Reklama

Reklama

Cobra Kai - Série 2

(série)
Trailer
Akční / Komedie / Drama / Rodinný / Sportovní
USA, 2019, 5 h 3 min (Minutáž: 23–36 min)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Johnny si buduje nový život, ale jeho budoucnost ohrožuje jedna osoba, se kterou se dřív znal. Daniel si otevře školu karate Miyagi-Do jako konkurenci pro Cobra Kai. (Netflix)

Recenze (40)

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je k popukání, že asi v žádný jiný věci jsem necítil takovej živelnej odpor k přeslazenejm klaďasům, a místo toho fandil jejim drsňáckejm protikladům. Jasně, je to v tomhle seriálu takhle dělaný schválně, protože na konci jsou stejně všichni za frajery, a morální kompas jednotlivejch postav ukazuje pokaždý jinam, ale přesně tohle dělá Cobra Kai Karate Kidem: ta návykovost držet palce každou chvíli někomu jinýmu, a ve finále se bát úplně o všechny. Jestli tvůrci v další řadě ubrali na melodramatičnosti a zapracovali na choreografii (věrohodnost bitek občas dost skřípe), půjdu zas na plnej počet. [Netflix] ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Svět potřebuje Cobra Kai!“ Jenže ač jsou drsňáci, neútočí na soupeře zezadu, nebo když je zraněný. Karate svět je tudíž zase v pořádku, otázkou je, co s tím udělá návrat známé tváře – Johna Kreese. Laťka zůstává vysoko, potěší i jedince, kteří nemají až tak vřelý vztah k původní filmové trilogii (ale samozřejmě je éra 80. let neminula). Občas se to místy drolí a zbytečně zavrtává do rodinného melodramatu. I vztahové peripetie jsou poměrně mdlé. Každopádně když to dějově vázne, nabídne díky bohu každá epizoda nespočet vtipů, kdy mnohé z nich opravdu skvěle fungují. Dál to baví, je vidět, že se sešel tým lidí, kteří nad výsledkem přemýšlejí a rozumějí oběma dobám. A hlavně nás vracejí do té, kterou jsme měli tak rádi. Johnny se na „stará“ kolena seznamuje s počítačem nebo Facebookem a dál rozsévá moudra po staru (prostě od plic), a když přijde průšvih, zažene ho buď pěstmi, nebo pivem. Báječným kontrastem k Johnnymu je samozřejmě Daniel, uznávaný podnikatel a milující otec. Je samý úsměv, vzor poctivosti. Navíc nechce, aby karate bylo za zloducha. Jenže jeho vášeň pro Miyagi-Do ohrožuje jeho byznys. A když pak na sebe senseiové narazí v restauraci... úžasné. Vyvrcholením série je pak dlouhotrvající bitka dvou skupin přímo na chodbách školy. A ta potvrzená žádost o přátelství... Skvělá pozvánka na třetí sérii. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V roku 2018 mal premiéru americký televízny seriál "Cobra Kai". Je to voľné pokračovanie kultového kino filmu "Karate Kid", ktorý bol natočený v roku 1984. Dej sa odohráva tridsať štyri rokov po udalostiach, ktoré sa odohrali v pôvodnom snímku. V hlavných úlohách sa znova objavili herci William Zabka a Ralph Macchio. Znova vypukla rivalita medzi Johnny Lawrenceom a Danielom LaRussom. Druhá séria bola vyprodukovaná v roku 2019. Obsahuje desať dielov: 1. Zľutovanie II., 2. Späť v čiernom, 3. Oheň a ľad, 4. Okamžik pravdy, 5. Bez váhania, 6.Pozri doprava, 7. Kľud pred búrkou, 8. Sláva lásky, 9. Pulpo, 10. Žiadne zľutovanie. Pokračovanie nostalgického seriálového karate návratu k ideálom a atmosfére osemdesiatych rokov minulého storočia. ***** ()

pepo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. Seria Takze zosup. Posledna cast je bombova, ale co jej predchadza je tradicna serialovo nevyrovnana a utahana vata. Aj tak vsak stale celkom fajn 7/10 P.S. Willam Zabka je prekvapivo vyborny herec ()

mzss1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[82%] Podobná pecka jako první série. Charaktery postav a jejich intriky, vztahy apod. se zde víc a víc prohlubují a krásně se na to dívá. Ústřední dvojice Macchio a Zabka jsou skvělí jako vždy. Martin Kove mě zde ale baví nejvíc! Souboje jsou výborné, zejména finální epizoda - hromadná bitka ve škole. Chyb zde mohu najít snad jen minimum, tento seriál se opravdu povedl, těším se na další řady. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Posledné dva diely sú zimomriavkové. Všetko predtým sa nesie v tradičnom duchu trilógie. Súboj, vtip, sem tam nejaká múdrosť. Cobra Kai je skvelý seriál. Moderný, postavený na funkčnom mýte a pritom klasický v najlepšom ponímaní toho slova. Taký ten oldschool ktorý. ak ste fanúšik takýchto príbehov, skrátka nejde nemilovať. William Zabka dokazuje, že jeho civilné herectvo ďaleko presahuje eskapády skúseného Macchia. Každopádne to mám s každým pribúdajúcim dielom rád viac a viac. 2.séria - 100% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti prvej sérii tu absentujú rôzne nedorozumenia a náhle prechody postáv od zlého k dobrému a naopak. Vývoj postáv je oveľa uveriteľnejší pretože k nemu dochádza pomaly. Vďaka tomu má táto séria oveľa pomalšie tempo. Viac sa sústredí na Danielsana, čo mňa bohužiaľ príliš nebavilo. Je to tak strašne veľký dobrák od kosti, že mi proste lezie na nervy a svojimi radami spôsobí neraz viac škody ako úžitku. Z Johnnyho sa stal naivka, ktorého väčšinu série navrátilec Kreese vodí za nos jak nejakú pipinu z telenovely, aby sa nakoniec v poslednom diely odhalil a diabolsky sa mu vysmial. Muhehe. Napriek tomu realistickejšiemu pojatiu väčšiny serie sa nakoniec naplno ukáže, že je to proste béčko s tými najobohratejšími klišé, ktoré začnú vybublávať v deviatej časti a naplno sa zúročia v poslednej epizóde. Ale o tom až za chvíľu. Odkazy na pôvodnú sériu mi tentoraz pripadali doslovnejšie a tým pádom menej nostalgické. Z pôvodných postáv ma bavil Hawkov vývoj a som rád, že Miguel dostal rozum. Johnny mal peknú epizódu so svojimi kamarátmi zo strednej. Danielsan, Robby a celá tá banda kladných hrdinov mi svojím poučovaním liezla na nervy. Z nových postáv pobaví tučniak Paul Walter Hauser v podobnej úlohe namachovanca akú mal vo filme I, Tonya. John Kreese je riadny parchant ale v určitých momentoch táto úloha poskytla Martinovi Kovemu možnosť predviesť výkon aký už dávno nepredviedol. Nové Miguelové dievča Tory je pekné, ale od začiatku mi pripadala divná. Pomaly sa odvíjajúci dej tejto série oživujú hlavne bitky, ktoré sú špičkové. Hravo strčia do vrecka väčšinu MA borcov, ktorí sú už dávno za zenitom a poctivým kaskadérskym prevedením bez akýchkoľvek vylepšení alebo trikov tromfnú aj väčšinu súčasnej kinoprodukcie. Je neskutočné čo choreografovia dokázali vydolovať jak zo starcov ako je Kove tak aj z detských hercov. Bitky rozhodne nie sú nejaké detské oťukávačky ale riadne drsné a bolestivo vyzerajúce fighty. Väčšinu série sú dávkované striedmo až do poslednej epizódy v ktorej sa vykašlú na prirodzený vývoj a po pár šialených zvratoch sa rozpúta nonstop hromadná bitka, ktorá trvá skoro celú epizódu. Síce k predošlému deju absolútne nepasuje, ale sakra dobre sa na ňu pozerá. V poslednom zábere nás čaká navnadenie na návrat ďalšej postavy. Veľká škoda, že ju na pár sekúnd neukázali, ale rozhodne sa teším na tretiu sériu. Druhú hodnotím rovnako ako prvú 7/10, ale hviezdičky zaokrúhlim tentokrát smerom nadol za to pomalé tempo. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. série - (8/10). O malinký chloupek slabší druhá série nám představuje nové postavy, kdy Tory je naprosto překrásná, ale je to totální svině, takže nevím kde ji zařadit. Rozhodně s tím krásně zamíchala a právě díky ní se tam toho tolik dělo. Zamilované linky mi vůbec nevadily, právě naopak. Myslím si, že tohle k takovýmto typům seriálů prostě patří a tady to je zachyceno fakt fajně. Co se týče samotného příběhu, tak se ze začátku série pomalinku rozjížděl, aby mi pak na konci série vyrval srdce z hrudi. Kdo viděl pochopí. Tohle mě fakt zasáhlo a nemůžu se dočkat dalších dílů. Líbí se mi ta rivalita mezi Cobra Kai a MijagoDo. V jednu chvíli fandíte pomyslnému dobru a pak zlu. Já osobně většinou fandím druhým zmiňovaným. Jsem fakt natěšený jako malé dítě. Karty mají rozdány teda parádně. Nejlepší epizoda: Žádné slitování (S02E10) ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série se vyznačila jednoduchý okopírování konceptu první série, nicméně nyní už nešlo vyloženě o vtipný a originální pojetí, ale o pubertální vypětí a rozhodnutí hodné dvouciferného IQ. Obecně se to váže na nelogická rozhodnutí, pubescentní éter dodává tomu všemu svou glanc ničeho, kdy se řeší naprosté kraviny, a jelikož jde vlastně o show pro takovou cílovku, tak to i stejně končí v tom, že se podobně chovají i dospělý. Třetí série v tomto úhlu pohledu by mohla být už drásačka nervů, ale kdo ví. Třeba se ještě víc projeví můj masochismus. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prekvapivo, možno ešte lepšie ako prvá séria, len ten záver som čakal že bude o niečo lepší. Perfektný vyber songov to ale vynahradil. Som zvedavy na tretiu sériu ktorá nás čaká buduci rok. Snáď bude rovnako kvalitná ako táto. A pekne nám ukončí Cobru Kai. 4* ()

blackJag 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu ústup z nastaveného kurzu, je to méně vtipné, karate je více kašírované, zvraty ve vztazích jak z BH 90210, neměl jsem potřebu po skončení epizody začít sledovat hned druhou, ke konci série se naštěstí začíná blýskat na lepší časy, tak uvidíme. ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

První série Cobra Kai byla pro mě jedním z největších překvapení, jaké mi seriálový svět mohl nabídnout. Takže i přesto, že nejsem zastáncem sáhodlouhých pokračování u seriálů, u Cobra Kai tomu bylo přesně naopak. Příběh měl skvělé postavy, jejich propracované charaktery, možnosti odkazovat se do minulosti a celkově boží atmosféru, díky které jsem si Cobra Kai oblíbil. Zádrhel přišel na konci 1. série, kdy nastoupil na plac Kreese. Tady vznikly obavy o úspěšné pokračování a na začátku 2. série to bylo znát. Neměla takové grády a příliš se soustředila na rivalské válčení. To se změnilo se 7. epizodou Lull a závěrečné 3 epizody mi přinesly dokonalou euforii jako v 1. sérii. Poslední epizodu 2. série považuji za jednu z nejšílenějších, které jsem měl možnost mezi seriály vidět. Takhle enormní školní fight dokonale strká do kapsy všechny sestřihy z filmových školních rvaček, dokonce takovým způsobem, že jsem se asi první tři minuty v kuse smál, protože mi to přišlo už příliš a obával jsem se, že tahle až komická bojová scéna shodí celý předchozí průběh seriálu. Nestalo se, ale zároveň stalo se. Kdo viděl, pochopí, víc nebudu prozrazovat. Snad jen to, že se mnou hodně zacloumala. A pokud něco nemohlo být lepší, tak nalákání na 3. sérii. Je mi jasné, jak bude vypadat a už teď se na to šíleně těším. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak druhá série přinesla dost vaty a opakování z první série. Zatímco první série si dělala z Karate Kida a jeho nereálnosti legraci a současně filmy respektovala, pak druhá série jde tak trochu v opačném gardu. Co jsme v KK považovali za extrém je v Cobra Kai 2 standard. Děti se mezi sebou doslova masakrují. Kopnutí do hlavy ležícího protivníka, což není povoleno ani v MMA, je v Cobra Kai v pohodě. Celkově se zvážnělo, takže konec vyznívá téměř hororově. Zápletka je vystavěna vyloženě na nejvíce nepravděpodobných událostech a náhodách a i dospělé postavy se mnohdy chovají nepochopitelně zkratkovitě. Znamená to, že dvojka je špatná? To určitě ne, protože pořád si zachovala dost slušných nápadů a zábavnosti. I díky návratu herců z KK filmů nostalgicky potěší každého fanouška kultu 80. let. Musím pochválit i parádní volbu retro muziky, která poslednímu dílu dodává ten pravej 80. punc. ()

HenryIvan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chcel som napísať, že druhá séria nedosiahla hypu tej prvej, no posledné dva diely boli bombové. Aj napriek mojim počiatočným výhradám som bol spokojný s väčšinou „ character development ” a celé som si to patrične užil. Tak ako ma dostala nepripraveného prvá séria, dostala ma nakoniec aj druhá, aj keď som ju dosť túžobne očakával. ()

Sharpooter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek série byl dobrý a její konec skvělý, ale ta cesta mezi startem a cílem byla průměr. Hlavní postavy (karate kidi) se začínají chovat jako spratci, zvraty ve stazích jsou klišé a naši dva senseiové se chovají nemožně a když už to vypadá, že se na něčem shodnou, tak se zase pohádají kvůli nějaké pitomosti. Oproti první sérii se mi zde moc nestávalo, že by mě nějaký díl nabudil na puštění dalšího, ale i tak jsem si sérii užil, hlavně tedy kvůli bitkám a konci, kde se opět všichni vyřádily. Druhé sérii dávám 7/10. ()

Reklama

Reklama