Reklama

Reklama

Budovatelé říše

  • angličtina Empire Builders (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tomáš Měšťan je kameramanem a propagandistou „konvičkovců“, svého času nejhlasitějších aktivistů proti islámu a imigraci. Jako obdivovatel velkých filmových příběhů sám různé příběhy buduje – od vytváření a šíření dezinformací přes proměňování osudu strany, pro niž dělá, po příběh sebe sama jako loutkáře. Zavádí nás do zákulisí hnutí, do nějž zaangažuje svého známého, sociologa Petra Hampla, který zas buduje na příběhu o střetu civilizací. Dokufikce pojmenovaná po absurdní hře Borise Viana sleduje jejich prožívání světa na pozadí migrační krize, kdy si projdou vzestupem a pádem své politické dráhy. Skutečně věří tomu, co hlásají? Jak tuto aktivitu vnímá jejich okolí? A kde je vlastně hranice mezi realitou a fikcí v říši všudypřítomné ideologie? (Frame Films)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

Marze 

všechny recenze uživatele

Řeč je zábavně sprostá jako ve známé fotbalové hře o fotbalových rozhodčích. Obyvatele do naší demograficky vymírající země úspěšně doplňujeme z válečných zón. Islám jsem studoval jako jeden předmět na Karlově univerzitě a za mě ne. Když už by někdo chtěl mermomocí třeba Araby , doporučuju křesťany z Jordánska, s nimiž mám nejlepší zkušenost. Islám z kmenových společenství Afriky ne. ()

Ixbalanke 

všechny recenze uživatele

Nejen že jsem z Brna, ale Tomáš Měšťan byl můj táborový vedoucí asi před 20 lety, takže sledování tohoto dokumentu bylo pro mě bytostně důležité. Dokument nezaujatě sleduje přemýšlení a jednání osob. Autor snímku nic nekomentuje. Hlavní protagonisté ze sebe dělají hlupáky úplně sami, a je krásné to sledovat :) ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele

Dokument sledující osobnosti, které mají velké zásluhy na tom, že se občané ČR začali o nechutnost jménem islám zajímat dříve, než situace zašla tak daleko jako ve Švédsku, Francii, Británii a dalších zemích, které se potýkají s problémy, které by v takových 70. letech vypadaly jak vzpomínky na středověk. Zároveň je dokumentem o zpackanosti politických projektů, které se snažily aktivismus přenést v reálný politický program. Film je samozřejmě po svazácku majorzemanovsky uvědomělý a nese se v duchu toho, co mainstreem a současní mocní požadují, ale jednou bude výmluvným dokumentem doby a svědectvím toho, že mnohým problémům, které tuto zemi budou čekat, se dalo včas předejít, nebýt umlčování opozice, cenzury médií a sociálních sítí a mnoha dalších výdobytků současné doby. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Snaží se to filmařsky ,že jsem lepší režisér a mám střihače, ale vše to kazí dojem hlavně na konci. Jakoby se hrálo na vizuál, leč vcelku dobře obsáhnutý hlavně na jednoho. Jako sumář je to fajn, pozadí je zde vidět. Nejsou tu špatný, nejsou tu dobří, což u těchto dokumentů už čekáte a za to plus. Jen si myslím že z tohohle šlo vystříkat mnohem více.70% ()

Majkak 

všechny recenze uživatele

Natočené ve stylu magického realismu. Potkáváme se s hrdiny naší doby, jako jsou motýlí docent Konvička a Petr Hampl, sociolog s obsesí pro jistou skupinu obyvatel. Režisér Andran Ambramjan se jim nevysmívá, čímž je činí uvěřitelnější a lidsky čitelnější. Černohumorné hlášky, které ti borci vážně a při kterých kino pravidelně vybuchovalo. Magořina hlavních představitelů vynikne právě proto, že jsou bráni vážně. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama