Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Uhtred váhá s převzetím moci v Mercii a tajně chystá záložní plán. Brida se přidá k Dánům, kteří útočí na Welšany. (Netflix)

Recenze (3)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I osmou epizodu jsem ocenil pěti kousky, jen jsem k tomu měl jiné důvody než v případě předchozího dílu. Původně jsem chtěl nechat průchod svému rozhořčení nad historickými nesmysly, ale pak mi došlo, že tady Uhtred funguje podobně jako Lucius Vorenus a Titus Pullo (bez něhož se neobešlo ani početí Cesariona) a pochechtával jsem se pak až k závěrečným titulkům, což ještě umocnila Brida, která se s nadšením kolébala od jednoho inhumování k dalšímu. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brida tu má prológ, ktorý nám nič nepovie, len ukáže spojenie jednotlivých dejových línií cez utekajúcu ženu/dievča z vyvraždenej dediny. Zato bitka Dánov s Walesom je zaujímavá, výborne strategická, ktorá favorizovanej strane dovoľuje robiť jatky. Máme tu ustanovenie panovníka Mercie a nakoniec sú všetky strany spokojné. Dáni získavajú zradcu Mercie a plánujú napadnúť Winchester. Z mužského hľadiska tu Uhtred vôbec nerobí dobre. Sľubuje, že príde kedykoľvek, kedy ho žena, s ktorou mal pomer a svojimi akciami ju nepriamo donútil nosiť pás cudnosti, zavolá, čiže bude pre ňu po ruke a bude si tak ničiť svoj vzťahový a iný život. Z hľadiska intríg a stratégie ale výborná epizóda. ()

Reklama

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl, od kterého se Brida stala definitivně nechutnou zrůdou na zabití....  A i v případě Eardwulfa  je to jen další důkaz, že krysy se mají trestat a likvidovat hned, jakmile se na ně přijde. Tahle falešná humanita, která potom způsobí smrt mnohých mě dokáže vždycky nasrat. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama