkami ohledně styčných prvků úspěšnosti mýdlových oper, dokáže nová série The Last Kindom zabavit. A to velmi. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pamatuji si, že Last Kingdom měl původně být výplňí než výjde řada Vikings, nyní je z Last Kingdom plnohodnotný konkurent, který Vikings ve všem vlastně i převyšuje. Vizuálně působivé, historicky věrné, akce brutální avšak spíš komorní než velkolepá a zvraty propracované a šokující. Nové postavy potěšili ( Skade a Bloodhead super) a Uthred je čím dál lepší a zajímavější hrdina. Jeden z nejlepších historických seriálů současnosti. Emocionální historický orgasmus. 100% ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krásně nám ten seriál krásní a dospívá. Jde vidět, že si tvůrci s jednotlivými postavami nadále umě pohrávají a skutečnost se snaží brát jako vodítko, nikoli jen jako břemeno. Velice rád se zde s některými charaktery opětovně setkávám i pro jejich odchod skoro truchlím, ale jiné bych nejraději poslal do horoucího pekla. Snad naposledy u Pilířů země, Spartaca či Game of Thrones se mi stalo to, abych se s postavami tak emočně propojil. A to je jasný úspěch. A jak díly jdou dál, toto propojení nepolevuje, ba naopak posiluje. Netflix na něj navíc evidentně přidává více a více peněz. Další palec nahoru dávám za magii, která je zde použita jako mocná síla, ale vždy a pouze na úrovni osobní víry, ne nějaké energetické veličiny, která metá blesky a otevírá pekla. Velký palec vzhůru a jsem zvědav zda tato série již opravdu byla poslední, či se dozvíme něco v případné další sérii. 85% ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama