Reklama

Reklama

Poslední království

(seriál)
  • Velká Británie The Last Kingdom
Trailer 1
Velká Británie, (2015–2022), 42 h 33 min (Minutáž: 51–59 min)

Předloha:

Bernard Cornwell (kniha)

Hrají:

Alexander Dreymon, David Dawson, Ian Hart, Millie Brady, Eliza Butterworth, Harry McEntire, Mark Rowley, Emily Cox, Arnas Fedaravicius, Adrian Bouchet (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(46)

Alfréd Veliký brání své království před seveřany. Uhtred, který se narodil jako Sas, ale vychovali ho Vikingové, se snaží nabýt svého právoplatného dědictví. (Netflix)

Diskuze

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Paul_cz

Tím lépe pro tebe. Čtvrtá sérka je obecně slabší a dostalo se jí značné kritiky pro opakování motivů a vypravěčskou rozháranost. Takže pokud se ti líbí, tak si to užívej.

Co se týče "hezkých" ženských - ony Angličanky moc hezké nejsou i když ne všechny co jsi zmínil, jsou Angličanky, tak to není taková hitparáda. Ale vyjma Bridy, nejsou vyloženě ošklivé. Osobně mám však, jako správný Slovan, nastavenu laťku na Slovanky a ty jsou jiná liga, než Anglické pizizubky. Uthred má pak chemii s každým, i Albertem, protože je to rošťák. Navíc ve štábu nebyly žádné třenice a Dreymon je nejen hezký, ale i vtipný, takže ho ženské obecně mají rády a když mají ženské chlapa rády, tak už tu chemii ony zařídí, na to jsou od přírody vybaveny :-D 

Paul_cz

Paul_cz (hodnocení, recenze)

cernakus

No jsem u osmýho čtvrtý a nějakej kvalitativní pokles moc nepozoruju. Sice chybí Alfred, ale dialogy jsou furt skvěle vypointovaný, bitky slušný a postavy maj furt charisma jak parní válec. A nepřestává mě udivovat kolik pěknejch ženskejch, který jsem vůbec neznal, do týhle show sehnali :)  Brida - Iseult - Gisela - Aethelfled - Skade - Eadith - jedna hezčí než druhá a všechny maj s Uthredem chemii že to ani není možný. Lucky bastard :)

na příspěvěk reagoval cernakus

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Paul_cz

Je to tak. Nenech se rozhodit čtvrtou sérií, pětka je opět pecka na úrovni třetí (kterou považuji za nejlepší).

na příspěvěk reagoval Paul_cz

Paul_cz

Paul_cz (hodnocení, recenze)

Jsem uprostřed třetí sezóny a teda to je strašnej náser, všechny moje oblíbený postavy chcípaj a přesto si to neskutečně užívám, protože je to skvěle napsaný a všeobecně zpracovaný. Každá postava tady má takový charisma a tak dobře fungující chemii že to snad ani není možný. Pocity jak v nejlepších sezónách Game of Thrones.

na příspěvěk reagoval cernakus

Longin

Longin (hodnocení, recenze)

Koukal jsem na to znovu a názor jsem nezměnil. Prostě tahle suprová adaptace u mě končí třetí sezónou.

4. a 5. série je sterilní sračka a k tomu pátá ještě nacpaná LGBT hovnama...

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Jarin69

hodnotíš na základě jediné epizody? 

Pokud by jsi sledoval pozorně, tak by jsi viděl, že Uhtred Uhtredson, sklonil Aelfricovi Uhtredsonovi luk se šípem. Důvod? Na posla se ve středověku nestřílelo. Navíc Uthred o boj nestál, věděl že je v nevýhodě. Odehrává se to 100 let po událostech z Vikingů, takže Sasové je už velmi dobře znají.

Ragnar Ravnsson pak nejenže nebyl hlavní záporák (to byl právě první 3 série Uthredův strýc Aelfric Uthredson), ale nebyl ani záporák. Uthreda si osvojil a vychoval jako otčím.

Srovnávat to s Vikingy nemá cenu. Vikingové jsou pseudohistorická telenovela ve stylu GoT, kde ti je u prdele osud kohokoliv na obrazovce a kde jsou všichni více či méně zlo. Poslední království je klasická hrdinova cesta smíchaná s Dekameronem. Pokud ti Uthredova přidrzlost, rošťáctví, upřímnost a smysl pro čest a spravedlnost přiroste k srdci, pak minimálně první tři sérky prohltáš jak dobré pivko. Jeho vztahový koncert s Alfrédem je pak něco, co se v dnešních seriálech už moc nevidí. Pokud ti k srdci Uthred nepřiroste, tak samozřejmě nemá cenu koukat dále.

Jarin69

Jarin69 (hodnocení, recenze)

Hmmm. Zkusil jsem. Pro toho kdo viděl Vikingy nemá seriál moc cenu. Je to jenom slabý odvar.

Seriál se odehrává v době před vynálezem luku a oštěpu nebo proč toho hlavního záporáka nezabili u hradeb, když jim tam pohodil hlavu?

na příspěvěk reagoval cernakus

Uživatel Judhisthira smazal svůj příspěvek.

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

DaViD´82

Je to oficiální. Rozhodlo se o tom už po dokončení natáčení 5. řady. Uthred dostane na Netflixu ještě válečný film "Sedm králů musí zemřít", který bude volně zpracovávat obsah poslední knihy knižní série. Tudíž toto je opravdu konec. Proto taky byly v 5. sérii taková jatka hlavních postav. Prostě končíme a bylo třeba z nezpracovaných knih zpracovat alespoň něco :-D

Sranda je, že by mu v tom filmu mělo být přes 60 let. Ale co, Liam Neeson porcuje zlořády i v 70 letech :-)

na příspěvěk reagoval Drnqonovic

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Netuším nakolik je to (ne)oficiální, ale "The Last Kingdom won’t get a season six, but Uhtred’s story will continue in a Netflix film."

na příspěvěk reagoval cernakus

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

No ty kráso, to byla jízda. Pětka spolehlivě porazila jinak fenomenální trojku. Pravda, tak přidrzle přiznanou vyvražďovačku hlavních postav, aby to pěkně tahalo za slzáky si může dovolit jen Uthred, syn Uthreda, pro kterého je osud vše :-)

Pro mně suverénně nejlepší vikongovka.

Judhisthira

Judhisthira (hodnocení, recenze)

Zaplaťpánbůh za tu nekorektnost, legrační sprostotu, co v seriálu vidíme. Špinavá doba středověku nebyla žádný současný vysokoškolský kampus. Mnohé dnešní seriály jsou příliš uhlazené, jako marvelovky. Last Kingdom je prostě nejlepší.

Longin

Longin (hodnocení, recenze)

Od třetí série, co to vzalo Netflix, tak jen sestupná kvalita... :(

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

5. řada (pokud správně chápu, tak poslední) na Netflixu od 09/03/2022...

verbal

verbal (hodnocení, recenze)

Bellamy

No nevím, Belamýýýý, do vlaku by tě bez náhubku nepustili a je všeobecně známo, že v ústavech pro lobotomy nejsou fitka povolena, čili zvedání šprušlí klecového lůžka z tebe rozhodně kulturistu neudělá. Musíš se smířit s tím, že budeš jen kultura. Jogurtová.

Bellamy

Bellamy (hodnocení, recenze)

verbal

Tak někdo má radši to povídání ze S04E09 A S04E10 z The Last Kingdom.Než pořádnej boj jako v S04E09 a S04E10 Vikings to chápu.Obzvlášt lidi co neviděli fitness ani z vlaku :D

na příspěvěk reagoval verbal

verbal

verbal (hodnocení, recenze)

Helo

Tak to jsem rád, že jsem se toho nedožil, páč nic horšího jsem si po vypnutí 4. řady tak po 6. díle už nedokázal představit.

na příspěvěk reagoval Bellamy

ArsenalEagle

ArsenalEagle (hodnocení, recenze)

Judhisthira

Důraz na zvraty asi ne, spíš ten plot armor je tam citelnější, myslim, že další série se budou motat zas kolem Bebenbourghu, tam je novej hráč. Furt si drží kvalitu, ale už to má nějaký mouchy

Judhisthira

Judhisthira (hodnocení, recenze)

Taky plánuji repete. Nevím s tou 4. řadou, už je to více "hollywoodské" to ano, větší důraz na zvraty, více nelogičností. Ale stále ta režie, postavy, dialogy. Srovnejte si to třeba posledními díly 6. řady Vikings, ti nemají na Last v žádném aspektu seriálu. A navíc pořád je tady Uhtred :D

na příspěvěk reagoval Helo, ArsenalEagle

Longin

Longin (hodnocení, recenze)

Dávám si repete a utvrzuju se v tom, že čtvrtá série padá do telenovelové sračkoidnosti. První série i přes nízký rozpočet a minimalismus je naprosto top - dynamika, atmosféra.

Uvidíme, jak se jim povede pátá...

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

Han_Quintet

Nojo, ty trollíku :D Mě jsi tohle určitě do hlavy netloukl, páč já Last Kingdom sleduju už od první série a vždycky jsem o tom měl vysoký mínění, stejně jako o skvělý předloze.

 

BTW: Kterej z tvých trollovacích profilů je tenhle? To je poslední nezablokovanej? :D

Han_Quintet

Han_Quintet (hodnocení, recenze)

Helo

Hlavně, že když jsem vám to tam tloukl do hlavy byl jsi jeden z těch ortodoxních fanboyů co mě tam furt urážel.

na příspěvěk reagoval Helo

Longin

Longin (hodnocení, recenze)

Dalfor

Předloha je super, vždycky jsem se do toho dokázal zažrat a to i u zatím vydaného posledního 10. dílu (11 a 12 je také na cestě tento rok) .

4. série mě moc nebavila. Asi jsem nedokázal dostatečně vypnout mozek. :D

na příspěvěk reagoval verbal, verbal

Dalfor

Dalfor (hodnocení, recenze)

Longin

Ja jsem knihy necetl, takze bez toho muzu rict ze tato serie se jim hodne povedla, jsem se od toho nemohl odtrhnout. :D Premyslim, ze si prectu i knihy.

na příspěvěk reagoval Longin

Longin

Longin (hodnocení, recenze)

Zatím jsem u čtvrtýho dílu, ale je to čím dál tím větší slabota v porovnání s předchozími sériemi. Neřeším, že tam je odklon od knižní předlohy, ale ve scénaři je prostě víc a víc wtf momentů...

na příspěvěk reagoval Ratemus

Uživatel Han_Quadro smazal svůj příspěvek.

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Sigebert

To tam taky říká...jako navíc ve třetí řadě je plno sympatických postav...a musím říct že David Dawson podává jako Alfréd neuvěřitelný výkon

na příspěvěk reagoval Sigebert

Sigebert

Sigebert (hodnocení, recenze)

Ratemus

Mám to taky tak. Zatímco v Last Kingdom jsem už v druhé sérii bral díl od dílu vážněji a těšil jsem se na další. A jestli říkáš, že třetí je ještě povedenější, tak to se těším dvojnásob.Protože, Destiny is All :D 

na příspěvěk reagoval Ratemus

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Sigebert

No já se na to vždy těším a pak jsem zklamanej, už od čtvrté série...to prodloužení tomu vůbec nesvědčí, hlavně ta téměř roční pauza v půlce série...teď vlastně ani nemohu ohodnotit celou sérii protože si prostě nepamatuju co bylo. Vím jen že byla bitva kde se umíralo ale to je vše...ale v Last kingdom nemám problém, první řada mi přišla celkem průměrná, druhá lepší mnohem lepší a začal mě seriál bavit no a třetí byla skutečně úžasná...

na příspěvěk reagoval Sigebert, Han_Quadro

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama