Reklama

Reklama

Poslední království - Série 2

(série)
Trailer

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Zatímco země se utápí v lítých bojích mezi Sasy a Vikingy, Uhtred se vydává pomstít své mrtvé a dobýt zpět domov po předcích. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

“A PŘIJDE DEN ZŮČTOVÁNÍ...“ /// Nový dobrodružství Uhtreda jsou stejně frajerský jako ty předchozí. Mrkne se na votrokářskou loď, zadobejvá si hrad… a já hltám každej díl… možná víc krve by tomu neškodilo i když Ragnar ve 4.díle předvedl dobrý jatka. Přehlídka chlapů schopnejch držet slovo, hrdost, čest… samozřejmě i nechybí zbabělost a podlý intriky. Anglánská historie podaná jednoduše a stylově pro prostou lůzu, jako jsem já. Není divu, že všichni Uhtredovi věrní jsou zase blíž mýmu srdci. Tenhle seroš je fajn i když „jen“ vypráví. Takže zvedám na 5*! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Spolíhám na osud. 2.) Stará mi zdrhla z Dánem. 3.) Thx za titule „teamu - hermionablack, Bobisudka, Luna a Standovka“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hlavný hrdina rozhodne prešiel vývojom. Už nechodí na prebiehajúcu omšu za kráľom opásaný mečom. Naozaj už rozmýšľa viac strategicky a svoje kroky volí precíznejšie. Uthred na začiatku série v Northumbrii blúdi a hľadá svoju príležitosť. Beocca ho využije na kráľovu misiu a tak Uthred zronený zo straty z prvej série rýchlo nachádza lásku v sestre nového kráľa severu, Guthredovi. Ten ale nie je sebavedomým a silným kráľom, ale ľahko ovplyvniteľným jedincom, čo sa nechá ovládať pyšným opátom a spôsobujú Uthredovi otroctvo. Nie každý Uthredov plán tu vychádza a musí robiť kompromisy. Problémy spôsobujú aj vikingskí bratia, s ktorými má Uthred viacero potýčok. Máme tu aj mystiku, kde sa zabíja kvôli oživeniu mŕtveho a predpovedá sa kráľ Mercie. Z Mercia ale príde pytač a neskôr manžel princeznej Wessexu, z čoho vzniká problémové manželstvo. Odda, Alfredov najvernejší, sa uchyľuje k ráznemu kroku. Kráľov synovec tu naberá na rešpekte. Máme tu krásne strategické obliehanie pevnosti, výborné súboje muža proti mužovi, vyjednávacie taktiky a ďalšie strategické rozmýšľanie, kedy sa Wessex pohybuje na svojom zániku. Tém je mnoho. Aj keď sa séria pred polovicou zlomí a ponúkne časový skok o tri roky, no na kvalite to nič nemení. Prvou epizódou série sa to máličko slabšie rozbiehalo, no všetky ostatné epizódy mali stopercentný výsledok. Postavy a ich príbehy sa zase o niečo posunuli, aj keď Bebbanburg ostal v neistej budúcnosti. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších seriálů vůbec. Druhá série je ještě více našlapanější než ta první. Přibylo spousta nových postav, emocionální dopad na mě měl seriál neskutečný ( Půlku série jsem prořval), Siegfrid a Erik perfektní záporáci, akce je intenzivní a dobová atmosféra neskutečná. Destiny is All. 150% ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série nepozbyla atraktivnosti oproti té první, přibylo více bitev, více intrik a celkově celý příběh vygradoval do přijatelného konce. Dobří zůstali dobrými, hajzlové hajzly, některé dobří se proměnili v hajzly a pár vybraných hajzlů se obrátilo na dobrou cestu. Výpravou hodně zdařilé obě série a opravdu si v mnohém nezadá a nezaostává oproti Hrám o trůny, takže u mě palec nahoru....................moje hodnocení = 8,5 z 10. ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série Last Kingdom patří mezi kvalitní historické počiny, které si zachovávají realističnost, zajímavou dobovou atmosféru a středobodem je jeden konkrétní hrdina. Ano, není to tak drahý projekt jako Game of Thrones, což je na něm znát. Ovšem čím nižší má rozpočet, tím větší má srdce. A věřte mi, s Uthredem budete chtít cestovat. A budete mu přát úspěch. A ač je většina postav vykreslena černobíle, vadit vám to nebude. Protože v příběhu se stále něco děje, nikde na dlouho nezapadnete a dojde i na krásné bitvy efektivně kamerově nasnímané. Prostě velký palec nahoru. 86% ()

Galerie (300)

Reklama

Reklama