Reklama

Reklama

Poslední království - Série 2

(série)
Trailer

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Zatímco země se utápí v lítých bojích mezi Sasy a Vikingy, Uhtred se vydává pomstít své mrtvé a dobýt zpět domov po předcích. (Netflix)

Recenze (28)

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

“A PŘIJDE DEN ZŮČTOVÁNÍ...“ /// Nový dobrodružství Uhtreda jsou stejně frajerský jako ty předchozí. Mrkne se na votrokářskou loď, zadobejvá si hrad… a já hltám každej díl… možná víc krve by tomu neškodilo i když Ragnar ve 4.díle předvedl dobrý jatka. Přehlídka chlapů schopnejch držet slovo, hrdost, čest… samozřejmě i nechybí zbabělost a podlý intriky. Anglánská historie podaná jednoduše a stylově pro prostou lůzu, jako jsem já. Není divu, že všichni Uhtredovi věrní jsou zase blíž mýmu srdci. Tenhle seroš je fajn i když „jen“ vypráví. Takže zvedám na 5*! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Spolíhám na osud. 2.) Stará mi zdrhla z Dánem. 3.) Thx za titule „teamu - hermionablack, Bobisudka, Luna a Standovka“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších seriálů vůbec. Druhá série je ještě více našlapanější než ta první. Přibylo spousta nových postav, emocionální dopad na mě měl seriál neskutečný ( Půlku série jsem prořval), Siegfrid a Erik perfektní záporáci, akce je intenzivní a dobová atmosféra neskutečná. Destiny is All. 150% ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně tu stojí statečný bojovník Uhtred, jehož denním chlebem je boj. A mnoho krve musí protéct, než dosáhne svého. Na druhé straně příběh Alfréda, anglosaského krále Východní Anglie, který se uměl postavit Vikingům. Tak trochu historie, trochu pohádka, ale také svým způsobem užasnou exkurzí do středověké Anglie. To je prostě fakt. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překvapilo mě velice velmi, jak se druhá sezóna vydařila. Přece jen jsem čekal, že půjde ve srovnání s první řadou kvalita dolů, ale opak byl pravdou. I tentokrát jsem se dočkal velice kvalitní atmosféry, středověk na mě přímo dýchal, tvůrci nešetřili akcí a buď jsem si už na slabý rozpočet zvykl, nebo nebyl tak do očí bijící jako v předešlé sérii. Příběh sympaticky navázal na předchozí události, nenudil mě, potěšily mě i nové postavy, díky nimž přibylo intrik, které příjemně oživily děj, ale hlavně bylo za vším vidět poctivou práci. Nejen CGI živ je člověk. V radostném očekávání hledím vstříc třetí sezóně. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série je stejně skvělá jako ta první, naroubovaná fikce na historii Anglie (resp. Wessexu), kde král Alfred houževnatě brání svou zem i svůj lid před nájezdníky z Dánska, na mě to funguje parádně.. Vývoj postav je pozoruhodný, zejména linka vztahu impulsivní Uhtred vs. zbožný Alfred, jejich výměny mě vyloženě baví... Bezvadný je otec Beocca, který mi málem přivodil zástavu, když z plna hrdla křičel jméno své milované ženy v naprostém zoufalství pocitů, že ji Dánové zabili... Zápletka s Erikem a jeho bratrem Sigefridem ve finále strhující, no a pochopitelně mě potěšilo i zúčtování s Kjartanem.. Těším se, co bude dál.. ()

Bordoshut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8,5/10 – Po druhé řadě můžu s klidným srdcem konstatovat, že si mě tenhle seriál naplno získal. Budget je sice pořád malinký a negativně se to odráží na tricích, ale je z toho zato cítit nakažlivá radost z filmařiny. Hlavním gró zůstávají charismatické postavy a bezpáteřní lasičky, což je sice poměrně laciné, leč emoce to budí velmi efektivně. Alexander Dreymon dostal svoji osudovou roli – jak sám mantristicky proklamuje: „Destiny is all.“ A jeho drobná herecká škobrtnutí hravě zahladí jeho vikingský vzhled a podobnost s Bradem Pittem. Výprava je opravdu mocná, a přestože je 2. série rozdělená na 2 zápletkové celky, příliš nekolísá a udržuje diváka v očekávání něčeho velkého. Akce se rovněž velmi vydařila, nízký rozpočet se všem 4 režisérům podařilo výborně zakrýt. Hudba (vikingský chorál) patří k hlavním lákadlům Posledního království a funguje bez chybičky. Užil jsem si záběry kamery z výšky do otevřené krajiny s jezdcem / jezdci v centru. Moc to nestojí a efektně to vyvolává dojem epičnosti. Kromě trošku zmatečné 1. epizody si seriál udržuje konstantní napětí a i scénář mi přišel napsaný chytře – ale samozřejmě, žádná Hra o Trůny to není. Respekt za to, že se tvůrci nebáli nechat sem tam někoho i umřít. Verdikt: „Řemeslně dobře a hlavně s citem připravená série. Mám z toho velmi dobrý dojem.“ ()

hygienik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prirovnanie k telenovele pre chlapov je dokonalé, lebo je to zamotané a rozťahané. Boli diely, kde som zíval, aj také, kde som otváral hubu od prekvapenia. V každom prípade je Last Kingdom asi to najlepšie, čo dnes v rámci akčných historických seriálov je v ponuke. ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série Last Kingdom patří mezi kvalitní historické počiny, které si zachovávají realističnost, zajímavou dobovou atmosféru a středobodem je jeden konkrétní hrdina. Ano, není to tak drahý projekt jako Game of Thrones, což je na něm znát. Ovšem čím nižší má rozpočet, tím větší má srdce. A věřte mi, s Uthredem budete chtít cestovat. A budete mu přát úspěch. A ač je většina postav vykreslena černobíle, vadit vám to nebude. Protože v příběhu se stále něco děje, nikde na dlouho nezapadnete a dojde i na krásné bitvy efektivně kamerově nasnímané. Prostě velký palec nahoru. 86% ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série nepozbyla atraktivnosti oproti té první, přibylo více bitev, více intrik a celkově celý příběh vygradoval do přijatelného konce. Dobří zůstali dobrými, hajzlové hajzly, některé dobří se proměnili v hajzly a pár vybraných hajzlů se obrátilo na dobrou cestu. Výpravou hodně zdařilé obě série a opravdu si v mnohém nezadá a nezaostává oproti Hrám o trůny, takže u mě palec nahoru....................moje hodnocení = 8,5 z 10. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hlavný hrdina rozhodne prešiel vývojom. Už nechodí na prebiehajúcu omšu za kráľom opásaný mečom. Naozaj už rozmýšľa viac strategicky a svoje kroky volí precíznejšie. Uthred na začiatku série v Northumbrii blúdi a hľadá svoju príležitosť. Beocca ho využije na kráľovu misiu a tak Uthred zronený zo straty z prvej série rýchlo nachádza lásku v sestre nového kráľa severu, Guthredovi. Ten ale nie je sebavedomým a silným kráľom, ale ľahko ovplyvniteľným jedincom, čo sa nechá ovládať pyšným opátom a spôsobujú Uthredovi otroctvo. Nie každý Uthredov plán tu vychádza a musí robiť kompromisy. Problémy spôsobujú aj vikingskí bratia, s ktorými má Uthred viacero potýčok. Máme tu aj mystiku, kde sa zabíja kvôli oživeniu mŕtveho a predpovedá sa kráľ Mercie. Z Mercia ale príde pytač a neskôr manžel princeznej Wessexu, z čoho vzniká problémové manželstvo. Odda, Alfredov najvernejší, sa uchyľuje k ráznemu kroku. Kráľov synovec tu naberá na rešpekte. Máme tu krásne strategické obliehanie pevnosti, výborné súboje muža proti mužovi, vyjednávacie taktiky a ďalšie strategické rozmýšľanie, kedy sa Wessex pohybuje na svojom zániku. Tém je mnoho. Aj keď sa séria pred polovicou zlomí a ponúkne časový skok o tri roky, no na kvalite to nič nemení. Prvou epizódou série sa to máličko slabšie rozbiehalo, no všetky ostatné epizódy mali stopercentný výsledok. Postavy a ich príbehy sa zase o niečo posunuli, aj keď Bebbanburg ostal v neistej budúcnosti. ()

hEROic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzestup jako prase. Skvělý vývoj postav. Krvavé souboje. Syrovost. Pády na dno a pozvolné sápání se na vrchol. Takhle si představuju plnohodnotnou hrdinskou fantasy. 90% ()

ER 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak druhá řada byla ještě o něco zábavnější a dokonce se dostalo i na pár povedených fórů.Intriky pokračují a přibyli zajímavé postavy. Vše směřuje více na dobrodružnost,takže nějaké úlitby jsou znát,ale to se v tom tempu ztratí. ()

Sharpooter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série se nese v trochu lepším duchu než ta první. Jde vidět, že fanoušci seriál chtěli, a tak jim tvůrci dopřáli ještě propracovanější pokračování. Příběh mě osobně bavil mnohem více než v první sérii. Nebyly zde žádné díly kde bych se nudil, spíše naopak, bylo zde tolik příběhu nahrnutého do osmi dílů, že se pořád něco dělo. Jiné studio by tuto sérii natáhlo na dvě. Co se týče prostředí, tak zde už vyzařovalo trochu více propracovanosti a zdálo se mi, že nám režiséři i ukazovali více než v první sérii (v první sérii nám ukázali jednu místnost pevnosti, za to zde se nebáli ukázat každý detail). Taky bitvy vypadali trochu lépe i když to pořád není nic na styl pána prstenů, atd... V této sérii bylo i hodně nových postav a opravdu to seriálu jenom prospívá, protože zde nebyla žádná, které bych nefandil. Ať už záporák, nebo hlavní postava, zamilujete si každou. 9/10 ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět velká kvalita a hlavně to baví. Podání středověku na jedničku. Seriál jede hned od začátku, nejsou zde často obvyklé pomalé úvodní epizody. Přesto je zde místo na hloubku postav a jde to i za jízdy. Hajzlů na přesdržku je tu dost na obou stranách a na straně těch "hodných" je to sám král Alfréd. No a hlavní postava Uhtred je v této řadě už skoro na vrcholu, bez legrace opravdu unikátní zjev. ()

Emilii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tahleta řada je ještě lepší, né ještě drsnějšílepší, a VYNIKAJÍCÍ!!!!!!!!!!!!!! Je fakt, že jsem řvala, ale to je taky potřeba, takže tak..................Je to fakt SÍLA.............. ()

Fuksinka 

všechny recenze uživatele

Jestliže byla první řada na s odřenýma ušima na 5*, tak druhá je na 6. Je doslova narvaná dějem, intrikami, politikou, bitvami ale i romantikou. U mě už The Last Kingdom zastínilo stále nudnější GOT. Doufám, že klapne i další řada. ()

Montcalm 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani druhá séria nesklamala, občas je síce niečo pritiahnuté za vlasy, ale však je to iba seriál teda sa to dá odpustiť. V každom prípade aj druhá séria mala dynamicky plynúci dej, čas bol venovaný tomu najpodstatnejšiemu a ani chvíľu som sa nenudil. Otvorený koniec napovedal, že nám tvorcovia v budúcnosti ešte prinesú minimálne jednu ďalšiu sériu na ktorú sa už teraz teším. ()

Reklama

Reklama