Reklama

Reklama

Poslední království

(seriál)
  • Velká Británie The Last Kingdom
Trailer 1
Velká Británie, (2015–2022), 42 h 33 min (Minutáž: 51–59 min)

Předloha:

Bernard Cornwell (kniha)

Hrají:

Alexander Dreymon, David Dawson, Ian Hart, Millie Brady, Eliza Butterworth, Harry McEntire, Mark Rowley, Emily Cox, Arnas Fedaravicius, Adrian Bouchet (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(46)

Alfréd Veliký brání své království před seveřany. Uhtred, který se narodil jako Sas, ale vychovali ho Vikingové, se snaží nabýt svého právoplatného dědictví. (Netflix)

Recenze uživatele Ironfood k tomuto seriálu (4)

Poslední království (2015) 

Wyrd bið ful aræd. Seriál podle románové série Saské kroniky od Bernarda Cornwella, jehož proslavil hlavně voják Richard Sharpe nakopávající prdel napolijónským vojskům. V Last Kingdom sledujeme osudy fiktivního válečníka Uhtreda, Sasa převychovaného Dány v pohana, kterého osud přiměje pomáhat křesťanskému králi Alfrédovi při záchraně Wessexu. Nabízí se srovnání se seriálem Vikings, takže vzhůru do toho. Vikingové podle mě dokázali vytvořit o něco lepší atmosféru a vizuální stránku, zatímco Last Kingdom těží spíše z vyprávění příběhu. Vikingové mi rovněž přišli o trošku lepší ve výběru herců, v Last kingdom mi obsazení v některých případech příliš nesedělo, zejména u Uhtredových milých - konkrétně Charlie Murphy jako královny Iseult a Peri Baumeister jako Gisely, které mi přišly takové příliš "fiflenoidní". Taky na hlavního hrdinu jsem si musel nějakou chvíli zvykat. Navíc mi přijde, že v knížkách si Uhtred víc dělal srandu z Alfreda a "jeho" křesťanství. ()

Epizoda 1 (2015) (S01E01) 

Ze začátku mi to přišlo takové laciné a bez správné atmosféry, ale postupně se to zlepšovalo a na konci už mi bylo jasné, že se pustím i do dalších dílů... ()

Epizoda 5 (2017) (S02E05) 

Tak jsem si říkal, že druhá série se z hlediska atmosféry docela zlepšila, nicméně tento díl je v tomto směru celkem zklamáním. Zejména scéna s mrtvým prognostikem mohla být udělána mnohem hutněji... ()

Epizoda 4 (2020) (S04E04) 

Krvavé bitvy jsou sice fajn věc, ale přece jen by se ze všech významnějších postav včetně žen nemusely stávat bojové stroje schopné čelit pěti nepřátelům najednou a tři z nich sejmout jednou ranou meče:-) ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama