Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý Uhtred, kterého po smrti otce v boji unese vikingský válečník, žije jako seveřan, dokud se jeho nová rodina nestane obětí tragédie. (Netflix)

Recenze (12)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Kdyby se někdy konala olympiáda v tom, kolik děje se dá vtěsnat do hodinovýho pilotu brutální středověké řezničiny, aniž by to bylo přehuštěný,The Last Kingdom by nejspíš dostalo zlato. Má to svý chybičky, na rozdíl od Vikingů to ale zaujme už od začátku. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl jakéhokoli seriálu má vždy neuvěřitelně těžkou úlohu. Zde je to však zvládnuté poměrně dobře. Seznámení s postavami a úvod do děje se mi zamlouvá. Nedávno jsem dokoukal Vikingy, tak jako bych to celé viděl znovu z jiného úhlu pohledu a s jinými herci a v jiném prostředí. Je to na pomezí a tak zatím 3* a kdyžtak příště zaokrouhlím nahoru a nebo hodnocení v budoucnu aktualizuji. 70% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak první mé setkání nedopadlo nejšťastněji. Objevila se celá řada postav, z nichž většina stihla rovnou zase poumírat. Člověku to absolutně nevadí, protože sympaťáka aby v tomto filmu člověk pohledal. Celé to působí značně nízkorozpočtově a odfláknutě. Prostředí vypadá celkem nezajímavě. Kostýmy jsou ošklivé. Nějak absolutně nefungují emoce. Úvod byl neskonale trapný. Později přeci jen vysvitlo světélko naděje, takže dám šanci i dalšímu dílu. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilotní díl seriálu mě více potěšil, než zklamal. Celá epizoda byla prosáklá pochmurnou atmosférou, jen mě překvapilo, že se vzhledem k době, o které příběh pojednává, scény se surovým násilím vyskytovaly spíše ojediněle. První část beru jako seznámení s příběhem a postavami a hodnotím za 4*-, protože bylo příliš vidět, že se šetřilo na rozpočtu. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

866, Northumbria, dnešná Veľká Británia. Akurát dorazili Dáni a pokazili tak deň domácemu kráľovi. Príroda krásna, kostýmy slušné. Akurát tí Dáni hovoria po anglicky. Príbeh je epický. Anglicko je rozdelené medzi troch silných kráľov, z ktorých najsilnejší je Uthred. Na jeho území práve pristáli Dáni. Staršieho syna aj jeho zabijú, mladšieho zajmú. Bitka nedopadne kvôli netrpezlivosti anglických spojencov dobre. Mladý Uthred preukazuje aj v detskom veku veľkú guráž a tak sa stane adoptívnym synom vikinského vodcu Ragnara. Sledujeme jeho preskočený vývoj z chlapca na plnohodného muža a cítime jeho krivdu, nárok aj rozumné ambície, ktoré samozrejme nedokáže v prvej epizóde naplniť. Môže to pôsobiť nízkorozpočtovo, ale zato veľmi drsne, aj keď v krvi sme sa veľmi neválali. Sexuálne scény boli krátke a decentné, seriál sa asi nechce prihovírať rovnakej skupine divákov ako GoT. Za necelú hodinu bolo predstavených veľa postáv, z ktorých sa možno polovica dožila záverečných titulkov, čo ale nevadí. Možno lepší vývoj hlavného hrdinu a jeho vzťahov v adoptívnej rodine aspoň na jednu ďalšiu epizódu by prospel, na druhú stranu som si ale odškrtával všetko, čo by dobrodužný krvavý historický seriál mal mať, a to kvalitné postavy, gradovaný príbeh, krv, napätie, určitú dávku nepredvíídateľnosti a guráž hrdinov. Jazykové okienko: call a halt. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele

Verze Vikingů, která jde na všechno nějak moc zhurta a je takovou slabší odnoží populárnější verze od stanice History. Nicméně mně už vskutku chybí obdobná tématika na televizních obrazovkách, takže Uthredovu osudu zajisté dám ještě šanci. ()

Midar odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprostý odpad, který mě jako čtenáře předlohy neskutečně naštval. Tvůrcům se podařilo narvat 3/4 jedné knihy do jediného dílu, to je svým způsobem úctyhodné, ale má to za následek absolutní zmatenost a nepřehlednost. Nedozvíme se tak nic o životě Dánů, o Uthredovu dospívání, o jeho prvním zabití, o tom, jak poprvé bojoval ve štítové hradbě, o stavění lodí, naprosto nic o jejich náboženství a víře, dokonce zde ani není čas budovat vztah mezi Uthredem a Ragnarem starším. Když v knížce zabili Ragnara staršího měl jsem chuť přestat tu knihu číst, byl jsem z toho v naprostém šoku, tady, ale vlastně ani nevím, kdo to je, takže mě jeho smrt nějak nezasáhla. Upřímně jsem nenašel absolutně nic, za co by si tento pilot zasloužil aspoň jednu hvězdu, ze zvědavosti tomu, ale ještě dám šanci. ()

Tumbik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viděl jsem, jak někteří lidé psali, že je to lepší a temnější než Vikingové. To jako vážně? Průměrné až podprůměrné herecké výkony, scénář ujde, ovšem kamera velmi dobrá... Snad se to zlepší. Pilot se moc nepovedl. ()

Reklama

Reklama